פורום מעט יותר "חי"

פורום מעט יותר "חי"../images/Emo13.gif

תגידו, יש פורום אחר לשוזרי פרחים שבו יש מעט יותר פעילות???... ובכלל, מישהו יכול להמליץ על אתרים יפים שבהם ניתן יהיה להתעדכן במילה האחרונה בתחום שזירת הפרחים (אפשר גם מחו"ל)? תודה מראש!!

בועז בר

New member
באמת עוול לתחביב/ מקצוע המרהיב הזה

שאין לו אתר פעיל בעברית. יש המון מעצבים פעילים בתחום סידור הפרחים בארץ, ומבריקים לא פחות, לדעתי יותר, מהרבה מעצבים מחו"ל. אמנם שם זה מקצוע מוכר ונלמד, אבל כנראה שיש גם מינוסים בללמוד 4 שנים ויותר, כי המוח מתקבע על חומר הלימוד ולא רץ חופשי... איזה כיוון של עיצוב בפרחים מעניין אותך? אולי תופתעי... אני יודע שזה
לא בדיוק 'סידור פרחים'... אבל יש לו אפקט מדהים בכניסה לאירוע בחורף... קערת אבן בקוטר של מטר עם כותרות ורדים צהובים ונרות צפים במים.

הכל מעניין אותי

טוב, כמעט הכל. אני פשוט אוהבת להתבונן, לקבל השראה ומעבר לכך- חשוב לי להיות מעודכנת בלי לשלם הרבה כסף לסדנאות... ואפרופו סדנאות, שמעתי שיש מעין ארגון של שוזרי פרחים בארץ. האמנם?? יש לך איזשהם פרטים? נ.ב.- קערת הורדים והנרות אכן יפה

בועז בר

New member
כן, יש את 'עמותת שזרי הפרחים'

הם עורכים כנסים מדי פעם וערבי הדגמה. אני מכיר כמה חברים משם, אבל מעולם לא הייתי חבר או השתתפתי. בכנס האחרון, התארח שוזר ירדני שזכה בתחרויות בחו"ל. מיודעי דבר הבנתי שלא נרשמה התלהבות גדולה מהיצירות. יש לא מעט שוזרים שאני מכיר, ספונים בסדנאות שלהם ועסוקים ביצירה עבור לקוחותיהם, ומוציאים כל שבוע יצירות ברמה של תערוכה עבור לקוחותיהם וחבריהם. אגב, את מיישמת את ההשראה שאת מקבלת?

אז ככה

אני ממש בתחילת הדרך. עזבתי את המקצוע "הרציני והאפור שלי" לטובת פתיחת עסק שקשור בשזירת פרחים. בימים אלה ובחודשים הקרובים אהיה עסוקה בבנייתו ולכן, כחלק מסיעור המוחות ותהליך ההתבוננות ובניית המוצר, אני מחפשת חומר בעניין.

בועז בר

New member
יפה. צריך אומץ כדי לשנות כיוון בחיים...

העסק שאת מקימה הוא חנות פרחים קמעונאית, או קשור לאחד ממקצועות הלויין של התחום? מנסיון שלי ומהתבוננות סביב, כדי להקים ולהחזיק עסק שיחזיק את עצמו וגם ירויח צריך להיות במקביל לבעל מקצוע טוב, גם סוחר... אמנות המכירה לא פחות חשובה מאמנות היצירה, ובהיבט של עסק היא אפילו קודמת, ואני בהחלט מתכוון ללא מעט חנויות פרחים שבעליהם חסרי ידע וכישרון בסידור ושזירת פרחים, אבל בגלל שהם סוחרים מוכשרים העסק שלהם משגשג, ולעומתם אמנים מוכשרים שסוגרים את החנות אחרי שהפסידו לא מעט, בגלל שלא השכילו לנהל את הצד השיווקי והפיננסי כיאות. הפרחים לכשעצמם, מרהיבים ויפים, אבל בתור סחורה זהו מוצר אכזרי... מה שלא נמכר אחרי 3-4 ימים הולך ל
מבחינה מקצועית, דוקא קורס שזירה וסידור נותן בסיס טכני טוב, רק חשוב למצוא את המורה הנכון. המחירים אכן יקרים, ולא בלי הצדקה. מיקום, חומרי עבודה וזמן עולים לא מעט.

