פורום שיעורי בית - דעת קהל!

g1u2y32

New member
פורום שיעורי בית - דעת קהל!

אני פונה לכל מי שחבר בפורום שיעורי בית, לכל מי שפנה לפורום לקבלת עזרה, או סתם נכנס לפורום להציץ ולראות מה חדש - דעתכם חשובה מאוד!!!
הפורום סובל מפעילות נמוכה - בראש ובראשונה הוא בא לשרת אתכם - הגולשים, ולהוות מצע פורה לדיונים, שיחות מעמיקות וסיוע בלימודים.
בתור מנהל הפורום - חשובה לי דעתכם: מדוע לדעתכם הפורום סובל מפעילות נמוכה? האם יש משהו שנעשה לא כשורה?
האם יש צורך להוסיף/ להחסיר דבר מה מן הפורום? האם יש לעודד יותר דיונים? להביא מומחים בנושאים שונים?

אם התשובה לכל ההצעות שהוזכרו למעלה היא לא - אז אשמח לשמוע את דעתכם האישית - מה לדעתכם צריך לקרות/לשנות/לעשות כדי להחזיר את הפעילות לפורום?
האם יש משהו שהייתם רוצים להוסיף? לשפר?

מחכה לשמוע את דעתכם הכנה
g1u2y32

trilliane

Well-known member
מנהל
רוב הצעירים היום פחות פעילים בפורומים, עד כמה שהתרשמתי

g1u2y32

New member
אפשר להבחין בנקל שהפייסבוק "אשם" בזה

אבל השאלה היא איך מושכים את הצעירים שכבר פעילים בפורומים להיות יותר פעילים בפורום הזה?

trilliane

Well-known member
מנהל
כפי שכתבת, אולי דרך פייסבוק. אם אתה מכיר ופעיל, ספר לחבריך

sweetdreams

New member
תשובה מעוקבת סמויה..

אני אמנם מתצפתת עליכם, אבל לא נוהגת להשתתף, כי הפינה של המתמטיקה כבר סגורה היטב על ידך ועל ידי סוס כסוף, ולא צריך כאן עוד מתמטיקאי שייתן תשובות.
&nbsp
אז אם אני יכולה להוציא מכאן מסקנה יותר כללית - להערכתי יש לך מצב של ביצה ותרגולת, של פורום רדום, ועל כן לא צריך יותר מדי כותבים קבועים על מנת לתחזק אותו, אבל מכיוון והמצב נראה כך גם מבחוץ, לגולשים שאינם קבועים, אז זה לא מעודד לכתוב בפורום כזה.
&nbsp
אני חושבת שזה יכול להשתפר אם לפורום יהיה ייעוד ועניין עבור גולשים קבועים מעבר לסיוע לגולשים מזדמנים. הקבועים שלך הם גם אלה שישארו אח״כ, וגם אלה שנותנים נפח ומהות לפורום.
בפורום מתמטיקה למשל, לפחות בימים עברו כשהיה מבנה יותר מסודר לפורום, הדגש הוא איננו על לימודי מתמטיקה, אלא על מתמטיקה באופן כללי, כך שגם דיונים שמתפתחים שם מחוץ לשאלות הקבועות, ולפעמים אף מתוך השאלות הקבועות, היו בעבר חלק ניכר מהפורום, ובתקופה ההיא הפורום פרח. (מאז, אגב, המצב שם דעך, ולאחרונה לשמחתי הוא שוב מתעורר קצת ומתחיל להשתפר.)
אני מניחה שלאנשים שכותבים כאן, או שלפחות מעניין אותם לקרוא מה כותבים כאן, יש מספיק מן המשותף אבל הם גם שונים על מנת ליצור קהילה מגוונת. אני מניחה שהרוב הם מורים או שיש להם איזשהו קשר להוראה, בין אם בתחומים שונים, בבתי ספר או באקדמיה, בהווה או בעברם. וככאלה אני מניחה שיש להם דעות בנושאים שקשורים לתחומם הספציפי, או לחינוך ולהוראה באופן כללי, שהיה מעניין לנסות ולעורר לדיון בפורום.

g1u2y32

New member
קודם כל תודה רבה על חוות הדעת הכנה שלך

שנותנת פרספקטיבה של מישהו מהצד. דבר שני - אני יותר מאשמח אם יבואו לכאן כותבים חדשים - למרות שהפינה של המתמטיקה "סגורה" על ידי וע"י סוס כסוף , לא תמיד יש לי פנאי לענות לגולשים בצורה מסודרת ומפורטת - ואני חושב שזו תהיה תרומה גדולה לפורום אם תוכלי לענות של שאלות של גולשים, במידה ויש לך רצון ופנאי.
לגבי הדיונים שמתפתחים מחוץ למטרת הפורום - אני יותר ממסכים - זאת הסיבה שניסיתי להביא את הפינה של "זה מעניין" או לפתח כל מיני דיונים כאן על נושאים שונים - ניסיון שלא הוכיח את עצמו עד עכשיו, כי עדיין מלבד שניים שלושה כותבים קבועים איש לא נענה/הגיבה לדבר שפירסמתי כאן. זאת לדעתי אחת הבעיות, אולי בשם של הפורום. כי בפורום מתמטיקה/פיזיקה/כימיה/ביולוגיה - מתפתחים דיונים בנושאים האלו שלאו דווקא קשורים לשאלות משיעורי בית.
פורום שיעורי בית נוצר במטרה לענות על שיעורי בית - זה פשוט משתמע משמו של הפורום ולכן סביר שאיש לא יבוא לכאן, אלא על מנת לחפש מענה לשיעורי בית. באופן הזה אפילו שאני משתדל להעלות פינות - אנשים לא יראו - כי הם לא יטרחו לבוא לכאן מיוזמתם ולחפש משהו מעניין - רק מתן מענה לש"ב.

לגבי העניין של המורים אני מסכים - לא עשיתי סקר ואני לא יודע כמה בדיוק מחברי הפורום הם מורים - אבל בהחלט נראה לי שרבים מהם עוסקים בהוראה. אך גם בשביל התחום הזה קיים פורום נפרד - פורום מורים (שאני טורח להציץ בו מדיי פעם) והוא פעיל יחסית, במיוחד כאשר יש שם נציג מומחה של משרד החינוך שעונה באופן מקצועי לשאלות שלהם.

אני בהחלט לא מתכוון לוותר ואשתדל לעשות כל שביכולתי להחזיר את הפעילות, ואולי אפילו שינוי השם/ייעוד של הפורום הוא זה שיחזיר עטרה ליושנה?
מה דעתך על זה?
צעד נוסף הוא שגולשים שנמצאים בפורום אבל לא משתתפים בו - כמוך למשל - יתחילו להגיב. אם את רואה שיש משהו שמעניין אותך, את יותר ממוזמנת להגיב, ואם אין משהו - אז כל דבר מעניין שתעלי יתקבל בברכה. אני חושב שרק ככה ניתן להתניע מהלך של שינוי. אשתדל גם להתייעץ עם הנהלת הפורומים בנושא.

עוד משהו אירוני לסיום, הוא שההודעה הזאת נועדה להבין מדוע הפורום רדום כל כך, ומשום שאין הרבה גולשים, בקושי ניתן לקבל מענה על השאלה הזאת, שמלכתחילה נועדה להוציא את הפורום מהקיפאון שלו...

בכל מקרה שוב תודה רבה על חוות הדעת הכנה
אשתדל להפיק מעצותייך את המיטב
המשך יום נפלא
גיא

למעלה