פורום יתומי צה"ל פותח בתחרות

פורום יתומי צה"ל פותח בתחרות

יום הולדת 30 הוא סיבה מצוינת לחשוב מה הישגנו עד היום, לאן אנחנו רוצים להגיע ואולי גם להגשים איזה חלום. לנו יתומי צה"ל תחושת השינוי מתעצמת כיוון שמדינת ישראל מכירה בנו עד גיל זה, וכך לקראת יום ההולדת אנו מקבלים מכתב עם טפסים למלא, אנו ממלאים את הפרטים, שולחים ומקבלים את מה שנשאר ממענק הנישואין/דיור, ומיום ההולדת והילך בעיניי מדינת ישראל איננו יתומי צה"ל יותר, אך למרבה הצער אנו נשארים יתומים בכל גיל ובכל מצב. תחושה כבדה, אך יום הולדת הוא יום הולדת ואנו מחפשים דרך מקורית וייחודית לחגוג ולציין את העשור החדש שמביא לנו שינויים כל כך משמעותיים בחיינו ומזמינים אתכם הגולשים לעזור ולהציע רעיונות איך לחגוג את יום הולדת 30 הרעיון המקורי ביותר יזכה את כותבו בפרס: נגן MP3 מתנת
נוהל התחרות יפורסם בהודעה הבאה
עוצב באמצעות תפוז-פד

התחרות

התחרות תתקיים בין יום ראשון ה-17/6 עד יום שבת ה-30/6
אתם מוזמנים לפרסם על גבי הפורום הצעות כיצד לחגוג את יום ההולדת (לכל היותר 2 הצעות לגולש) מיום ראשון ה-17/6 עד יום שבת ה-23/6 (כולל)
אנו מנהלי הפורום, עדי כספי ואני, נבחר את עשר ההצעות שיעלו לגמר התחרות ונפרסם אותן ביום שני ה-25/6 בפורום לבחירת הגולשים
הגולשים יצביעו להצעה אחת (בלבד
) על גבי הפורום מתוך עשר העולות לגמר, ההצבעה תתבצע עד יום שבת ה-30/6 (כולל)
ההצעה שזכתה במרבית ההצבעות היא ההצעה הזוכה ותזכה את הכותב/ת בפרס
עוצב באמצעות תפוז-פד

כך חגגתי לבעלי:

מאחר ואני מאמינה שלא לכולם יש מאות דולרים למימון טיסה בחו"ל אני אציע הצעה לא פחות טובה שעשיתי בארץ: לקחתי אני ובעלי חופש שלושה ימים-לפני שנתיים, השכרנו ג'יפ במחיר סימלי- עלינו לגולן וחרשנו את הצפון ביום הראשון. ביום השני חרשנו את המרכז ולסיום חרשנו את הדרום והיינו בעיקר באילת... שם חיכתה לנו ארוחה באוניה אשר השכרתי לאותו הערב ושם הבאנו את בננו הראשון... היה זה ה-3 ימים הכי נפלאים בחיי בהם הכרתי את מולדתי, ואת בעלי. מומלץ לכולם.
השקיעו ביומולדת 30! זה חשוב! *בקרוב יום הולדת 32 לבעלי אם אני אזכה ב-MP3 זו תהיה מתנה נפלאה בשבילו וכמובן שאקנה לו בנוסף עוט פריט לבוש.

chenwest

New member
ממ מנסה

למרות שגיל 30 זה עוד צעיר, בכל זאת זה סוג של סגירת תקופה כזאת בחיים. אז זה נחמד לעשת יומולדת בצורת 'חיים שכאלו'. את החוגג מפתיעים ומביאים לו כל מיני דברים מהעבר: אפשר לחשוב על מורה שהוא אהב בתקופת לימודיו בבית הספר, חבר מבית הספר או מהצבא, פריט מסויים שמעלה בו זכרונות, משהו מהעבר שהוא עשה וכו'... והצעה שניה - לעשות קיאקים עם כל החברים והמשפחה
המוח קצת עייף, אתמול הייתה חרישה לבגרות בהסטוריה

