פורום מקצועי ואמין בישראל

painblanc

New member
פורום מקצועי ואמין בישראל

שלום לכולם הייתי רוצה בבקשה לשתף אותכם מנסיוני בהשקעות שהתחיל בשנת 1999 בארה"ב, אני משקיע, קנה והחזק, רק בארה"ב, מושקע רק בקרנות נאמנות אינדקסאליות, ובתעודות סל, SPDR ו - ISHARES בסכומים גבוהים. 1. אין שום סיבה להשקיע בארץ, מי שמה שבעלי תעודת הסל, או בעלי הקרן האנדקסאלית יקחו לאדם את הדיוודנדים שלו. לקיחת דוידנדים בתור דמי ניהול זה עברה על החוק!!!! 2. מי שמה שבתעודות סל ETF בארה"ב יש מחיר קנייה ומחיר מכירה!!!! 3. ןלצערי מי שמע בארה"ב שחברת קרנות נאמנות או חברת תעודות סל ינהלו פורום לטובת הציבור, זה כמו לתת לחתול לשמור על השמנת. 4. לכל המעונינים לחקות את הפורומים המקצוענים בעולם אני ממליץ להיכנס ל - MORNINGSTAR.COM בקישור הבא: http://www.morningstar.com וכמובן להיכנס לפורומים הרבים במקרה שלנו לפורום ה - ETF: http://socialize.morningstar.com/NewSocialize/asp/AllConv.asp?forumId=F100000034 Exchange-Traded Funds Spiders, Vipers, Cubes, Diamonds, HOLDRs, and iShares--Exchange-traded funds (ETFs) are cropping up everywhere. If you've got questions about ETFs, or just want to talk to other investors or Morningstar analysts about them, this is the forum for you. נגמרו ימי הבנקים העליזים שהכתיבו לכולם איך להשקיע וועדת בכר רק מחליפה את הבנקים בחברות ביטוח ובברוקרים פרטיים. בארה"ב קיימים הרבה אנשי פיננסים שמחויבים לפעול לטובת הלקוח ויוצאים בקול גדול כנגד התעשייה של WALL STREET שמנסה למקור לכולם מוצרים יקרים. תעשיית אחד העם פועלת, במרחק שנות דור, לפי אותם קרטריונים של תעשיית WALL STREET. תעודות סל וקרנות אינדקס הם כלי השקעה, שאיתם אפשר לבנות אסטרטגיה של פיזור והשקעה נבונה. בתודה PAINBLANC

פייפן

New member
תודה על ההפניה, אבל

אני לא רואה שהפורום ההוא יותר מקצועי מהפורום הזה, זה שהוא יותר פעיל, זה ברור כי השוק "באנגלית" יותר רחב מהשוק בעברית אבל גם שם קראתי תשובות פשטניות. אם אתה עושה חיל בהשקעותיך בארה"ב אז בהחלט אני שמח בשבילך !!

painblanc

New member
פייפן שלום

הכוונה לא להשוויץ, הכוונה לעזור למשקיע הקטן שיודע לקרוא אנגלית. הפורום הכי רציני בארה"ב מצוי באותו אתר והוא שייך למשקעים בחברת קרנות הנאמנות VANGUARD. כך בתור דוגמה רק לפני מספר חודשים פורסם בעיתון הארץ שקבוצת פורום הישראלית מיצגת את חברת VANGUARD בארץ, רק למשקיעים מוסדיים. במאמר היחצנות לפורום נאמר שהאזרח הפשוט לא יכול להשקיע בחברה זו. נכון כדי להשקיע ישירות ולפתוח חשבון ב - VANGUARD, צריך שיהיה לך כתובת בארה"ב אבל מה ששחכו לכתוב זה שאפשר להשקיע דרך ברוקר מכוון אמריקאי. ואגב לפני שבוע היה מאמר מצוין בעיתון הארץ על גון בוגל, האב המיסד של VANGUARD, הכותרת רק הייתה מתעה. גון בוגל התחיל את החברה שלו בהפצה של קרנות נאמנות אינדקסאליות ולא תעודות סל. אני אדם פרטי כמוך וכמו כולם ואני לא יועץ השקעות למרות שביננו חסר מאוד יועצי השקעות בארץ שיפעלו אך ורק לטובתו של הלקוח!! יועץ השקעות שלא יהיה קשור לשום בית השקעות. יועץ השקעות שיחתום על חוזה עם הלקוח העל התשלום שהוא גובה. בארה"ב יועץ השקעות הפועל לטובת הלקוח לוקח 1% או פחות מכל סכום ההשקעה והוא אף לוקח תשלום חד פעמי ליעוץ והדרכה במטרה שהלקוח ישקיע בעצמו במוצרים זולים ולטווח הארוך. נכון תעודות סל וקרנות נאמנות אינדקסאליות הם מכשירים מצויינים אך הם רק מחשירים, תיתן מכונית למבורגיני לנהג חדש בן 18 שרק עלה על הכביש ורוב הסיכויים שהמכונית תהפוך לגוש גדול של מתכת. אני אתן לך דוגמה. בערך מתי שאני התחלתי להשקיע, בסביבות נובמבר 1999 בן דוד שלי הצרפתי לקח סכום נכבד וקנה "רק" את המדד הצמוד לנסדאק בארה"ב ה- QQQ. הוא קנה בשיא שהמדד היה 5000 נקודות. תיסתכל היום, 6 שנים יותר מאוחר המדד בערך 2200 יותר פחות, הוא לצערי עד היום לא החזיר את ההשקעה שלו. כמובן שכל מה שאני כותב הוא לא מהווה יעוץ להשקעה וכל משקיע אחראי למעשיו. בתודה PAINBLANC נ.ב: אגב מצטער על שגיעות הכתיב אבל אני פשוט דיסלקטי.

