פורום חינוך לגיל הרך - דיקטטורה??

פורום חינוך לגיל הרך - דיקטטורה??

אני מקווה שזה המקום המתאים לפנות אליו בענין הבא. אני מצטרפת חדשה (לשעבר) לפורום חינוך לגיל הרך בפורום תפוז. ככזו - וגם כמקובל בדרך כלל בפורומים מסוג זה ברשת - כתבתי הודעת הצטרפות קצרה בה הצגתי את עצמי ואת בתי, איחלתי הצלחה לפורום בביתו החדש וצרפתי תמונה של בתי. לאחר זמן קצר קיבלתי את המכתב הבא ממנהלת הפורום: ``אני מודה לך מאוד על הברכות והאיחולים ומקווה מאוד שתשתתפי באופן פעיל בפורום שלנו, אני בטוחה שיש לך מה לתרום! בימים האחרונים (מאז פתיחת הפורום) הגיעו אלינו חברים רבים מפורום הורים האהוב של IOL (בינהם את) והכנסתם הודעות תמיכה ואיחולים לפורום החדש בכמות שאנחנו לא כל כך רגילים אליה בחינוך לגיל הרך (שהקצב בו הרבה יותר איטי מאשר פורום הורים), והמשתתפים הותיקים מתלוננים על כך (דיונים חשובים נדחפים למטה ללא תגובה). כללי ההשתתפות בפורום חינוך לגיל הרך שונים מכללי ההשתתפות בפורום הורים (פרסמתי על כך הודעה בפורום, אודה לך אם תקראי אותה), ולכן, בצער רב, ***נאלצתי למחוק את ההודעה שהשארת (וגם את התמונה, בהתחלה לא מחקתי אותה אבל אז התחיל מבול של הודעות עם תמונות של הילדים וזה ממש לא מקובל אצלנו, ונאלצתי למחוק).*** [ ההדגשה שלי - א.ה.) תודה מראש על ההבנה.`` קראתי פעמיים בעיון את החוקים והכללים של הפורומים בתפוז ובשום מקום לא מצאתי סעיף שעברתי עליו בהודעת הפתיחה שלי. קראתי גם את חוקי הפורום הרבים שהמנהלת הכניסה לפורום בהודעתה מהיום והייתי מוכנה לקבל אותם - אם נראו לי ואם לאו - כי אני משתדלת לכבד כל פורום בו אני משתתפת בציות לכללים. כל זה היה נכון - לו לא היתה הודעתי נמחקת. לטעמי, יש כאן עבירה על חוק חופש הביטוי! הודעתי היתה קצרה ותמציתי, צורף לה קובץ קטן, היא נכתבה בשפה נקיה וברוח חיובית. לו הייתם מסתפקים בלשלוח לי אי מייל ובו הערות ובקשה לא לשלוח הודעות מסוג זה בעתיד, ניחא. אבל למחוק????? כתבתי כבר למנהלת הפורום את דעתי, אני לא מאשימה אותה אישית מכיוון שלא ידוע לי מי המציא את החוקים המשונים האלה. לא רציתי לעזוב את הפורומים של תפוז מבלי לבטא את מה שאני חושבת (יחי חופש הביטוי! :) בהצלחה לכם בהמשך הדרך.

NoyNoy

New member
איילת,

סתם תהייה שעלתה לי לראש בזמן שקראתי את מה שכתבת... למה את מקשרת בין החוקים של מנהלת הפורום לחוקים של כלל הפורומים? את באמת חושבת שלכל הפורומים יש את אותם חוקים, ושהנהלת הפורומים נכנסת לכל פורום ופורום כדי למחוק הודעות עם תמונות של תינוקות?

סליחה אם לא הבנתי נכון. הנהלת

הפורומים היא שקובעת את כללי ההתנהגות הבסיסיים שלפיהם מתבקשים להתנהג הכותבים בפורומים השונים בתפוז, נכון? ומי נותן למנהלת פורום חינוך לגיל הרך את זכות המחיקה? לא הנהלת הפורומים? יש אתיקה בסיסית מקובלת ברשת. האם יתכן שמנהל פורום ימחק על דעת עצמו הודעה תמימה שלא עוברת על שום כלל מקובל ???? ואם ממחר היא תחליט למחוק כל הודעה שנפתחת במילים ``בוקר טוב`` - זו זכותה? מצטערת אם טעיתי או לא הבנתי נכון - אולי תוכלי להאיר את עיני? זו פעם ראשונה, אחרי שנות אינטרנט לא מעטות, שאני נתקלת בתופעה שכזו ברשת.

NoyNoy

New member
איילת,

קודם כל, אני לא כאן כדי להגן על אף אחד. עד כמה שידוע לי, הנהלת הפורומים, כמו כל אחד אחר, לא עובדים בסופשבוע. דבר שני, מה ההתנפלות הזאת? זה שאת עצבנית, לא אומר שאת צריכה להוציא את זה עלי. דבר שלישי, מנהלת הפורום מקבלת את הזכות למחוק הודעות לפי ראות עיניה. מה שהיא מוחקת זה, עד כמה שידוע לי, באחריותה. את יכולה להתלונן עליה כאן, אבל אני לא חושבת שזה בסדר להעביר את האחריות על המחיקה להנהלת הפורומים, שאין להם דרך לשלוט על כל מה שכל מנהל בכל פורום עושה. דברי עם מנהלת הפורום, ושלחי מכתב תלונה על המנהלת להנהלת הפורומים. לדעתי, בכל מיקרה, את סתם מתלוננת על שטות. היא מחקה לך את ההודעה ונתנה לך הסבר שלדעתי הוא הגיוני לחלוטין. אם את כל כך רוצה להציג את עצמך, אז פעם הבאה שאת כותבת תגובה לנושא שעולה בפורום, תציגי את עצמך באותה ההודעה.

כללי ההתנהגות בפורומים

מנוסחים באופן כללי על מנת לאפשר לכל פורום וגולשיו לקבוע את אופי הפורום הייחודי המתאים לנושא הפורום ולנושא הדיונים. פורום ``וחינוך לגיל הרך`` מאופיין בתכנים מקצועיים יותר, הנוגעים לחינוך, וככל הנראה הודעות אישיות מהסוג שאת מתארת מפריעות למהלכו התקין של הפרוום. מנהלת הפורום מתוך דאגה למהות הפורום ולגולשיו, מצאה לנכון למחוק את ההודעה, כשם שמחקה הודעות אחרות בעלות אופי דומה. אין זו דיקטטורה כי אם ניהול מוקפד של הפורום. את מוזמנת להעלות את התמונה בפורום ``להיות הורים`` באתרנו, המיועד לכך.

למעלה