פורום נגוע בגלל......

TheShis

New member
אני לא בא להטיף מוסר.

שכל אחד יקנה את מה שהוא יכול להרשות לעצמו. מידע על DivX ראוי שיימצא בפורום שעוסק ב-DivX, ולא בפורום DVD.

omrisa

New member
שיקנו בגדים מזוייפים אין בעיה

אבל שלא יבואו וידברו ויהללו אותם בתוך חנות LEVI´S

omrisa

New member
שיקנו בגדים מזוייפים אין בעיה

אבל שלא יבואו וידברו ויהללו אותם בתוך חנות LEVI´S

amni

New member
דווקא זה המקום

מי שמחליף DVD בספריה רוצה שמקצת הסרטים שמצאו חן יהיו ניתנים לצפיה זמן ממושך (יותר מהיום-יומיים שהספריה מאפשרת). ואז DIVX הוא הפתרון.

omrisa

New member
פורום נגוע בגלל......

אני בתור אחד שמחשיב עצמו כחולה סרטים ואספן DVD לא מוכן להיכנס לפורום לפני שאתה מנהל הפורום מבקש לסנן הודעות העוסקות בסרטים מקובצים לא חוקיים (DIVEX) למשל או דברים ירודים אחרים אז עם כל הכבוד לפורום ובלי להישמע פלצני כל מי שחושב שיגיב וגם מנהל הפורום ששמו הוא DVD

amni

New member
לא כולם עשירים ולא כל הכותרים

ניתנים למחירה. ובכלל, גיבוי *לצרכים עצמיים* של קונה או שוכר הוא עניין *חוקי לחלוטין*, אל תיתן לחברות הסרטים להמציא חוקים שאינם קיימים.

רומן ט

New member
לא, זה לא המקום

מי שרוצה לעשות "גיבויים", שיעשה. אבל פה מדברים על סרטי DVD - לא על DIVX. אתה מוזמן לדבר על DIVX בפורום אחר. תגיד, נראה לך סביר שבפורום "פרארי" ידברו על מזדה כי "לא כולם עשירים"? קניית מזדה זה דבר חוקי לחלוטין כמובן, ובכל זאת כל פורום מתרכז בנושא שלשמו הוא הוקם. ה"מנדט" של הפורום מפורט למעלה. -רומן

amni

New member
יצירת גיבויים הם עניין חוקי לחלוטין

במסגרת זכויות יוצרים, בארצות הברית ורוב ארצות אירופה. הזכות לעשות גיבוי או העתק *לשימוש אישי של צרכי המגבה בלבד* הם במסגרת סעיפי זכויות יוצרים המדברים על "שימוש הוגן במוצר שיש עליו זכויות יוצרים", הסעיפים הנוגעים לזכות זו מכונים בשפה המשפטית FAIR USE הכוונה שצריך לתת לצרכן להנות במידה הוגנת מהמוצר עליו שילם, ולא לשלם שוב ושוב על כל שימוש מחדש. קרא והפנם. DIVX מאפשר לראות סרט יותר מאשר ב"מיטת סדום" של יום או היומיים שבהם הסרט מושכר.

Srain

New member
דיי עם הDVIX

בחייכם! אף אחד לא מדבר פה על גיבוי סרטי דיוידי שקנית לעצמך. בוא לא נשחק אותה תמימים. כמו שלכל אחד יש צורב בבית לשימושים ´שונים´ ככה כשמדברים על העתקת סרטים אף אחד לא מדבר על גיבויים. וחוץ מזה - זה הויכוח הכי ישן בספר - עוד מעט יגיע הקטע של הויכוח שמישהו יגיד שבגלל שהסרטים יקרים אז מצפונית זה מספיק בסדר לצרוב אותם - אני יודע - הייתי שם משני צידי המתרס של הויכוח. כל זה לא רלונטי לפה - ביקשו מאיתנו יפה להשאיר את הויכוח הזה מחוץ לפורום. ובצדק. אז יאללה. בואו נדבר על משהו אחר.

amni

New member
אתה מסלף את דברי ומתווכח עם הסילוף

שיצרת. לא מדובר בהעתקה שמטרתה להעבירה לצד שלישי. מדובר ב FAIR USE שפירושו שהצרכן זכאי להשתמש במוצר במקום ובזמן שנוחים לו. אם יש לך ספקות לגבי קיום שוק שעושה שימושי FAIR USE עקוב אחר מכשירים המקליטים שידורי טלוויזיה תוך שמירת איכות מירבית (ואפילו השמטת פירסומות). הם מעדיפים לצפות בשידורים בזמן ובמקום שנוחים להם למרות שמשדרי תוכניות טלוויזיה ניסו לטעון שמדובר בהפרת זכויות יוצרים, בתי המשפט דחו את הטענה, בטיעוני FAIR USE אותו דבר לגבי נגני MP3 ניידים, או לנגני תקליטי מוזיקה על צרובים במכונית או ניידים, הכל חוקי לגמרי כי זה על פי זכויות FAIR USE