iritonel

New member
מקווה שיצחיק

שלום לכולכם, יש לי רעיון מעניין ואני מקווה שלא יעליב אף אחד ואולי אפילו יצחיק. מנסיוני, שמגיע מהיכרות עם חבר/ה בפורום, יום ההולדת ה-30 הוא יום נחמד כזה, שבו יתומי צהל מפסיקים להיות יתומים. זה נשמע לי די ביזארי וגרוטסקי, וברוח הדברים הייתי ממליצה לחגוג לחבריכם שעוברים קידומת וגם (בדרך נס!) מפסיקים אוטוטו להיות יתומים, בצורה הבאה: לערוך לכבוד האירוע משחק טלויזיוני (לא זוכרת איך קראו לתוכנית) שבו החתן הלא-יתום לעתיד יבחר את אביו החדש! כמובן לצורך העניין לבחור בשלושה אבות פוטנציאלים, ושלושה חברים שישחקו אותם יענו לשאלות החתן על-פי אופיים השונה. חשוב שהשאלות יהיו כתובות מראש, למשל: איך היית רוצה לבלות איתי זמן איכות, כיצד היית חוגג לי יום הולדת, עם מי חשוב לך שאתחתן, איך תרצה שאקרא לנכד, או כל מיני דברים שאפשר בעזרתם לאפיין מי יהיה אבא טוב. כך כל אחד מהחברים יוכל לכתוב בעצמו את התשובות שאמורות להיות מצחיקות ומאפיינות כל אחד מה"אבות". המטרה היא לבלות ערב משעשע עם חברים, שימתיק את הגלולה המרה שמעניקה המדינה לכבוד יום ההולדת הזה. בברכת יום הולדת שמח, עירית

schmidt

New member
30 שלי מגיע עוד 5 חודשים...

ולכן אספתי איתי את כל חברי ובן זוגי ואנחנו נוסעים לחודש לתאילנד וויאטנם.... ואת יום הולדתי נחגוג על חופי קופנגן בפול מון פארטי ענקיית... ומכיוון שזו הפעם הראשונה שלי בתאילנד אז זאת בהחלט צורה מאוד מענינת ומיוחדת לחגוג את יום הולדתי ה- 30.

miri362

New member
לך 30 בעוד 5 חודשים ולי 40 ב30/06 והצעתי לכם

באיזור הצפון ישנו מינחת לא רחוק מכרמיאל טסים בו בטרקטורונים מעופפים ומוכנה לעזור לכם בכל הסידור והאירגון יכול ליהיות מסלול כייפי מהאוויר וחוץ מיזה נעים מאד מירי

miri362

New member
אני אומנם לא שייכת ממש למשפכתכם אבל מאד קרובה

לה . אני דודה שכולה ,בת אחותי נירצחה בפיגוע לפני 4 שנים וניתקלתי בהודעה שלכם בדף הראשי של תפוז וראיתי וקראתי את כתביכם והבנתי שיש כאן עסק עם אנשים חמים מאד ולכן הרשתי לעצמי לכתוב כאן

E W

New member
הנה הרעיונות שלי:

1.ביום ההולדת 30 של בעלי, אספתי את כל החברים שלנו בשבת מוקדם בוקר, שכרתי מדריך ועשינו סיור מודרך בנווה צדק. בחירת המדריך לא הייתה מקרית כי אם מישהו שגדל בשכונה ויכול לספר עליה משתי נקודות מבט - היסטורית ופרטית בעיניים של ילד תל אביבי.... אחרי הסיור אכלנו ברנץ' בבר סמוך (ננה בר). לא יקר, וחוויה מיוחדת... כי כמה פעמים הסתכלנו על בתים רחובות ושלטים מבלי לדעת מה באמת עומד מאחוריהם? וכמה פעמים אנחנו חורשים את חו"ל ובבית שלנו אנחנו לא מטיילים? 2. ביום ההולדת 30 שלי הזמנתי את בעלי לטיול של 10 ימים בצרפת. נסענו לטיול בחוף הדרום-מערבי, ובין היתר החלטנו שאת יום ההולדת עצמו אנחנו מבלים "כמו עשירים". הזמנו חדר בבית מלון מפואר (מתוך מישלין), ואכלנו במסעדה יוקרתית.... התנהגנו כאילו העולם שייך לנו (ובעצם היינו די תפרנים). חוויה שווה!!! אז הנה שני רעיונות, בעלויות שונות.... שיהיה במזל טוב!!!

