פורומים נוספים?

פורומים נוספים?

להנהלת הפורום שלום בעמוד הכניסה לקהילת "זכויות אדם" ראיתי עמודה שניקראת "פורומחם נוספים" בין הפורמים ברשימה ישנו "זכויות בעלי חיים". לעומת "זכויות בעלי חיים" אין פורמים אחרים הקיימים ברשימת הפורומים של תפוז כדוגמאת "גאווה" "דאווה צעירה" "לחיות עם אידס" ועוד פורמים שלדעתי עוסקים בבני אדם. האם עלי להבין שלדעת הנהלת הפורום המיתימר לדבר על בני אדם בעלי חיים הם בעלי זכויות יותר מהומוסאקסואלים לסביות טרנסג'נדר ושאר קווירס? בתודה דוד נעים - אדם

orlyt

New member
הנהלת הפורום

שמחה לקבל הצעות לגבי התכנים בפורום ומודעת היטב לקשר בין זכויות הלב"ט וזכויות אדם. תודה על ההערה, לקחתי לתשומת ליבי

הלב"ט???

מה קרה ORLYT? קשה לך לקרוא לילדים בשמם. קיצורי דרך הם הדרך לברוח בעמות חזיתי עם עובדות הומואים לסביות ביסקסואלים טרנסג'נדר ... תראי כמה זה פשוט. זכות אדם היא הזכות להגדרה עצמית. הרי אפשר לדבר גם על ז"א ואם נכתוב את זה מספיק השקר והצביעות של הקוראים לעצמן מחזיקים בזכויות אדם (ז"א) יצוף. שלך דוד נעים - אדם (ולא ה...) (כניראה חסר זכויות)

orlyt

New member
אני תוהה

מדוע אתה הופך את זה לויכוח אישי. אני תוהה מדוע אתה מניח צביעות. קיבלתי את ההערה שלך ובתוך ההקשר של השרשור הזה השתמשתי בקיצור מקובל. הוספתי קישורים ואתה מוזמן להעלות נושאים נוספים לדיון. אני מסכימה איתך שהגדרה עצמית היא זכות אדם בסיסית ביותר ובעניין זה, מדוע אתה טוען שאתה כנראה חסר זכויות?

במקום התנצלות

ORLYT אני ממש מצטער שאת לוקחת את הנושא אישי. הפתיחה שלך כאילו הויכוח אישי הרתיע אותי מלענות כמה ימים. אז ככה אני לא מתוכח איתך אישית אני מנסה דרך הטעות שקרת לברר מהן זכויות ומי הן אדם. באופן אישי (עד כמה שניק בפורום יכול להיות אישי) אני מעריך את הניסיון להקים פורום כזה שידון בזכוית ובאדם. הנקודה היתה ועדין -- אחד מדיכוים הקשים של הומאים לסביות טרנסג'נגדרים וביסקואליות היא חוסר הניראות -- והנה קם פורום המניף את דגל זכויות אדם וכבר בירית הפתיחה שוכח את הבלתי ניראים --- כניראה בטעות (למרות שאנחנו יודעים מה פרויד היה אומר על טעויות) ---אני מעיר, ההארה שלי בנושא מתקבלת ובהודעת התשובה ההומאים הלסביות הטרנסג'נדריות והביסקסואלים מתגלגלים לתוך הלב"ט --- ושוב הם נעלמים מהעין הציבורית אל קיצור נוח, חד מימדי, ומסתיר אותם עצמם את ההומאיות הלסבים הטרנסג'נדר והביסקסואל בתוך הלב"ט הנטרלי הלא מאיים והלא ממש מוכר מחוץ לשיח הלב"טי עצמו. לגבי הצביעות של נושא הז"א (זכויות אדם) --- מושג הז"א הוא מושג צבוע ביסודו -- מצד אחד אנחנו רוצים להגן על בני אדם כל בני אדם כל אחד ואחת מאיתנו והזכויות האישיות הפרטיות שלה. מצד שני אם באמת נניהג כך נוצף במילארדי נושאים ונאבד את התנופה של דאגה לזכיות באוקינוס הנושאים. ולכן כל אירגוני ז"א בעולם בוחרים באיזה נושאים לעסוק ובאיזה לא. בחירה שהיא צבוע ביסודה ובטח פוליטית ואינטרסנטית. לא כי הבוחר הוא צבוע אלה כי בעצם הבחירה בהחלטה את מי להכיל ואת מי להדיר הבוחר הפסיקה לטפל בזכויות אדם ועבר לטפל בנושאים 1, 2, 3 (אותם נושאים שהבוחרת החליטה שהם חשובים) אני מקווה שהנימע האישית חזרה לרקע ונוכל להמשיך בדיון שלך דוד נעים - אדם

nutmeg

New member
האמת? הופתעתי.

לי אישית היה ברור שכשאומרים "אדם" מתכוונים לכולם ואין צורך להבהיר צבע, גובה, העדפה מינית ומספר נעלים. כשאומרים "אדם" מתכוונים לכל אותם נושאים המשותפים לכולם ולא לנושאים ספציפיים המייחדים קבוצות ספציפיות. אלימות, זיהום אוויר, חדירה לפרטיות, בירוקרטיה, חקיקה... כולנו שקופים באותה מידה מול המערכת. זה לא אומר שאין קבוצות בעלות צרכים מיוחדים, שקיפות יתרה, או הגדרה ספציפית. זה כן אומר שיש מכנה משותף לכולנו - היותנו "אדם" - ויש מקום בו אפשר לדון על זכויותנו בלי להיות ספציפיים דווקא. לרובנו יש צרכים זהים כמו גם צרכים ספציפיים. אני הבנתי שהפורום הזה לא נועד לצרכים הספציפיים... אבל אולי טעיתי.