רומן ט

New member
אתה כנראה לא מבין

שזה לא הפורום לדיון בנושא DIVX. אתה אולי חושב שזה המקום, אבל רובנו, מנהל הפורום, והנהלת הפורומים - כולנו אומרים לך שזה לא המקום. ...טוב, אני לא יכול להתאפק, אז פעם אחרונה (יותר אני לא מדבר על הנושא, בחיי): 1. בישראל החוק פחות מתירני מאשר בארה"ב. 2. עפ"י ה-Fair Use, באמת מותר לך לעשות גיבוי. מצד שני, עפ"י חוק הגנת היוצרים, אסור לפרוץ קוד ו/או הגנות או לעשות Reverse Engineering. מה לעשות, שבשביל "לגבות" ל-DIVX צריך לפרוץ את ההגנה ע"י שימוש ב-DECSS. וזה לא חוקי. (גם עפ"י פסיקות בתי המשפט בארה"ב). 3. Fair Use - אומר שמותר לך לייצר עותק לשימושך שהאישי של מוצר שהוא בבעלותך. לכן, לדוגמא, אם ייצרת גיבוי של CD, זה בסדר. אבל ברגע שמכרת את ה-CD - הגיבוי הופך ללא חוקי!. לכן, כמובן, ש"גיבוי" של סרטי DVD שהשאלת מהספרייה הוא לחלוטין לא חוקי, מכיוון שהעותק מעולם לא היה שלך. ולסיום, שוב, זכותך לחשוב שיצירת DIVX זה מוסרי ו/או חוקי. באמת. רק אל תעשה את זה בפורום הזה. תודה, -רומן

amni

New member
אני מבין שהעניין דווקא כן רלוונטי

עניינו של הפורום הוא שימוש ב DVD לכן האפשרויות החוקיות ל"שימוש הוגן" FAIR USE בתקליטי DVD הוא *בהחלט* מעניינו של הפורום. אינני קונה טיעוני מהסוג "רובנו חושבים ולכן דעתך כדעת מיעוט פסולה" זו סתימת פיות ולא טיעון ענייני. לא רוצה להרחיב את הדיון בעניין החוקיות של פריצת הצפנת CSS של תקליטי DVD ,ברובם. רק אומר, שעצם הפריצה אינה לא חוקית, מה שאינו חוקי (כנראה רק באמריקה, נקרא נדמה לי בחוק "תיקון המילניום" ) הוא הספקת *כלי פריצה*. זה נראה לא כהתחכמות, אבל זה בהחלט כך (הידעת למשל שבישראל "עיסוק בזנות" הוא חוקי אבל "שידול לזנות" הוא לא חוקי ? )

The Exorcist

New member
בוא נסכם

לעשות גיבוי לעצמך זה בסדר, לשתף את זה עם אחרים זה לא בסדר. אתה מסכים או לא? כי אם לא אז ברור שכל המטרה שלך עם הDIVX היא להפיץ ולהוריד מאחרים.

TheShis

New member
אני חושב שאין מקום ל-DivX בפורום.

אני גם אסביר לך למה. נניח, רק לשם הדוגמא, שקיים פורום כלשהו של אספני מטבעות (ובאמת קיימים לא מעט פורומים כאלו) בו אנשים מחליפים ביניהם מטבעות ושטרות, מתעניינים בנוגע למחירים וכולי. האם יש מקום לדון באותו הפורום על מטבעות מזוייפים? האם זה לא יגרע מהתועלת שבפורום? הדיון יכול להתנהל על כיצד יש להיזהר מקניית מטבעות מזוייפים, אולם בשום פנים ואופן לא ייתכן שינוהל דיון שנותן לגיטימציה לזיופי מטבעות. מנהל הפורום טרח והתאמץ להקים פורום בנושא סרטי DVD. DivX מעניין מישהו? סבבה! שיפנה למנהלי הפורומים ושכנע אותם שיש צורך בהקמת פורום מיוחד, שידון אך ורק בסרטי DivX. אני בטוח, שאם הוא יהיה מספיק משכנע, פורום כזה קום יקום. בינתיים, אבל, הפורום הנוכחי לא עוסק ב-rip´ים של סרטי DVD אלא בסרטי DVD בכבודם ובעצמם. ובנימה קצת אישית - אני מאוד אוהב קולנוע איכותי. ה-DVD הוא האופן היחיד, שיכול להעביר את חוויית המסך הגדול למסך קצת פחות גדול בסלון או באולם הקולנוע הביתי הפרטי שלך. מבלי להכנס לפרטים הטכניים, אין מה להשוות בין האיכויות שמציעה מערכת קולנוע ביתי וטכנולוגיית ה-DVD לאיכויות הירודות של DivX. הדבר נכון הן לגבי הוידאו והן לגבי האודיו. חוץ מזה, החווייה של קבלת ה-DVD במעטפה/בקרטון, פתיחת האריזה והידיעה שיש לך כעת את הדיסק שכל כך רצית וחיכית לו עולה עשרות אלפי מונים על חוויית הורדת קובץ עלום מהרשת בחינם. זה כמו לשתות קולה מפחית לעומת שתיית "קולה" שהוכנה ב"סודה סטרים". אז שוב, אף אחד לא מטיף לכל חובבי ה-DivX מוסר בנוגע לעניין העקרוני של הורדת סרטים מהרשת. זה פשוט לא הפורום לדון בכך, זה הכל. אני יודע שמנהל הפורום מתאמץ לדבוק בגישה הזו, אולם בסופו של דבר, זה בלתי אפשרי "לרדוף" אחרי כל הודעת DivX ב"זמן אמת". יהיה בסדר, לאט לאט אנשים יגיעו למסקנה, שכאן דנים בנושאי DVD בלבד.

Soak

New member
הבקשה כתובה במפורש בהודעת המנהל

ובנוסף נמצאת גם כאן, וגם בהודעה הזו, וגם פה. ולכן לא ברור לי על מה אתה מתלונן.

למעלה