פורום מאכזב!

רחל 17

New member
פורום מאכזב!

הרעיון מדהים, הביצוע מאכזב מאוד!
כתושבת חוץ מזה 40 שנה המתכוונת לחזור ארצה שמחתי למצוא פורם מזה, אלא מה מלבד ויכוחים על היכן טוב יותר, מי ישראלי טוב יותר, השמצת הארץ אם הם נכונים או לא אינם צריכים למצוא דרכם הנה.
ציפיתי למצוא כאן אנשים המעונינים להתחלק אתנו עם נסיונם היאך לחזור, איך עברו עליהם הצעדים הראשונים, ההתארגנות, מה כדאי, מה לא צריך וכולי וכולי..
אם היו כאן עצות הרי שרובן היו להוכיח שלא כדאי לחזור ארצה נהפוך הוא שבחוץ הרבה יותר טוב..
לאלה ממליצה אני לפתוח פורום הנקרא: לכל הרוצים לחזור ארצה אנא השארו בחוץ! לא כדאי לכם!
למנהלי פורם זה: נהלו את הפורום לשמו הלכה למעשה... לא מתפלאת אני שאלו שהיו רוצים לשתף אותנו בנסיונם לא משתתפים אלא מיד לאחר קריאתם כאן עוזבים לפורום אחר

לילי טוב
רחל

פגי1

New member
כל כך צודקת

וכבר התרעתי על כך,שהפורום יגסוס בעצמו אם לא יחול שנוי,ולכל המשמיצים,לא לענות ולפתח ויכוח אתם שלא מוביל לשום מקום,ולא חשוב מה
קורה בחוץ,ואם הבריאות,החנוך,הנמוס ועוד ועוד,בחול טובים יותר,זה בכלל לא נושא להשואה,מי שרוצה לחזור יחזור,ומי שרוצה להשאר,ישאר
את מי מעניין הבריאות בקנדה?מסתבר שמענין,מי שחוזר רוצה לדעת מה האופציות בארץ,המחירים בארץ יקרים,כנראה,תנו עצות איך להוזיל
בתי-ספר,דרגו את הטובים והפחות טובים,שתפו איך מצאתם עבודה?מי עזר לכם?מי דחה אותכם ולמה?איך התאקלמו הילדים?בקלות? בקושי?
מה עשיתם כדי לשפר?ובכלל ישנה אופציה לשנת הסתגלות,מי שלא יסתגל יכול לעזוב אם ירצה,לא היו כאן עצות,אלא שאלות מטופשות,ותשובות
מעצבנות מעוררות חלחלה

mumfor4

New member
מאוד שותפה להרגשה שלך

שמחתי שנפתח פורום כזה , אך עם הזמן כשראיתי מי ומה כותבים כאן פשוט עברתי לפורומים אחרים
במקום שהפורום ישמש פלטפורמה לאנשים שמעוניינים לחזור לארץ , הוא מלא ארס מאנשים שמזלזלים בקיומה של מדינת ישראל .

רחל 17

New member
אולי מנהל הפורום...

חשבתי שאני היחידה שרואה זאת כך...
אולי הנהלת הפורום יכולה לטפל בכך ולהחזיר אותו למה שהוא צריך להיות?
פורום של שיתוף ועזרה מנסיונם של אחרים, מנתינת טיפים מועילים ןהנחיות...
אני מתכוונת לחזור ארצה עם כל התלונות והטרוניות של מזבלי המח! אני חיה מעל 35 שנה בחול והיה לי ועדיין טוב לי מאד כאן! אבל אין כמו ארצנו עם כל החסרונות!
אז קדימה חברים מנוסים נא להתעלם מכל אלה שלא רוצים לחיות בארץ! אנו כן רוצים ונסו לעזור לנו בכך שדרכנו תהייה קלה יותר ומאורגנת יותר!
תודה

אתם מקסימים בנסיון לעזור למרות הכל

ואני מסכימה איתכן לחלוטין בקשר לאוירה שיש בפורום.
פניתי להנהלת הפורום שאולי יוכלו ליעץ לי או לנו איך אפשר להציל את הפורום.
אם מישהו מעונין לעזור ברעיונות או בניהול אתם תמיד מוזמנים לשלוח אלי מסר.

אני גם מסכימה לגבי ההערה שנאמרה כאן בעבר שאולי אין לי מספיק שליטה בכל הנושא ובכל החוקים (ואני בסה"כ חזרתי לפני שנה). מצד שני, חזרנו ועשינו את זה על הצד הטוב ביותר מבחינת הלחץ והסידורים, אז אולי יש לי מה לתרום בכל זאת

ובנימה אישית אספר שהיום בדיוק לפני שנה נחתנו בארץ.

בקר12

New member
סחטיין על השנה

יש את השלב הזה זאתה באמת מרגיש שהתמקמת וזה כבר הבית.
אני חושב שלקח לנו לפחות שנתיים . . .