ronanit

New member
חגיגת יומולדת בסימן 30

חגגנו ככה לחברה (יתומת צה"ל במקרה) ארגנו 30 מתנות סימליות כל מתנה לא עולה על סכום של 30 ש"ח.. (זאת בתנאי שזה מתחלק עם הרבה חברים או שזה משהו משקיע) והמתנות הן בסימן 30.. נר הסימן 30, 30 דקות של עיסוי רגליים, 30 ש"ח במטבעות של 10 אג'.. לשם הבדיחה.. ועוד דברים שכרגע פרחו מזכרוני..

הצעתי היא:חכו..חכו...

להפתיע את בן הזוג, ולהזמין צימר לא עולה על 500 שח ללילה, ובנוסף, ספא מפנק לשניכם, ולסים סיומת ארוחת גורמה מפנקת, ואת השאר את יכול\ה לעשות בחדר עם המוןןןןן בלונים בגקוזי, בלונים על המיטה (בצימר) ושירה של נירות דלוקים מהכניסה לצימר עד המיטה, וזה רומנטייייי ביותר, מפנק אין לי מילים כדי לתאר את החוויה הזו שעברתי אני!!! תנסו, ותראו כמה זה מחדד את האהבה , אההה.... כל העלות הזו לא יקרה היא עולה על 1300 שח" לא יותר מזה ,וקימת אפשרות של תשלומים חחחח בקיצורררר חוויה בלתי נשכחת.

אולי כדאי

להסביר לכל מי שהגיע מהדף הראשי למה יומולדת שלושים שונה מימי הולדת עגולים אחרים כמו 20 או 40? ובכלל זאת מסוג ההודעות שאותן כדאי לסמן כ"נא לא לפרסם בעמוד הראשי". בכל אופן, אני בעד שמה שלא עושים, צריך כמובן להזמין עוד מקום אחד: במסעדה, בצימר, בטיסה לחו"ל, במסיבה. המקום הזה אמור להיות של אבא, שכמובן אמור לחזור באותו יום, ולהגיד את המילים הנהדרות של מיכה שטרית: "התגעגעתי אז באתי - חסר לכם אידיוט?"

לנוצה

New member
את יום הולדתי ה30 חגגתי כך

על שיט עם קהילה הנגישה של פ"ת ( זוגתי ואני חברות בקהילה ) ומשם ארוחה טעימה מאוד באחת ממסעדות בהרצליה .... ובלילה מסיבת ריקודים בת"א היה לי אחלה יום הולדת

זווית ראיה מעט שונה

יום הולדת 30, עוד מעט וכבר נוגעת בגיל בו היה אבא כאשר הלך ולא שב. מזווית הראיה של הילדה הקטנה אבא נדמה ענק אבל בהגיעי לגיל בו מהלך חייו נקטע, אני מבינה שרק החל לחיות...בנקודה זו אני מרגישה צורך בהתרגעות המלווה בהעמקה והתבוננות, למידה מהעבר והתחזקות לעבר העתיד. ביום ההולדת לפרוש למקום "נקי", צלול ופתוח. למשל מצפה בגליל או ערבות המדבר. במקום כזה יתאפשר להרחיק נדוד במחשבות, לקחת את נושא האובדן, לעטוף אותו היטב ביריעות רכות ו ל ג ד ר ו. לזהות את מקומו החשוב והמיוחד במהלך חיי ו ל ג ד ר ו. לצאת בגיל 30 לדרך חדשה מחוזקים מהעבר, חכמים יותר. החיים לצערינו זימנו לנו מקומות כואבים וקשים אך התגברנו, עובדה, אנחנו כאן. בגיל 30 אנו וודאי אנשים קצת אחרים, בעלי רגישויות מיוחדות, רגישים יותר לסביבה ואולי בעלי תודעה מעט יותר רחבה. כשנשוב מהמדבר הביתה ביום הולדתינו ה 30 נקרין משהו שונה...

