פורום ספרות ושירה - לאן ?!

פורום ספרות ושירה - לאן ?!

משתתפים יקרים לאור ההתרחשויות האחרונות בפורום, אני חשה בהרגשה של כבדות כאשר אני נוכחת בו. במקום לראות תרחישים של מעשים, החלטות ותוצאות... במקום שאנשים ינסו להבין ולקבל את המדיניות שבחרתי לנהל את הפורום, אנשים (חלקם !) קמו ותקפו, לא רק שתקפו גם שכחו את היותי בת אדם. אני פונה אליכם במסמך חשוב זה, רוצה לקבל עליו מענה בוגר ! אני זקוקה לו ועל פי מידת התייחסותכם, אקבל החלטות בנוגע לתפקידי בפורום. לאחרונה הבחנתי כאן בתרחישים של קנאה וצרות עין - ``אני לא רוצה להיות הראשונה...``, ``פורום מלקקים בתחת...`` אני מבקשת להבין - האם כמנהלת אתם מצפים ממני רק להגיב תגובות חיוביות ?! האם באמת אתם רואים זאת כפורום שנועד ``לניפוח אגו`` - היכן אני ואתם עומדים ?! אני חשה (וכותבת זאת ללא בושה) כי נכשלתי ! אינני יודעת לאן להמשיך מכאן... איך לנהוג בכם... אנשים התרגלו ל``מדהים``, ``יפיפה`` ו``אין לי מילים`` אך שפתנו עשירה... ויש בה מקום להרבה מילים וגם לביקורת ! כאשר אני פונה לאדם וכותבת לו על מסרים שליליים בהודעותיו ויצירותיו אני עושה צעד זה מתוך דאגה לאדם - והאדם הזה בז לי בפרצוף ! (מאיין לי לדעת הגברת שאלה; ואני עונה ממשמעות המילים וגם הקישורים ביניהן !) כבני אדם כולנו עוברים רבות בחיים - קשיים חומריים, בריאותיים, קשיים במשפחה... זוועות; יום יום נקרא עליהן בעיתון ואינני צריכה להביא להלן דוגמאות (בטוחה בכך). אני מבינה את חשיבות הנושא לקרוא על הכל, לדעת הכל, לשאול, לקיים דיון. אך איזה דיון אפשר לקיים כאשר הנמען מכנה אותו ``ויכוח דפוק`` ?! ובנוסף לזאת אנשים יקרים... עד עתה ראיתי בפורום זה מקום לברוח מהלחצים היומיומיים, הקיומיים. גם כאשר אנו מדברים על התמודדות איתם קיימת דרך יפה לבטא אותם, לא פעם אמרתי זאת, אנשים ביטאו ומבטאים כאן בצורה מעוררת הערצה והתפעלות יגון, כאב וביקורת כלפי החברה - אך לאן הגענו ?! הכיצד בעצם אנשים מבקשים ממני (על סמך ביקורת) להחליט האם ישתתפו בפורום, או לא ישתתפו בפורום - מי בורח ?! מי מתמודד ?! ישנה העובדה שאולי אינכם יודעים, כי התמורה היחידה שאני מקבלת מניהול הפורום הוא הרגש שלכם. אני שואבת כוחי בדיוק כשם שאתם שואבים אותו - מן המילים ! מהעידוד, מכם אנשים ! לכם אני רוצה לתת יותר, חשה שמגיע לכם... ויש לי הרבה מה להציע ולתת... אינני מחוייבת לדבר - אך זה הכיף שלי, אני מסופקת מאוד מעניין זה, ונהנית הנאה מרובה מיצירותיכם - הטובים יותר והטובים פחות. האהבה שלי אליכם גדולה עד כדי כך שהסתרתי עובדות מחיי מהפחד שקיימת האופציה לאבד אתכם. אך היכן מתן ההזדמנות ?! - האם גם כאן כמו במציאות זקוקה אני לשריון וחרב ?! המציאות מספיק קשה, ואני יודעת שלכולנו - יש כאלה המודים בזה ויש כאלה המפחדים להודות - לא קיים אדם ללא בעיות - כי מטיבנו אנו שואפים ליותר ! אם כן למה להביא אותם גם לכאן ?! אני כבר לא מדברת על מסרים ולא על צנזורה (שחשוב לי שתבינו שמעולם לא נעשתה כאן !) - אני מדברת עלינו, עצמנו כבני אדם. התגובות שהיו כאן לאחרונה - פוגעות הן ולא במקום. למשל שיר שקיבל תגובה ``מעפן``... ואחד מן המשתתפים אשר פנה אלי בבקשת עזרה לתקלה במחשב ובעצם שכח את היותו אדם - תקיפות, זעם וגסות - והדבר אפילו לא היה תלוי בי - כאשר הצעתי לו פיתרון - עדיין המשיך בהתנהגותו הפוגעת... האם שכחנו את היותנו בני אדם ?! מה רואים אתם כאשר ``נכנסים`` לפורום ?! האם רק אוספי מילים ?! מה הוא נותן לכם ?! ולאן נושבת הרוח ?! *במקום סדנה ``לחשוב איך לחשוב`` מקיימים כאן סדנה ``לחשוב איך להתנהג`` - סבלנות וסובלנות ! לסיכום דברי... בעיקבות תגובותיכם אקבל החלטות עניין זה לא קל לי... התיחסו אליו בכובד ראש המתאים, בבקשה... לאן נפנה מכאן ?! ענבל

