פורום מעניין מאוד

DoronModan

New member
פורום מעניין מאוד

ישר כח על הפעילות של הפורום. קראתי וקראתי במשך יותר משעה. אני מתחבר לדיוני הפורום רק בכך שכשיהיו לי ילדים הייתי מאוד רוצה לתת להם חינוך ביתי, אם הדבר יתאפשר מבחינה מעשית. חשבתי לתת לכם משוב חיובי על הפורום, כי אני עצמי פעיל בפורום אחר ("אספרנטו שפה ותרבות" - אני מורה לשפה הבינ"ל אספרנטו) - ואני תמיד תוהה כמה אנשים קוראים את הפורום ולא יודעים שהם שם, כי הם לא משתתפים.
 
תודה!! ../images/Emo9.gif

יש כל מיני סטטיסטיקות אבל.. יש יותר קוראים סמויים מגלויים. על כל כותב אחד יש כמה קוראים. והדבר החשוב הוא שהפורום ממלא את מטרתו העלאת המודעות של הציבור הרחב, ו"בית" לקבל ממנו תשובות למי שמחפשים את הדרך.
 

DoronModan

New member
איך מסתדרים כלכלית?

נדמה לי שחינוך ביתי הוא לאמידים בלבד, לא? כי או שאחד ההורים מלמד ולכן אינו עובד, או ששוכרים מורה פרטי, וגם זה עולה הרבה. איך זה באמת עובד מהבחינה הכלכלית?
 
לשאלתך - קשהההההה!!!!!!

ברוב המשפחות יש שני הורים שמתחלקים בעול בצורות שונות. רבים עוזבים דירות גדולות, אפילו וילה ועוברים לדירת קיבוץ קטנה. האם נשארת עם הילדים, האב עובד. יש אימהות שלא מוותרות ומפתחות עסק בבית או יוצאות ללימודים. אצל חד הוריות - זו בעיה. אלה בלה למשל, מוותרת כבר שנה שלישית - היא עובדת והילדה בגן. אני - עד עכשיו לא ממש עבדתי (ומצבי בהתאם
) ואני בתהליך ארוך של התארגנות לפתיחת עסק בבית. והמתלבטות רבות. קשה לעשות חינוך ביתי כחד הוריות כי אנחנו לא יכולות רק לגדל או רק לפרנס. איכשהו אנחנו צריכות למצוא את הדרך לעשות הכל!! זה עניין של כישורים, יצירתיות והרבה עזרת שמים. רוב משפחות החינוך הביתי חיות בצנעה, ומתחשבנות על המון דברים. למשל: יד שניה, מיחזור, גינת ירק וכדומה. מקווה שעניתי
 
חינוך ביתי הוא השקעה. לטווח הרחוק

הוא יותר זול. ככל שאתה עני יותר אתה צריך להיות מתוחכם יותר כדי להצליח לחנך בבית. אגב, מורים פרטיים משמשים גם הרבה תלמידים בבית הספר הממלכתי. כאשר מורים פרטיים צריכים לעזור ללמוד ולא לעזור לתקן תפישות שגויות שהוקנו על ידי מורים אחרים, הם יכולים להיות זולים יותר. העניין הוא שבאמת צריך למצוא מספיק זמן של בני המשפחה כדי לסייע ללימוד. לא חייבים דווקא להושיב הורה אחד כל הימים בבית. חינוך ביתי יכול להתחלק בין שני ההורים, סבים סבתות, אחים גדולים.... ועוד דבר, גם אם הילדים לא לומדים שום דבר משמעותי מבני המשפחה אלא רק לומדים אצל מורים פרטיים או לוקחים חלקי תוכניות לימוד שנבחרו על ידי המשפחה, יש בזה מידה מסויימת של חינוך ביתי. במקרה כזה המשפחה לוקחת את מקומו של פקיד הממשלה שמחליט מה יילמד ומחליט מי ילמד ומתי. בשנה שעברה, כשאישתי הייתה סטודנטית ובעיקר אני ביליתי עם הילד, החינוך שלו היה ביתי יותר. השנה, כאשר שנינו סטודנטים, החינוך שלו ביתי פחות. בכל מקרה, הילד עדיין לא נזרק למוסד חינוכי כוללני בבוקר ונאסף ממנו בערב בלי שיהיה לנו ברור מה הוא לומד, אצל מי ולמה.
 

Ella Bella

New member
ברוך הבא דורון ../images/Emo140.gif

השאלה שלך מענינת. יש בפורום שלנו קוראים "סמויים" ואני יודעת זאת מהסיבה הפשוטה שמדי פעם אני מקבלת מסרים עם בקשה לאינפורמציה או שאלות כלשהן. נשמח אם תישאר ותצא מהאנונימיות
מה מושך אותך לרעיון החינוך הביתי?
 

DoronModan

New member
חנוך לנער על פי דרכו

השאלה שלי מעניינת, אבל מה השתשובה עליה?... איך רוב המשפחות מסתדרות כלכלית, או שחינוך בבית אפשרי רק כאשר השאלה הכלכלית פתורה מראש? ולשאלתך, אלה היפה, מה שמושך אותי לרעיון, הוא האמונה שכל אחד צריך לקבל חינוך שתפור לפי מידותיו וצרכיו. ומי מכיר את הילד יותר מהוריו? אני גם חושב שחינוך בבית ("כמו פעם") מאפשר השכלה רחבה יותר. באופן אישי אמרים שיש לי כשרון בהוראה, כך שלא נראה לי שיכול לצאת משהו רע מללמד את ילדי העתידיים בעצמי.
 

Ella Bella

New member
אכן יש את הנקודה הכלכלית

מי כמוני יודעת...
כמו הרבה דברים אחרים בחיים, סדר עדיפויות. אולי לגור בפריפריה או לבחור בחיים חומריים פחות כדי שאחד מבני הזוג יעבוד והשני לא. אולי לבחור בתעסוקה גמישה בשעות או כזאת שניתן לעשות מהבית ושתשתלב בסדר היום. אולי להתגבש כקבוצה ולארח כל יום בבית של מישהו אחר כששאר ההורים יכולים לעבוד (ז"א יום בשבוע מישהו בחופש ומארח אצלו).
 
למעלה