פייפן

New member
לפחות אנחנו דומים בדבר אחד גם

אני קצת דיסלקטי, ולכן אני תמיד מקפיד לקרוא פעמיים כל הודעה כדי להשתדל להפחית בכמות השגיאות. אני לא מצפה לכלום מיועץ ההשקעות אלא רק שיסביר לי מדי פעם על מוצרים חדשים, את הרוב המוחלט של השקעותי אני עושה לבד. אני לא חושב שיש איזשהו יועץ שיכול ליעץ ללקוח מוצר אחד מסוים ממוצר על פני אחר שדומה לו. המפתח שלי הוא פיזור ולא לפחד להפסיד בזמן מסוים על מוצר מסוים. התיק שלי בנוי מכ 40 מוצרים שונים. - מוצרים=מניות,קרנות,ETF,אג"ח וכד'

painblanc

New member
פייפן שלום

יופי של שיחה תודה רבה על שיתוף הפעולה אבל חבל שאנחנו לבד והפורום לא מפותח. נותן לי מחשבה שאולי נקים פורום של תעודות סל וקרנות אינדקס עצמאי ללא ניגוד ענינים ובלתי תלוי משום בית השקעות. טוב סליחה בא ניגש לענין. אני לא מעביר שיעורים לאף אחד, אני פשוט אוהב להסביר מה שעובד בשבילי ואני מודע לכך שביצועים הסטוריים לא מנבעים את העתיד. 1. האויב הכי גדול של כל משקיע הוא האינפלציה!! עם ניקח בממוצע את האינפלציה בארה"ב, 200 שנה של אינפלציה ממוצעת אנו מפסידים כל שנה בערך 3.5 אחוז מכל רווח, (אני לא מדבר בארץ שלנו על 400% אינפלציה). אז נגיד שאני מבטיח לעצמי 9% רווח כל שנה מיד צריך להוריד 3.5% אינפלציה, כמה נשאר לנו = 5.5%. 2. ומהוא האויב השני הכי גדול שלנו, בתי ההשקעות באחד העם, הבנקים שגובים עמלות, על כל שומר בנקאי שהם מעמידים לשמור על המניות שלנו!!!! תיקח בתור דוגמא ממוצע של 2 או 3.5 אחוז דמי ניהול לשנה של קרנות מניתיות. ועם למשל יש לך הרבה כסף אז אתה מנוהל ע"י יועץ השקעות שגוזר עליך קופון נוסף של 1 או 1.5 או 2 אחוז בשנה. מה נשאר מה- 5.5% לא הרבה 3% או טיפה יותר או טיפה פחות. 3. עכשיו נגיד שאתה כבר בפנסיה וצריך גם לחיות כצת בנוסף לפנסיה שלך, עם יש לך? ובנוסף ל-1200 שקל מביטוח לאומי. אז עכשיו תגיד לי מה נשאר בכדי שהכסף ימשיך לצמוח? 4. ואל תשכח שגם חלק גדול מהדיוידנדים אתה לא רואה. אז בו תיקח שנייה את הדוגמה שלי: א. אני משקיע בפנסיה שלי. היה לי סכום קטן שקבלתי ואיתו קניתי 8 קרנות נאמנות של VANGUARD, קרנות אינדקס, המושקעות 50% בארה"ב, ו - 50% בשאר העולם. כל שנה אני מקבל במזומן, לאחר תשלום מס בארה"ב דיוידנדים שאותם אני קונה יחידות נוספות. ב. עכשיו, תזכור אמרתי שיש לי 8 קרנות נאמנות. כמה דמי ניהול אני משלם? 2 אחוז 3.5 אחוז? אגב 2 אחוז מ-10000 דולר הם 200$, 3 אוז הם 300$ !!!!!!!!!!! על שמונה קרנות אינדקס אני משלם: ממוצע של 0.33 Average Mutual Fund Expense Ratio (%) 0.33 אני משלם על כל 10000 דולר רק 33 דולר!!!!!!!!!! אתה רואה כמה כסף נשאר לי בכיס, כמה כסף עובד יותר בשבילי במקום שיעבוד לקנות את היאכטה של נחמה מבנק הפועלים, או יותר כסף שיעבוד בשבילי במקום שיממן את הימורי הקזינו של פישמן. הכסף שלי צריך להזיע יותר בחדר הכושר!!!!!!!!!!!!!!! בתודה PAINBLANC

פייפן

New member
אתה צודק מאד לגבי

האינפלציה, אני שולט על כל השקעותי באמצעות גליון אקסל. שם אני מפרט את הפיזור שלהם, וכל שנה אני מעדכן את עמודת ההשקעה בתוספת האינפלציה השנתית ומחסיר את הדיוידנדים נטו לאחר תשלום כל המיסים באותה שנה. כך יש לי "כמעט" בכל רגע נתון מה הרווח האמיתי שלי. זה אולי לא הכי מדויק כמו שיעשו זאת מומחים גדולים ממני, אבל זה נותן לי תמונה מסוימת וכך אני מנווט בין הסיכונים השונים

למעלה