רחל 17

New member
ספר לנו...

ספר לנו על תחילת דרכך מיום ההחלטה עד הישום זה ודאי יועיל לנו
תודה

בקר12

New member
תראי, לא חייתי כל כך הרבה שנים בחו"ל

Iלונדון במקרה שלח) כמוך ואני חושב שאנו בשלבים שונים של החיים.
השיקולים שלנו כנראה שונים משלך.
בגדול אני חושב שאף פעם בעצם לא התכוונו להגר לצמיתות אבל שנה אחרי שנה עברה ומצאנו שהחיים סה"כ די נוחים.
ברקע הילדים גדלו וההורים הזדקנו.
הקייץ תמיד היה מועד להחלטה בגלל הילדים והגיע קייץ שפשוט החלטנו לחתוך.

רחל 17

New member
שלום לך בקר12,

אני לא חושבת שרובנו ירדו לצמיתות, לא בכדי אנו תמיד אומרים בשנה הבאה בירושלים, גם אני הגעתי לא בכדי להשתקע וכן השתקעתי...
אתה מתחיל לטפס בסולמות הקרירה וממשיך הלאה כך קרה לי.
יפה שחזרת ואני מאמינה שגם התאקלמתם!
מה היו הצעדים הראשונים שעשיתם לחזרה, האם התחלתם זאת בלונדון או בהגיעכם לארץ? האם השארתם הכל שם או ששלחתם מכולות? ואם שלחתם איך מארגנים זאת בדרך הטובה ביותר?
אלה הם הדברים הראשונים עליהם חושבים תחילה אחרי ההחלטה לחזור!
תודה לך
רחל

פגי1

New member
בהנחה שההחלטה כבר נעשתה

רצוי וכדאי לעשות ביקור בארץ אם אפשרי,לא לשם חופשה,אלא להיות ממוקדי מטרה,בדיקת דיור,אפשרות להמשך קריירה,לקבוע ראיונות אם
צריך עוד לפני שמגיעים,לבדוק בתי ספר אם יש ילדים?ועוד,לטעמי אלה הדברים הראשונים שצריך לבדוק בארץ
טרום הגעה,אם אין בעיה בנושאים
האלה?הכל פשוט יותר,להביא מכולה או לא?מאוד אינדיבידואלי,ואי אפשר ליעץ,,מכולה ענין יקר,ואם יש עם מי להתחלק צריך לשקול,ומה טוב,רוב
הדברים אינםמתאימים בארץ ,לא ריהוט ולא ביגוד,אלא אם כן קשורים אליהם נפשית,ואי אפשר בלעדיהם,ובכלל אם יש ספק,תושב חוזר ותיק יכול
לשלוח תכולה 3 פעמים תוך 9 חודשים מיום ההגעה,כך שיש מרוח זמן להחליט אחרי שבוחנים את גודל הדירה,ואת הצרכים בארץ,ועוד,
ההצלחה

רחל 17

New member
יפה שאת עונה... שופשופון

ויפה שפתחת את הפורום, אני משוכנעת שיש הרבה שמוכנים לתרום וברצינות ואליהם צריכים אנו לפנות ולתת להם גם את ההרגשה שתרומתם רצויה... וישנם גם כאלה כמוני שמבקשים את עזרתם אלא מה? מי שנכנס וקורא את דברי השטות כאן בורים מיד וזאת לא מטרת הפורום...
אני חדשה אמנם בתפוז אבל קראתי שמנהל-ת פורום יכולים אחרי אזהרה לחסום כותבים שלא תואמים את המטרה או מפנים אותם לפורומים התואמים אותם...
המשיכ בדרכך מעט ביד חזקה עד שתכלית הפורום תיוסם ואז יהיה לך קל יותר..
כן ספרי לנו גם כיצד החלת בחזרתך ארצה. עם כל התלאות ההליכים וספרי מנסיונך, זו כבר תהייה התחלה טובה
ערב טוב ובהצלחה
רחל

ronenb75

New member
אז את רוצה בעצם "פורום חזרה לארץ של רחל"?

אם זה מה שאת מעוניינת בו - פני לנהלת הפורומים והגישי בקשה לניהול פורום כזה.
אין יותר טוב ממך לנהל אותו.

העניין הוא שבפורום עלולים להיות אנשים נוספים שמעוניינים לשמוע דעות לכאן ולכאן.
להבין יותר ולא בהכרח בטוחים שחזרה היא המהלך הנכון.
גם להם, בדיוק כמוך, מגיע פורום. והפורום הזה יכול להיות בדיוק המקום הזה.