תודה

זו לא חנות פרחים... עסק של מתנות שבהתחלה ינוהל מהבית :) וכן למדתי קורס אבל אני חושבת שצריך תמיד להתרענן ולראות כדי לא להתנוון... אגב, אתה מכיר מקומות שמוכרים בהם פרחים בסיטונאות באיזור השרון חוץ מספיר וגבעת חן? איפה בדיוק יש מקום ברעננה??

בועז בר

New member
../images/Emo45.gif כיוון מעולה להתחיל מהבית../images/Emo70.gif

ככה אין הוצאות קבועות מעיקות, והעסק יכול להתפתח בבטחה
לגבי סיטונאות פרחים: היה עוד מקום, משק פלג, אבל לצערי הוא בצמצום ובשלבי סגירה. היו עוד כמה בעבר, עקיקי,ביקל... אבל סגרו או נטשו את הסיטונאות. מייזלין "גבעת הפרחים" בגבעת חן הוא הסיטונאי הגדול היחיד באיזור, הפרחים שלו באיכות גבוהה, והאמינות שלו בהזמנות ופתיחות של פרחים היא 10. יש את פרחי בוקי בכפר אז"ר, מעט גדול יותר ממייזלין, ואולי קצת יותר יקר. אם את צריכה כמויות גדולות של פרח מסוים שווה להגיע למגדל עצמו ולחסוך את פער התיווך. בד"כ מדובר על כמות של מאות ומעלה, ולא כל מגדל מוכן למכור למי שאינו לקוח קבוע. אם בכ"ז תצטרכי, אנסה לעזור. אגב, אם תרצי אתר אינטרנט, אוכל להפנותך למישהי מקצועית שעושה עבודה ברמה גבוהה.

תודה רבה רבה רבה!

ויכול מאוד להיות שאיעזר בשירותי מקימת האתרים שלך...

לילך200

New member
עזרה

אני ישמח אם תמליץ לי על מגדל באזור המרכז או כמה שיותר קרוב .. תודה לילך:)

ronaytal

New member
אני חושבת שבמושב פורת בגוש תל מונד יש כמה

מגדלים שמשווקים לחנויות. כדאי לך לבדוק.

ronaytal

New member
אני לא יודעת מי זה ג'וני

בכפר סבא בסופי שבוע יש בסטה של מגדל ממושב פורת.יש לו פרחים ממש יפים אבל לא המיוחדים. כדאי לדבר איתו. כשלמדתי שזירת פרחים המרצה אמר פעם שיש שם סיטונאים.

תודה!

אני קצת בבעיה, כי הואיל ומדובר בתחילת עסק, אני מניחה שבהתחלה לא אצטרך כמויות גדולות של פרחים ומן הסתם, הסיטונאים לא ימכרו לי כמויות קטנות במחירים של סיטונאות... מנגד, אם אקנה במחיר יקר (או לחילופין אם אקנה במחיר סיטונאי אבל כמות גדולה שלא אעשה בה שימוש ואצטרך לזרוק), לא ארויח וספק אם אפילו אחזיר את ההשקעה... מה עושים??

בועז בר

New member
לגלות לך את הסוד? ../images/Emo98.gif

פרחים מתומחרים בד"כ בצורה כזו שמחיר הקניה מהווה מקסימום שליש ממחיר המכירה. אין צורה אחרת להתגבר על הבלאי המהיר. מצבך טוב יחסית, אם הבנתי נכון את צורת העסק, את קונה את הפרחים אחרי שיש לך את ההזמנה, נכון? תחשבי על חנות שצריכה להחזיק מגוון פרחים כל הזמן... יש המון בלאי, ומה שנמכר צריך לכסות עליו.

SAM114

New member
../images/Emo23.gifחברה חדשה בפורום

שלום, שמי סימה ,אני הרגע נרשמתי תפוז אנשים . הפורום נתן לי מידע חיוני במיוחד. גם אני בתחילת הקמת עסק לפרחים והייתי רוצה לדעת אם מישהו מכיר סיטונאי פרחים חוץ מפרחי בוקי. הורדים שלו ממש יקרים ואני משתמת בעיקר בוורדים להכנת זרי כלה. הוא לוקח על הורד הפשוט ביותר 2 ש"ח אני חושבת שיש מקומות קצת פחות יקרים. מישהו יכול לעזור?

למעלה