פורום ציפורים, חייבת עזרתכם

רעות 85

New member
פורום ציפורים, חייבת עזרתכם

ב8 בבוקר יצאתי לעבודה (וכהרגלי- גם מאחרת) בריצה, פתאום אני רואה אישה עם ילדה קטננ מרימות משהו מהכביש ומניחות על המדרכה. ישר שיניתי את כיוון הריצה, ידעתי שמשהו דומם זה לא יכול להיות, ואני תמיד מוצאת גורי חתולים וכלבים.. הפעם זה גוזל דרור, נקבה, יש לה את כל הנוצות אבל כל מה שמתחת לכנפיים הוא עדיין בגדר פלומה. רוב הנוצות קצרות והיא מנסה קצת לעוף. בגלל שאיחרתי (ואיימו עליי עוד מאתמול) לקחתי אותה הבייתה ונתתי לה קצת מים ממזרק. היא שתתה כמו גדולה, השארתי קצת מצות רטובות בתוך הכלוב עם קצת אוכל יבש. כיסיתי את הכלוב כדי שהיא לא תכנס לסטרס. ב12 חזרתי, אירגנתי לה כלוב נורמלי, ואוכל- כמו שקראתי באיזה מקום- אוכל חתולים יבש (הרטבתי אותו), לחם, גבינה, כמובן הרבה מים וביצה. היא מנסה לאכול (אני מרימה את האוכל מעליה כמו שאמא שלה עושה) אם היא מפספסת היא מתייאשת ולא מנסה. נראה לי שהנפילה מהקן קצת פגעה בה, היא עוצמת עין אחת, ולמרות שהי אקופצת ומנסה אפילו לעוף- היא נראית לי קצת ישנונית.. היא אכלה קצת לחם עם גבינה, את האוכל חתולים היא לא ממש רוצה. הקטע הוא שאין לי נסיון עם ציפורים, רציתי לשמוע המלצות ודיעות, אני בטוחה שלכל אחד מכם זה קרה ואולי יותר מפעם-פעמיים. איך להאכיל אותה? אני לא חושבת שהיא אוכלת מספיק. שותה כן, אוכלת לא. אני לא מצליחה לפתוח לה את המקור ולהיות עדינה באותו הזמן. מחר מביאים לי זחלי קמח בשבילה.. נא עזרתכם.. אני רגילה להציל רק כלבים וחתולים.. תודה רבה.

khb

New member
אסור לתת מים לגוזלים

אם לא יודעים איך. (בטכניקה מסוכת לתוך הושט, עם כלי מיוחד). המים עלולים להיכנס לריאות בגלל הקרבה של קנה וושט, ואז...

רעות 85

New member
דווקא עם זה אני מסתדרת

היא מכניסה את המקור אל תוך המזרק ושותה. אני רק לוחצת בעדינות כדי לשחרר מעט מים החוצה. דיברתי עם וטרינר. הוא אמר שמזון לחתולים לא מספיק ולא טעים להם, אני מתחילה עם מטרנה ולחם.. יש עוד משהו שאני צריכה לדעת? היא עדיין ישנונית, אבל מתחילה לחזור לעצמה. מנסה להתעופף ומצייצת.

khb

New member
אם היא שותה לבד זה בסדר.

חשבתי שאת "מזריקה" או מטפטפת לה לפה מים. אבל אם היא מכניסה את המקור בעצמה ושותה אז אין בעיה.

רעות 85

New member
המצב נראה לא טוב

חשבתי בבוקר שהיא ישנונית.. פתאום היא נראית חסרת שיווי משקל.. לא עומדת על הרגליים.. אני מקווה שהיא עייפה רק כי היא ניסתה הרבה זמן לצאת מהכלוב.. כנראה שהיא קיבלה מכה מאוד חזקה הבבוקר כשנפלה על הכביש.. מדובר ב2 וחצי מטר גובה.. תחזיקו אצבעות לקטנה..

khb

New member
לא רוצה לרפות את ידיך

אבל ככה מת לנו שחרור. נתתי לו פירות, קרעי שסק, פירות הפיקוס, אבל רחצתי אותם במים ולא ניגבתי, כך שכשהוא אכל נכנסו לו מים לריאות.. גם הוא היה חלשלוש ולפני שמת המסכן הוא התנשם והתנשף וכל הגופיף שלו זז קדימה ואחורה. אני מה זה מרגישה אשמה. נקווה שגורל הדרור יני יותר טוב.

רעות 85

New member
די. היא גמורה.

היא בקושי מרימה את הראש. עזבתי אותה בשקט בחדר לבד.. לפחות שתמות בשלווה, מסכנה.

למעלה