nOway1

New member
ההצעות שלי למרות שעוד לא הגעתי ל 20 ....!

1. לחזור כמה שנים אחורה ולעשות יומולדת בסגנון ילדותי- בבאולינג, בבית עם קוסם או סתם משחקים ופרסים מה-2 שקל... באלונים ..הפתעות של ילדים ... אין כמו שמחת אז ... 2. לא לעשות כלום... מצורף במשפט: "שנה הבאה אני אעשה משהו טוב..."... או ללכת לסבתא עם כל הדודים ולאכול עוגה שאמא קנתה ברגע האחרון. (בד"כ עושים את זה בכל מקרה)... אז...לכל מי שיש יומולדת בקרוב, לא משנה באיזו דרך אתם תבחרו- שיהיה לכם המון המון המון מזל טוב!!! ועד 120 לא לשכוח יש לי יום הולדת ב 9-7- ... יעני עוד 3 שבועות ..! ... יעני תבחרו בי כדי שאני אקבל פרס ..ליום ההולדת שלי ... סתם ..!

הרעיון שלי...

בתקווה שעד גיל 30 יהיה לי ילד או ילדה קטנים ובאותו יום אני אזכה לשמוע אותו/ה קורא לי אבא ואני אקח אותו או אותה ליום כיף ובסוף נעבור בקבר של האבא על מנת לסגור מעגל קטן... בעיקרון גיל 30 עבור זה כבר להיות בפאזה שונה,בפאזת האחריות אהבית... כן אזכה,או לא אזכה,תודה שנתתם לי סיבה לחשוב איך זה יהיה להיות אבא מתי שהוא,זאת המתנה האמיתית...

soso_sami

New member
אז ככה...

ביום ההולדת שהגעתי לגיל של אבא, אחותי קנתה לי מקטרת כמו של אבא... "הגעתי לגיעל שאפשר להתחיל..." בכל מקרה אני אמות כשאני מבוגר ממנו. ביום הולדת 30 קניתי לי מתנה אריזת שישיה (בירה) נסעתי לבית הקברות ועשיתי פיקניק ליד הקבר של אבא. (דרך אגב חגגתי באותה דרך את השחרור המיוחל מצה"ל אחרי שירות ארוך) "באתי להיפרד" אמרתי לו. "החליטו שאתה כבר לא אבא שלי, ואולי בעצם הם החליטו שאני כבר לא הבן שלך או מה שלא יהיה. כך או כך הם החליטו שאנחנו כבר לא ביחד" הוספתי בטון מתנצל ואבא כהרגלו בשנים הרבות עד אז ומאז, שתק ולא ענה. רק איוושת הרוח בעלים מעלי הפרה את שתיקת המתים כאילו מנסה לנחם ולעודד אותי מאותת שכל סוף הוא התחלה של משהו אחר. הבנתי שסופו של אבא זו תחילתה של היתמות שלי אבל מה פירוש סופה של היתמות שלי? ואיזו התחלה היא מביאה איתה? שמתם לב שבית הקברות בעיקר בסתם יום חול בשעות הצוהריים הוא מקום מקסים שליו ומרגיע? היה ממש כיף. משם המשכתי לחוף הים עם עוד שני יתומים וחגגנו את תם יתמותנו ותחילתה של.... ?!?!?

למעלה