פורום חדש בשבילנו

ronit0

New member
פורום חדש בשבילנו ../images/Emo39.gif

מקווה שיהייה פה מעניין אז נתחיל בלהציג את עצמי אני רונית, מהנדסת, הייתי כבר בהייטק, חזרתי לאוניברסיטה לתואר שני (חיים אחרים לגמרי... ואתן יודעות על מה אני מדברת) ועכשיו אני מובטלת ומחפשת עבודה.... מה לעשות? בחזרה להייטק מקווה שהפורום יהייה שוקק חיים, מעניין, מלא מידע ורלוונטי רונית

ronit0

New member
ושכחתי עוד משהו חשוב

גם בעלי מהנדס ועובד בהייטק מלא שעות ביום אנחנו זוג צעיר ואני לא יכולה שלא לתהות איך יראו החיים שלנו כשאני אחזור לעבודה ואצטרך להוכיח את עצמי הרבה שעות, הוא גם ככה עובד שעות ארוכות, ובסופו של דבר גם נרצה ילדים... איך מסתדרים? בטח גם אתן חושבות על זה... מה המסקנות שלכן? או ההתלבטויות?

mayaki

New member
רעיונות

לגבי התמודדות עם ילדים ומשפחה בזמן עבודה לוחצת, יש לי מספר הצעות. דבר ראשון, הכול תלוי גם במקום העבודה שלך. טושטוש למשל ציינה (בפורום אחר) שבמקום העבודה שלה החלו במדיניות חדשה שהולכת לקראת הורים (גברים ונשים כאחד) ומאפשרת להם לצאת פעמיים בשבוע מוקדם על מנת להיות עם משפחתם, ולהשלים את שעות העבודה בזמנים נוחים יותר עבורם. גם אם מקום העבודה שלך לא מאפשר זאת באופן רשמי, אני מאמינה שאם תקבעו את ובעלך שפעם- פעמיים בשבוע כל אחד מגיע מוקדם יותר בבוקר ובתמורה יוצא מוקדם כדי להיות עם הילדים- לא יעשו לכם בעיות. אני אמנם לא בהייטק, ולמען האמת גם אין לי ילדים, אבל לשני הבוסים שלי (שניהם גברים דרך אגב) יש ילדים ואני רואה אותם מתמודדים עם זה היטב. כן, נשארים הרבה פעמים עד מאוחר, עובדים הרבה שעות, וכו'. אבל פעמיים בשבוע כל אחד יוצא מוקדם, ללא מדיניות מוגדרת. פשוט ככה. נראה לך הגיוני?

ronit0

New member
עדיין אין לי ילדים

אבל זה מחשבות שעוברות בראש במיוחד עכשיו שאני מחפשת עבודה, הינה רק היום שאלו אותי לגבי ילדים כמובן שהשאלה הייתה "איך אני מבחינת שעות עבודה? כי במחלקה הזו עובדים עד שעות מאוחרות, ואם יש לי ילדים קטנים בבית שאני אצטרך לצאת בשבילם?" לי אין בעיה להשקיע שעות, כרגע. אבל ברגע שיהיו לי ילדים אני ארצה לראות אותם מעבר לסופי שבוע... מקווה שעד שכן יהיו לי ילדים, כבר אני אבסס מעמד משלי בעבודה ואוכל להציב תנאים / בקשות משלי. למשל, לצאת מוקדם פעם או פעמיים בשבוע

../images/Emo46.gif "איך את מבחינת שעות עבודה?"

אני קוראת לזה "השאלה השוביניסטית"
בתחילת דרכי חשבתי (לתומי) שזו מן שאלה סטנדרטית כזו ששואלים את כולם (טוב, אצלי בכולופן השאלה חזרה על עצמה ריאיון אחרי ריאיון, ולא היתה לי שום נקודת מבט אחרת). רק אחרי כמה שנים, בשיחות עם חברים לעבודה, הסתבר לי פתאום שגברים לא נשאלים שאלות כאלה! (ואני לא מדברת על שאלה הילדים, שרוב המראיינים לא שואלים כי הם יודעים שזו עילה לתביעה משפטית. אני מדברת על שאלת "שעות העבודה"). נכון, בחלק מהריאיונות גם גברים נשאלים את השאלה הזו - בחלק מהריאיונות, ובפירוש מדובר במיעוט. מעתה דעי: כששואלים אותך "איך את מבחינת שעות עבודה?" מתכוונים בעצם "כמה ילדים יש לך? ומי דואג לאסוף אותם ממוסדות החינוך?"

