פורום נרניה

john1987

New member
פורום נרניה ../images/Emo124.gif

[אני רוצה להודות למנהלת היקירה של הפורום שבאדיבות נתנה לי אישור להודעה זו] אני מתגאה להכריז על הקמת האתר הישראלי הראשון בנושא הסופר ק.ס. לואיס ובעיקר סדרת ספרי נרניה, בכתובת יוצר האתר (רן בר-זיק): www.numenore.org/narnia כמו כן, חוץ מן האתר המקיף הוקם פורום לחובבי ק.ס. לואיס ונרניה, פורום ידידותי השואף לאיכות ורמת דיון גבוהה בנושא הספרים (ומעט בנושא הסרט הקרב ובא): הפורום אני מקווה שכל חובבי אחד או יותר מן הספרים יתנו ביקור באתר החביב והמקיף ויצטפרו לפורום.

john1987

New member
טרמטיל: אגדות

האם אתם אוהבים לקרוא אגדות מהסוג הישן? לדוגמה, בסטימצקי (למרות שאני מכיר אותם מאמאזון) ניתן להשיג אומניבוסים כבדים ומעט מאויירים של לדוגמה "כל סיפורי אגדות הנס כריסטיאן אנדרסן" או "אגדות גרים" ואני לא מתכוון לזבל של דיסני - האגדות המקוריות. האם אתם חושבים שהם בכלל מתאימים לילדים ואיך בכלל התפתחה הגישה שסיפורי פיות הם לילדים שהם בדר"כ לא עוסקים בנושאים של ילדים?

sagiberg

New member
בטח שאוהבת../images/Emo99.gif

יש לי את הספרים המלאים עוד מתקופת ילדותי וגם היום הם מקסימים בעיני. אבל- הבעיה היא שלילדי קשה עם האורך ולעיתים עם הניסוחים. לגבי התאמתם של סיפורי פיות לילדים - אני חושבת שבגיל צעיר הילדים מהופנטים מסיפורים אלו מאחר ודמיונם עדיין פתוח. מאורח יותר הם לעיתים מחפשים נושאים יותר אמיתיים, אבל רבים מהם חוזרים בבגרות להנות מהעולם הלא מציאותי ומהאפשרויות הקסומות הגלומות בו

lake of fire

New member
תשובה לשאלתך

תמצא בספר : קסמן של אגדות/ברונו בטלהיים. בקצרה- בטלהיים בחן את תפקידן העיקרי של האגדות בכל התרבויות מאז ומעולם ומצא שתפקידן לסייע לילד להתמודד עם ערכים חברתיים של צדק, נאמנות, גבורה אומץ ואהבה; להתמודד עם פחדיו; להכיר בחושותו וביכולתו גם יחד ולצאת ממסע ההרפתקאות האישי שלו, בוטח יותר בכוחותיו.

farseer

New member
שונאת את נרניה...

הסדרה הייתה חולנית לגמרי, והסוף גרם לי לבחילה. חוץ מזה, יש שם אריה מתחסד שבטוח שהוא אלוהים.

Moondust

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo41.gif

בהתחלה אהבתי את הספרים (למרות שמההתחלה חשבתי שאסלן יראה הרבה יותר טוב בתור שטיח קיר), אבל ה"סוס ונערו" ו"הקרב האחרון" פשוט החלאיו אותי. במיוחד "הקרב האחרון", אחרי שכל שליטי נרניה האירופים הלבנים והטובים מקימים נרניה "פנימית" וחדשה, בלי כל מיני "מזרחים ברבריים ופרימיטיבים". בעע.

b00

New member
הסוף באמת מחליא

אבל הסדרה כל כך קסומה ומקסימה שאפשר לסלוח לו על הסוף... לא?

farseer

New member
הדבר העוד יותר מחליא הוא

שכולם
מתים בסוף. כלומר, הם מאושרים, ויש בזה משהו כל כך חולני. מעולם לא אהבתי את הטפות המוסר של אסלן (הסוס ונערו), ואת הצורה בה הוא מתנהג. הוא ל-א אלוהים!

Athaclena

New member
אפרופו נארניה...

היה לי פעם קטע נורא מוזר. מישהו בא לבקר, ופתאום נזכר במין תמונה מתוך ספר: נחש ענק שחונק מישהו. אני מיד חשבתי על הנסיך הקטן (יש ציור של נחש בריח שחונק איזה דוב), אבל הוא התכוון ל"כסא הכסף", ששם מתואר (בלי תמונה) איך נחש ירוק גדול חונק את הנסיך. חשבתי שזה ממש מגניב

למעלה