פורום מעניין

ehudt

New member
פורום מעניין

היום פעם ראשונה ראיתי את הפורום הזה, ושמחתי שקיים כזה. זה המקום הראשון שבו יכולתי לשמוע את התסכולים שלי, אבל מאנשים אחרים שסובלים מאותה תופעה. אני סובל מגמגום (נראה לי). לא זוכר ממתי, אבל זה התחיל מגמגום בתקופת היסודי, הפסיק וחזר לי שוב בתיכון. זה מתבטא לרוב בחוסר יכולת להתחיל משפט (ההברות "תקועות" בגרון ולא מצליחים להוציא אותן) וחוסר יכולת להגיד דברים מסוימים, בעיקר כשמאד רוצים להגיד אותם. כמו כן לפעמים זה מתבטע בהיתקעות על הברות מסוימות, אך זה יותר נדיר אצלי. ויש לי 2 שאלות: 1. אילו אנשי מקצוע מטפלים בבעיות גמגום? 2. האם אתם מכירים מקורות שונים (עדיף באינטרנט) שניתן לקרוא בהם על גימגום? תודה מראש

shuky63

New member
בן כמה אתה היום?

בגימגום מטפלים בעיקר קלינאי תקשורת וגם תחומים אחרים מנסים להתמודד-פסיכולוגים,הומאופטים,מטפלים בהיפנוזה וכדומה.לזכותם יאמר שקלינאי התקשורת לא מצליחים הרבה יותר מהם. הרוב המכריע של קלינאי התקשורת מתיחס לגימגום כצורת דיבור לא נכונה,מה שנכון גם לדעתי כי זה מהווה 90% מהבעיה,ומנסה לתקן אותה בטכניקות שונות.את הצלחתם הנמוכה אפשר ליחס אולי לכך שההרגלים השגויים טבועים בנו מאד חזק. יש מטפלים שנוקטים בדרכים קצת שונות.דרך אחת היא יותר פסיכולוגית.לקבל את הגימגום ולזרום כמה שיותר בלי לנסות לא לגמגם בכלל אלא להמנע מהתקיעות הקשות. דרך שניה היא להבין מה המאפיין של דיבור של אדם לא מגמגם ולהקנות אותו לאדם המגמגם. המשותף לכל השיטות הוא שגם אם הם פועלות לטווח הארוך יש ירידה בשטף הדיבור-זה אני אומר מנסיון של הכרות עם כמה וכמה אנשים שהגימגום שלהם כמעט נעלם אחרי טיפול וחזר אחרי מספר שנים. לקרוא על גימגום עדיף להתחיל מאתר אמ"בי: http://www.ambi.org.il/hebrew000.html שם יש לינקים לאתרים אחרים בעולם

ehudt

New member
אני בן 18

ולפני גיוס הגמגום אמור לעניין את הצבא? תודה

shuky63

New member
כבר היה לך צו ראשון ושני?האם היית ב

באיבחון של קלינאי תקשורת או פסיכולוג? לדעתי אם לא היית אז פשוט לא שמו לב לזה בראיון וזה לא יתועד. ידוע לי שבהיום בניגוד לעבור שבו גימגום התבטא בסעיף פסיכיאטרי ופרופיל 64 או 45,היום ההתיחסות היא לחומרת הגימגום נטו ואם הוא קל אין הורדת פרופיל.

ehudt

New member
אז אם לדעתי הוא קל

לא לעשות מזה עניין? או שכדאי ללכת לאיזה אבחון. לא שמו לב לזה בצבא בגלל שמשום מה לא גמגמתי שם בכלל.

shuky63

New member
אם אתה רוצה הקלות כתוצאה מהגימגום

תבקש איבחון.אני קיבלתי פטור מתורנויות בסיסיות מאוסות שקשורות בהרבה דיבור עם אנשים שאני לא מכיר, בגלל הגימגום. אם אתה רוצה ללכת על השירות ברצינות(קצונה,תפקידים אחראיים)עדיף שלא תפנה לזה את תשומת הלב.

למעלה