iritki

New member
השאלה רלוונטית - התשובה עושה הבדל

התשובה ל"איך את/ה מבחינת שעות עבודה" יכולה להיות מכמה סוגים, ללא הבדלי מין: 1. כרגע כל מה שמעניין אותי זה ניסיון בתחום והאתגר שבעבודה ולכן אני אשמח להשקיע שעות נוספות ! 2. יש לי ילדים, אבל יש לי גם משפחה ובן/בת זוג. לכן, אני אצטרך לצאת מוקדם מידי פעם אבל זה לא ימנע ממני לסיים את המוטל עלי בזמן. 3. יש לי עיסוקים נוספים מלבד העבודה, הוכחתי בעבר שאני משלב בין כל הדברים מבלי לפגוע באיכות שלהם או של העבודה. מה שאני מנסה להגיד זה שני דברים: 1. גם בלי ילדים אפשר וצריך לעבוד מספר שעות נורמאלי.... 2. אם תציג/י את הילדים כ"בעיה" הם יהיו כאלה....

אם השאלה כל כך רלוונטית

אז למה רק נשים נדרשות לענות עליה בכל ריאיון וריאיון? - זו הנקודה שלי. אני לא טוענת שהשאלה אינה רלוונטית (להיפך, יש כאן תיאום ציפיות לגיטימי בין עובד למנהל בשלב הבחירה). אני טוענת שהיא לא מה שהיא מתיימרת להיות, אלא מסווה לשאלה אחרת שהמראיין רוצה לשאול, אך אסור לו על פי חוק לשאול! והתשובות שלך בדיוק עונות לו על השאלה האמיתית שהוא רוצה לשאול - כמה ילדים יש לך ובאיזו שעה את צריכה לאסוף אותם ממוסדות החינוך! כלומר, זוהי דרכם של מראיינים להוציא ממך אינפורמציה שהחוק בישראל דורש ממעסיקים להתעלם ממנה בעת קבלה לעבודה (כדי למנוע אפליה)!!! ה"שיטה" הזו למעשה עוקפת את החוק הזה, שנועד לקדם שוויון הזדמנויות בעבודה! זה מה שניסיתי לומר.

ronit0

New member
בכלל לא הייתי מתרגזת

האמת היא שאצל בעלי בעבודה גם שואלים על שעות עבודה, אבל בגלל שהם עובדים הרבה שעות + סופי שבוע, אבל הם שואלים גם את הגברים את זה. גם בראיון עבודה שהיה לי, לא הייתי מתרגזת אם היו שואלים אותי אם אני מוכנה לעבוד הרבה שעות. מה שהרס אותי זה שכששאלו אותי לגבי שעות העבודה גם הוסיפו "הכוונה היא אם אין לך ילדים קטנים שתצטרכי לחזור ב-4 הביתה בשבילם?" וזה היה כ"כ מיותר........ ושיהייה ברור שאין לי בעיה להשקיע בעבודה אבל אני רוצה שגם יהיו לי חיים. אפילו שאין לי ילדים אני חושבת שמגיע לי לחזור בשעות נורמליות הביתה כדי להנות קצת וגם לראות ולדבר עם בעלי לפני שאני הולכת לישון וקמה שוב בבוקר לעבודה. סה"כ אנחנו עובדים כדי לחיות ולא חיים כדי לעבוד ביי רונית

טושטוש5

New member
אכן משפט מרגיז...