עינבלי יקירתי ...

את מלאך ... מלאך אמיתי ! לא מגיע לך היחס הנ``ל ... למרות שגם אני קיבלתי על שירים שלי תגובות לא הכי טובות (``מעולה``, ``מהמם`` וכד`) עדיין אני מבין את ההערות ורואה אותן כהארות ... אם היחס הנ``ל ימשך אני חושב שכדאי לך להכניס עוד אדם כעוזר מנהל שיתן גם הוא את דעתו ובכך יראו הכותבים תגובות שונות משני אנשים. מקווה שתצליחי להסתדר ... ותומך בך בכל הדרך R.D

** רוזבד

New member
מילים כדורבנות

דברים חמורים נאמרו כאן אני רק רוצה להגיד לך שלא את צריכה להרגיש שנכשלת באמת יש כאן הרבה אנשים שמבססים את היותם כאן עפ``י ביקורות אני בתחילת דרכי פה בפורום לא קיבלתי תגובות ואף קיבלתי ביקורות בונות על שיריי ובכ``ז נשארתי מי שחושב שהוא יראה פה רק ביקורות טובות אין לו מה לעשות כאן אם הוא חושב שאחרי ביקורת גרועה אחת הוא יפסיק אז שיפסיק אנחנו לא פה כדי לכתוב תגובות יפות מדי או גרועות מדי אנחנו פה לכתוב תגובות כנות תראי דרוש הרבה אומץ לקום ולהגיד את מה שאמרת והדברים שאמרת מראים שיש לך הרבה אומץ

שון33

New member
חוסר אחריות...

כיצד תשקלי לפרוש? ומה יהיה איתנו??? בגלל כמה נפלים תענישי את כולם? אם תלכי, יהפוך הפורום הזה לפורם רעיל ומגעיל כמו פורום של IOL. ואם את צריכה תמיכה אמיתית, תזמי פגישה אמיתית של משתתפי הפורום כבר השתתפתי במפגשים כאלה, זה נהדר ומספק. ניפגשים באיזה פאב, מי שרוצה בא... ק.ב.

FireAngel

New member
לא ריאליסטי

רעיון המפגש לא הגיוני כולנו באים מחלקים שונים בארץ והאנונימיות בין רובנו עושה את זה למעניין יותר!

FireAngel

New member
אוי מלאך שלי...

מלאכית שלי את לא יכולה לקחת את הכישלון עלייך!!! אותם אנשים צריכים להבין שהם הכישלון ולא המלאכית המדהימה הזאת שמנהלת את הפורום!!! צורת הניהול של הפורום הזה לא יכולה להיות טובה יותר ואני איתך עם כל החלטה שתחליטי ורק שתדעי שהפורום הזה חשוב להמון אנשים ואני בניהם! זה לא פורום עידוד אנשים באים לפה לקרוא לכתוב להתחבר ולהביע דעה בצורה מתורבתת מי שלא מתאים לא שלא יכנס לפה!!! ועוד נקודה - דעה לא חייבת להיות חיובית וצריך לדעת להתמודד עם זה! ---FIREANGEL---

Just Me

New member
למלאכית היקרה שלי....

עינבל שלי... רציתי להגיד לך שאני תומכת בך ב-100% ושאת צודקת ... אני חושבת שזה היה במקום להגיב את מה שאמרת כי אנשים פה מתחילים לקלקל את הפורום... הפורום הזה הוא דבר שגרם לי לברוח מהמציאות והרגשתי כאילו שהפורום תמך בי עם השירים שלי (טוב זה דיי ברור שזה בגלל שאת המנהלת כי את מדהימה) ... אבל אני חושבת שאנשים צריכים באמת להתחיל לחשוב קצת כאנשים... אני חושבת שהדבר האחרון שצריך לעשות זה לסגור את הפורום הזה.... וכל האנשים עם כל כינויי הגנאי למיניהם אני חושבת שזה לא מקומם פה.... את המנהלת ההכי טובה שהפורום הזה היה יכול לקבל.... אוהבת מאד ומתגעגעת.... שני

