פורום מקסים, מברוק. הייתי רוצה

rozit1

New member
פורום מקסים, מברוק. הייתי רוצה

לדעת את השפה התימנית יותר... בבית לא דיברו איתנו תימנית ( תימניה אסלית וגאה) אולי נדבר ונתרגם?? אפשרי להעביר גם מתכונים , ושירים הבנתי שאי אפשר .. וחבל. ושוב- פורום גזעי , הגעתי במקרה. .. ונשארתי .

שושי 13

New member
ברוכה הבאה רוזית ../images/Emo140.gif

גם אני הייתי רוצה. אצלנו בבית אבי דיבר עם אימו בתימנית ואנחנו הילדים לא הבנו. אימי מצידה דיברה עם אימה ספרדית וגם לא הבנו, איתנו דיברו רק עברית - חבל. היום אני זוכרת הרבה מילים ששמענו בבית ומבינה קצת יותר, אבל זה ממש לא זה. רוזית בקישורים של הפורום יש כמה וכמה לינקים למוזיקה תימנית, תציצי לשם ותהני. כמו כן פתחתי קישור למתכונים וכל אחד יכול לצרף לשם איזה מתכון מיוחד שהוא מכיר. נקווה שתהני אצלנו באוהל הימאני ושוב ברוכה הבאה.

Oren G

New member
תקשיבו לשיר

שחר חסון (אמ סי מנצור) , שיר על סבתא תימנייה
http://www.mcmanzur.com/music.php?id=341

שושי 13

New member
הלו יאמאנים - אתם בפגרה או משהו?

אמנם לא הייתי בבית כל היום כי.........אבל מה קורה איתכם? לאן נעלמתם וזנחתם את האוהל שלנו?

שושי 13

New member
בקר טוב ימאמנים בקר טוב לכולם

קדימה להתעורר, מה קורה? מי לעבודה ומי עדיין במיטה. אתמול היה לי כאן שקט מידי, מקוה שהיום תהיו יותר עירניים.

שושי 13

New member
שאלה אליכם

האם זה נכון שבמיוחד התימנים לא מגדלים חיות מחמד כמו חתולים וכלבים בבית? אצלנו בבית גידלנו אז תרנגולים, יונים, היו לנו גם צבים ואפילו כלב ואפילו כבשים. האם מי מכם גדל עם חיות מחמד בבית? כלומר בחצר כמובן או בגינה? ואני באמת לא מכירה הרבה תימנים, לפחות המבוגרים יותר או אלה שעלו מתימן שמגדלים בבית כלב או חתול. זה נכון?

the ror

New member
לי יש חתול בבית. ולפני 10 שנים בערך

היה לסבא שלי בחצר: 2 גדיים, ומספר תרנגולים...

the ror

New member
לא אמרתי שהם לא אוהבים כלבים

וחתולים. דוקא סבתא שלי עד היום אוספת את השאריות מהארוחות ומוציאה לחתולים. אבל בתוך הבית אני חושב שסבתא שלי אכן לא תסכים להכניס בעלי חיים כנראה בגלל עניין של ניקיון אבל בטוח לא חוסר אהבה...

שושי 13

New member
ברוך הבא לפורום התימני ../images/Emo140.gif

מקווה שתהנה אצלנו ותשתף אותנו בחוויות תימניות שלך.

בעלי חיים בבית

אפתח ואומר שעל כל עניין המסורת התימנית אני לומדת בעיקר מאמא שלי וסיפוריה על בית אביה ז"ל. ועכשיו סיפור: לפני מעט פחות מעשר שנים הכלב שהיה לנו, בחצר, מת. כשהוא היה גור קטן הוא היה בבית אבל מהר מאוד הועבר לחצר. אחריו אימצנו כלב מהרחוב מעירוב של גזעים קטנים אז לא היה הגיוני לשים אותו בחוץ, ואיכשהו נשלחה לאויר המילה "טומא". כמובן חצי בצחוק, אבל מאוחר יותר הבנתי שבבית של סבא שלי זה לא היה מקובל שכלב יגור בבית כי הוא חיה טמאה. מסיפורים אחרים אני יודעת שסבא שלי כן אהב בעלי חיים, לא רק בגלל שהיו להם כבשים, תרנגולים ועוד, תמיד סיפרו לנו שהוא לא התיישב לאכול אם בעלי החיים לא אכלו ונימק זאת בכך שהם לא יכולים לבקש או להגיד שהם רעבים. אולי זו הסיבה, בכל מקרה, ההורים שלי הססכימו לקבל את הכלב הביתה=] שבוע טוב, פרבולה

the ror

New member
דבר וחצי בעניין...

לפי ההלכה יש חובה לדאוג לאוכל לבעלי החיים שברשותך לפני שדואגים לאוכל לעצמך... ובעניין הטומאה, בעיני מוסלמים כלב אכן חיה טמאה אז אולי זה הגיע מסביבת המחיה בתימן...מה גם שכלבים כמו כל חיה שלא כשרה נחשבת כטמאה גם לפי היהדות...

דווקא לי יש כלב ../images/Emo107.gif

קבלו את טייסון המלך
שהרס לי את הגינה.... טייסון הגיע אלינו - לאחר ש"צופצ'יק" (כלב תימני שחור וקטן) הלך לעולמו לאחר מחלה קשה וממושכת (לפני שנה בדיוק
). היה לנו גם חתול
שהלך לעולמו באופן מפתיע ופתאומי (קריש דם...)
גם לסבתא שלי תמיד היה איזה כלב בחצר או איזה נחש קטן... שלא לדבר על הנמיות שהגיעו ללול התרנגולות (כדי לחסל את הביצים) - וכולנו חיינו בשלום זה עם זה... בקיצור, "גן חיות"....

למעלה