עיזבי את הכותב האנונימי שפותח הודעות הזויות. זה באמת סתם לעצבן ואין בזה שום תועלת, אבל פורום שכולו בקר ונינה זה פורום לא מאוזן שסופו למות.
ההתאקלמות של אף אחד לא תעזור לך משום שכל אחד שונה וכל אחד עושה מהלך כזה או אחר ממניעים אחרים.
מצד שני, לשמוע דעות לכאן ולכאן, כולל מדוע לא כדאי לחזור לישראל - יכולים, אם את מסוגלת לפתוח מעט את ראש שלך, לעזור לך. ולו משום שתדעי מהם הדברים שאת חייבת לבדוק לפני שאת עושה מהלך כזה.

זה בערך כמו ללכת לפורום "תזונה בריאה" ולרצות שכל מי שירשום בו יהיו כאלה שבטוחים שקולה זה המשקה הטוב ביותר בעולם כי את מאוד מאוד אוהבת קולה ורוצה לשכנע את עצמך ושאחרים (שאת בחרת בקפידה שיענו בדיוק את התשובות שאת מעוניינת בהם) יתמכו בך.

יש מבין?

רחל 17

New member
סרקסמוס שלא במקומו רונן

במחילה ממך, לפורום קוראים חוזרים לארץ ולא מקטרים על הארץ, ולדעתי ראשי פתוח גם פתוח! אני לא שוללת שבפורום זה ידברו חוזרים על מה שלא מוצא חן בעינם בארץ, נהפוך הוא, שכן כפי שאמרת גם מזה לומדים, אבל להכנס לפורום ולקרא רק דברים שליליים ימית את הפורום הרבה יותר מהר מפורום של רחל...
ולא אני לא מעונינת לפתוח פורום חזרה לארץ של רחל שכן אני עדיין בנכר ומאחר שחסרת נסיון אני בכל הקשור לאירגון החזרה , לצעדים ראשונים וכיוצא בזה נכנסתי לאתר שכן ציפיתי למצוא טיפים רעיונות והמלצות מעתירי נסיון...

בוקר טוב
רחל

ronenb75

New member
לקח לי קצת זמן

למצוא את הפוסט שלי כי הוא נעלם כל-כך מהר לדפים אחוריים מהפעילות השוקקת כאן.

התכוונתי לענות לך, אבל אנשים שמנסים בכוח לדבר בשפה מליצית עושים לי חררה. לא מליצי לגמרי. אני יכול לשלוח תמונות להוכיח.
מעבר לזה, יש לי מספיק קירות בבית לדבר אליהם, כך שאינני זקוק לתוספת בתחום הזה.

כמו שאת רואה, בזמנים (הקצרים) בהם היה בפורום דיון פתוח בנושא, כולל "קיטורים על ישראל" - היתה כאן פעילות.
מאז שאין דיונים כאלה (עם תוספת מחיקות כזו או אחרת) - הפורום נראה כמו שדרות ביום טיפוסי.

רוצה להתווכח על מבחן התוצאה?

פורום תלוי בתכנים שהכותבים רושמים בו

מה דעתך לרשום את הניסיון שלך ולעורר דיון?

הפרטים הטכניים ומה שחשוב באמת

שלום רחל

כל הכבוד על ההחלטה ועל האומץ לעשות צעד כה מכריע אחרי שנים כה רבות בחו"ל. מעבר כזה הוא החלטה מרכזית ומהותית עבור כל אחד. למרות ההתרגשות שהוא מביא איתו, מעבר כזה גם מביא לחששות ודאגות מפני הלא ידוע. הכנה מוקדמת יכולה להקל על המעבר ולאפשר נחיתה רכה. מהודעתך נראה שאת בעלת יכולת תכנון והיערכות עד לפרט האחרון ולראייה המידע שאת מבקשת לקבל.

ההחלטה לשוב לישראל כוללת בתוכה שיקולים רבים, שמחלקם יש נטייה להתעלם. בדרך לקבלת החלטה כזו, נסי לענות על השאלות הבאות. הן יסייעו לך בראיית העתיד הרצוי עבורך. חשבי על התשובות בהנחה שאין מגבלות העומדות בפנייך. כאשר תבהירי לעצמך מהו העתיד הרצוי, תוכלי גם לגרום לו לקרות:

איך את רואה את עיסוקך לאחר החזרה לארץ ?
מה ההכנסה?
שעות וימי עבודה ?
איך את רואה את חיי המשפחה לאחר החזרה לארץ ?
איך נראה הפנאי שלך ?
מצבך הבריאותי ?
איך את רואה את חיי החברה שלך לאחר החזרה לארץ ?

עברתי לקליפורניה עם משפחתי בשנת 1996 וחזרתי לארץ בשנת 2007. אני מכיר היטב את הדרך הלוך וגם זו שבחזרה. אשמח ללוות אותך ואת משפחתך בתהליך.

ברוכים הבאים לישראל. מאחל לכם נחיתה רכה

למעלה