ולא מלא טאקט במיוחד... מצד שני השאלה עצמה לגבי שעות העבודה היא לגיטימית כמו שאמרת. ישנן הרבה סיבות שבגללן אנשים לא יעבדו במשרה מלאה או לא יוכלו להשקיע את מספר השעות שמצפים מהם - ילדים קטנים, לימודים, מגורים מרוחקים... כל אלה באים בחשבון כשמגיע מועמד חדש. כמו שכתבת בהתחלה, אני בהחלט חושבת שלפתח את עצמך ואת היכולות שלך זו הדרך - כדי שתהיי מספיק בטוחה בעצמך ומספיק מוערכת על ידי הסביבה (והרבה פעמים זה גם מגיע ביחד) כדי שיהיה לך את החופש לבקש בקשות שהיום הן פחות מקובלות - כמו לצאת יותר מוקדם להיות עם הילדים, לרדת באחוזי המשרה וכו' אם תבחרי לעשות את זה בעתיד. אני אישית גם נמצאת כרגע במצב שאין לי ילדים (עדיין :)), ובהחלט משקיעה שעות רבות בעבודה (בייחוד עכשיו תקופה לחוצה במיוחד
), אבל מכאן ועד "אין לי חיים" המרחק הוא רב. אני מרוצה ממה שאני עושה מחוץ לעבודה, ודואגת לפנות לעצמי את הזמן לדברים שאני רוצה. האם אני יוצאת דופן? אני לא חושבת...

אז אולי כדאי שאבהיר את העניין

הבעיה שלי היא לא עם המשפט עצמו. אמרתי כבר ואומר זאת שוב - השאלה בפני עצמה (במשמעותה הפשוטה) היא לגיטימית לחלוטין, או בכל אופן לגיטימית בתרבות העבודה הקיימת. הבעיה שלי היא שהשאלה הזו מופנית בעיקר כלפי נשים ורק לעיתים נדירות כלפי גברים. כלומר לא מדובר בשאלה ששואלים את כולם אלא בשאלה ששואלים בעיקר את המועמדות! זו הבעיה שלי עם השאלה הזו.

mayaki

New member
שווה לבדוק

כולנו מסכימות שהשאלה כשאלה לגיטימית. אני לא מכירה את זה ששואלים רק (או בעיקר) נשים את זה- אלא הרבה גם גברים. אבל אם את מכירה חברה/חברות מסויימות שבהן שואלים רק נשים, זה שווה בדיקה!

mummi

New member
לדעתי זה לגיטימי

את האמת , אני כרגע מחפשת עבודה ובשום מקום לא שאלו אותי את השאלה הזאת (למרות שיש לי ילד קטן). להפף, בסוף הראיון אני שאלתי את המראיין לגבי שאות העבודה, הגמישות ותקופות לחץ. ועוד שאלה שאני נוהגת לשאול זה כמה נשים יש במחלקה אליה אני מיועדת. יודעים מה? במקום אחרון בו הייתי היו כמעט 50% נשים!!!

mummi

New member
הי רונית. בטוחה שאת זו לא אני? ../images/Emo13.gif

שלום לך! בשהתחלתי לקרוא את ההודעה שלך, לא הבנתי מה קורה פא... גם אני מהנדסת, עבדתי בהיי-טק, עשיתי תאור שני ומחפשת כרגע עבודה!!!ובעלי גם עובד בהיי-טק !!! אבל הנה מצאתי הבדל: לי יש ילד! לדעתי אפשר להסתדר, רק צריך לבחור מקום לא טובעני מדי. יתרה מזאת, עבודה בהיי-טק מאפשרת לרוב שעות עבודה מאד גמישות, עבודה מהבית וכו' (שזה מאד עוזר). אני דווקא חושבת שיש מקצועות הרבה יותר בעיתיים מבחינת גידול ילדים. למשל, מקצועות בהם נדרשים לעבוד במשמרות "סביב השעון" וכמובן, בהצלחה לך בחיפושי עבודה!

° זואי °

New member
היי

אני עובדת בהיי טק כבר כמה שנים טובות. אני גרושה ואמא לשני ילדים. זה לא הכי אידיאלי אבל ההסדר שלי עם העבודה מאפשר לי לצאת מוקדם מהעבודה כשאני במשרד ובימים מסויימים בכלל לא להגיע. את העבודה אני עושה מהביתה כשאני מתחברת למחשב שלי בחברה. ככה השעות שלי גמישות ויש לי יכולת להתארגן עם הילדים.

למעלה