ענבל

דבר ראשון אני מתנצלת אם פגעתי ברגשותיך אם כל מה שקרה מסביב לשיר מסכן שכתבתי... אני מאוד אוהבת את הפורום הזה...אבל מצד שני אני לא רוצה שמקום יתחיל לצנזר דברים בגלל הסגנון כתיבה שלי ולפי דעתי הוא לא ישתנה בקרוב... אף פעם לא שכחתי שמדובר באנשים ותיארתי לעצמי שהסיפוק היחידי שאת מקבלת זה הרגשות והעובדה שאנשים חדשים באים ופותחים את ליבם בסיפורים אבל היפה בסיפורים זה שהם באים מהדימיון... לא כל מילה חייבת להיות אמיתי (אני מכירה אנשים שהמציאו מילים חדשות בסיפורים שלהם..) אבל ההחלטה בין אם אשאר בפפורום זה או לא נופלת עליך בתור המנהלת שלו... זה התפקיד שאת בחרת לעצמך.... אני מכבדת אותך לכל החלטה שתקבלי ומעריכה מאוד מה שאת עושה פה לילדים בני נוער ומבוגרים כאחד... נותנת להם מקום להתבטא ולהתפרסם... שלך ליאורה....

ורוצה להוסיף

שרעיון המפגש הוא רעיון טוב זה חלק ממה שאני אוהבת בבמה חדשה....יש מפגשים חודישם מי שרוצה מקריא מי שלא יושב שותק מסתכל ואם אהב מוחא כפיים אם לא ממשיך לשבת... ובאמת אנשים לא צריכים לצפות לתגובה טובה אני תמיד כשאני נכנסת לפורום חדש (3 סה``כ) מבקשת ביקורת בונה...כי זה רק מה שיכול לשפר אותי ואת האנשים אחרים ולא תגובות כמו מהמם וכדומה... ושוב מתנצלת אם פגעתי במישהו עם הסיפורים.שירים שלי... מעומק ליבי לא התכוונתי.. ולך ענבל אני שולחת חיבוק תמיכה לאומץ הרב שיש לך ולכוח הנפשי העצום שזה דורש... שלכם ליאורה

הקשתית*

New member
ענבל...מלאכית יקרה שלנו H-) ;-)

ראשית...צר לי על שלא הייתי פה במועד,כדי לתמוך בך,אך יודעת את,שתמיד את במחשבותי,ולא אוכל להביע דעתי,לתמוך ולפרגן ללא סוף,כי מגיע ,לך !!! נדהמתי,לראות את גודל העוצמה והפגיעה כלפיך,בקטעים שנעשו. ענבל,הכל מזכיר לי את שקרה,בספידי בעבר ,כשעדיין לא היית שותפה שם. ורואה אני ,שהדברים חוזרים על עצמם,גם בפורומים אחרים וחבל ,שכך. לא ייתכן,שתהיה צרות עיין שכזאת , כלפי מי שמשקיעה,המון מזמנה,מרצה וכוחה לעודד לתמוך ולייעל יותר מכפי שניתן לתאר. אייני רואה דמות אחרת,שמתאימה לכך יותר ממך, ואיני רואה את הפורום הזה מתנהל אחרת, בלעדייך! אז אנא , נשמי מחדש,אגרי כוחות מחודשים במצבריך, שמן הסתם התרוקנו,ולבטח נפגעו ובטוחני,שכוונת האנשים כאן לא היתה רעה,אלא מתום לב ואין לי ספק ,שיודעת את זו. ומי שאכן,לא יודע לקבל ביקורת בונה וחיובית ובכל זאת ביד לוטפת ומחבקת,כפי שידעת לעשות תמיד,מקומו אינו איתנו. ובהקשר לצנזורה, זו כאין וכאפס ,ביחס למקומות אחרים. אז,אנא ממך ענבל, אל תשברי לנו,כי זקוקים אנו לדמותך,מילותיך,אהבתך ופירגונך מחדש. ואין לי ספק לאור התגובות, שזה הדדי ולא יכול להפסק, כי: ``את המנגינה הזאת,אי אפשר להפסיק`` אוהבתתתתתת מתגעגעתתתת הכינה נחמה..... ;-)

*קסנדרה

New member
לענבל תגובה לגבי המשך הפורום

ענבל קראתי בעיון רב את פנייתך למשתתפי הפורום, אני כאחת מהם מרשה לעצמי להגיב ומקווה אני שדבריי יישאו חן גם בעיני יתר המשתתפים בפורום זה. ראשית עלי לציין שהפורום מנוהל כראוי, לטעמי האישי כמובן. ישנן מחמאות, ישנן ביקורות וישנן אין תגובות, וכך צריך להיות. ביקורת הינה חיובית או פחות ובהתאם לרושם שמשאירה היצירה על קוראה. חושבני שאני ענבל, אפילו לא פחות ממך, קוראת ומגיבה לפי ראות עיניי, נכון שאני בעצם היותי רק משתתפת מן השורה , איני מרשה לעצמי להביע את אי שביעות רצוני מיצירה זו או אחרת ובהחלט מתעלמת, אבל כמנהלת פורום זכותך ואולי זה גם רצונך, וגם פה אינך חייבת להתנצל. איני רואה סיבה למה צריך להיפגע מביקורת בוטה (עלייך) של משתתף זה או אחר, ישנה צרות עין, אולי, ישנן מן הסתם סיבות נוספות, וכל מי מאיתנו שעוסק בעבודה או תפקיד ציבורי ``זוכה`` מן הסתם לא אחת, למקלחת צוננים אם בצדק או שלא. ענבל אני מנהלת פורום מאוד קשה העוסק בתמיכה במצוקות נפש, שם לא פעם אני זוכה לשבחים ובפעמים אחרות לביקורות קשות. איני מגיבה, גם זכותם של המשתתפים לבקר גם אותי, המנהלת. ענבל לסיכום דברי: המשיכי לנהל את הפורום, ממש כמו שעשית זאת עד היום, על הצד הטוב, איני מן החנפניות, אני אישה מאוד אסרטיבית, ומסוגלת לבקר לקולה ולחומרה ללא היסוס, אך משלא עולה הצורך, אז למה ????? המשיכי ענבל, אנחנו המשתתפים המרוצים נמשיך לכתוב, לקרוא ולקבל את הביקורות, לעתים בשמחה, לעתים קצת פחות, אך ,,,,, לא הבטיחו לנו גן של שושנים,,,, בידידות ובהערכה קסנדרה

Just Me

New member
ענבלוש שלי....

חמודה שלי תראי... כמה אנשים פה אוהבים אותך וממש מעריצים אותך.... אף אחד אן לא רוצה שהפורום ייסגר כולם פה תומכים בך ורוצים את הפורום כאן לתמיד..... חושבת עלייך תמיד....ואוהבת מאד!!! שני

Hell is beige

New member
מעיניו של ``פורומר`` שחדש בפורום הזה

את בן אדם עם נשמה, לפי ההודעה שלך... אנשים עם נשמה עם האנשים הכי עמוקים, הכי מבינים או בלשון הפשטות; הכי ``שווים``. אני מבין ללבך, כי גם אני נפגע מתגובות חריפות שלא במקום. אבל דבר אחד לומר לך, שאנשים כאלה, אגרסיביים כשיהיו, יכולים להיות האנשים עם הכי הרבה נשמה. יכול להיות שהסביבה שלהם אינה פתוחה כמו הפורום הזה, אבל זה לא אומר... ובמקום לצבור את הכל בפנים ואחרי זה לנסות לסגור את הפורום, תעירי לכל אחד באופן אישי לפני שאת נוקטת בצעדים דראסטים... אם כך באמת עשית, אני מתנצל מראש... ועוד דבר אחד, שהפורום הזה הוא פורום מדהים, מלא פנינים, שרק אנשים עם נשמה יכנסו אליו... בגלל זה אני לא מרגיש מתרברב כשאני אומר שיש לי נשמה, כי לכל אחד ואחד פה יש נשמה. לא חבל לסגור אותו? לא חבל? מצאתי מקום לשים בו את ``יצירות הפאר`` שלי ולקבל עליהם את תגובת הרוב בלי הערות עוקצניות שלא במקום כמו ``יהומו אתה אוהב שירה?`` (מבוסס על סיפור אמיתי). אני בטוח שהרבה מרגישים ככה. בבקשה אל תקחי את זה מאיתנו!!! שלך החמשוש

רותי ב.

New member
מלאכית,

מלאכית,

את מנהלת את הפורום הזה למופת, ואני אוהבת לבקר בו, ולקרוא, את השירים והסיפורים כמו גם את ההערות של המשתתפים כולם. לא הצלחתי בימים האחרונים לקרוא פה, ופתאום היום, ההודעה הראשונה היתה שלך, ועדיין לא מבינה מה קרה בימים האלה. הרי כולנו פה, כותבים את ביכורי שירינו, סיפורינו, אפילו הערותינו. ובתור ביכורים של יצירות, מותר ורצוי להעיר, להאיר, להסתייג, וכמובן כמובן לפרגן ולעודד וכל השאר. בקיצור, תמשיכי להיות מה שאת, לעשות מה שאת עושה, הכי טוב שאפשר, כמו תמיד. רוחות רעות דרכן לחלוף ביעף, מלאך יקרה שכמותך (-:

למעלה