באמת?

אם הבנתי נכון את דעתך nutmeg אתה חושב שיש נושאים שהם אחידים לכולם ורק הם זכויות " "אדם" " כמו שאתה כותב. תחשוב שוב nutmeg . האם הגנת על זכויות אדם היא לא הגנה על הפרטי האישי המידי ולא רק על הקולקטיבי האחיד המשותף כביכול. לדעתי המשותף קטן בהרבה ממה שאתה חושב והגנת זכויות אדם (תמיד בלי מרכאות) היא קודם כל דאגה למיעוט … הרוב דואג לעצמו …. בספרדית השם של ההגנה הציבורית הוא "מגן החלשים הקטינים והנעדרים"… הפרטית החלש זקוקים לזכויות … לא הרב החזק. רוצה דוגמאות : הגנה על אסירים מפני אלימות מוגזמת של המשטרה -- אי אפשר לבקש חוסר אלימות בכלל - כליאת אדם היא אקט אלים. זה בהחלט נושא של זכויות אדם ועדין זה מקרה פרטי רוב בני האדם מחוץ לכלא רק קבוצה קטנה בכלא. הגנה על פרטיות החולים במערכת הרפואית. שוה מיקרה פרטי … ועו ועוד כמו שאמרתי אם נחפש את כל הנושאים נוצף בים שיקבור את כולנו. לגבי הנושאים המשותפים לכולנו כדברך. אם הבנתי נכון "אלימות, זיהום אוויר, חדירה לפרטיות, בירוקרטיה, חקיקה..." אלה דוגמאות לדברים משותפים. אם אני מבין נכון את מהות הפורום הרי הכוונה שלך אלה הנושאים ששוה לדון בהם. אבל האם באמת יש משהו אחיד בנושאים האלה? האם זהום אויר הוא נושא הזכויות שמענין את תושבי זמביה שתוחלת החיים שלהם 33 שנה בגלל האידס. ולגבי אלימות האם אשה מוכת רוצה לדאוג לזכויות חופש התנועה של כולם גם של בעלה המכה או שהיא רוצה שהמשטרה תפעיל את כל האלימות שבעולם להרחיק אותו ממנה. ועם מי "אנחנו" שלא בסיפור ההוא נפעל עם האשה בעד זכותה לביטחון או אם הבעל נגד הגבלת צעדיו. חדיריה לפרטיות היא אחד הנושאים שעליהם אין שום חילוקי דעות אפילו הפושעים הטרוריסטים ושאר מפגעים חברתיים רוצים להגן על זכותם לפרטיות. בקיצור קשה מאוד למצוא נושאים משותפים וניראה לי שכמו בשאר הנושאים "המכנה המשותף" הוא דבר נמוך מידי, קטן מידי, רחוק מידי ולא שווה את טיפולינו. ורק הפרטי האישי הוא המענין. זכור אנו מדברים על אדם גוף ראשון יחיד וגם יחידה מין הסתם. איתך לאורך כל הדרך דוד נעים - אדם

nutmeg

New member
כנראה שלא נסכים

אבל גם זה בסדר. ברור לי שאדם הוא פרט יחיד ומיוחד כמו שגם ברור לי שאדם הוא גם משהו גנרי. תמיד פועלים בתוך מתח בין פרטי/ספציפי לבין כללי/גנרי. השאלה איפה כל אחד ממקם עצמו על הרצף ובאיזה נושא. וכמו שכל אחד מגיע עם המטען שלו והמיוחדות שלו, הוא גם מגיע עם קונטקסט. לא נותר לנו אלא לפעול בתוך הקונטקסט על כל מגבלותיו. לפעמים המגבלה היא "כוח פוליטי" ולפעמים המגבלה היא היותנו מקלידים בפורום כשאנו יושבים בנחת על הכסא בבית ולא עולים על בריקדות. והמשותף? המשותף הוא זה שאנו חושבים ביחד, זה שאכפת לנו וזה שאנו מוכנים לחשוף את עצמנו כמה דקות ביום לאיזה עניין שמטריד מישהו אחר ולחשוב גם עליו. נמוך מידי לדעתך? מעט מידי לדעתך? לא משמעותי מספיק לדעתך? מה אתה מציע?

דווקא כן

הפעם אני מסכים לגמרה אבל זה קל, עזבת את שיח הזכויות ועברת לשיח קיומי "מי אני?" " מה אנחנו?" וכאן קל לי להסכים עם הניתוח שלך. (אבל הוא לא אומר כלום על זכויות אדם.) רק הערה אחת קטנה (איך נמשיך את השיחה בלי שאלות?) האם הניסוח "השאלה איפה כל אחד ממקם עצמו על הרצף ובאיזה נושא.", כפי שכתבת אותו, הוא לא שיא הפרטיות, הפרטיקולריות ואחריו לא נישאר שום דבר כללי וגנרי … כל אחד אומר כמה הוא גנרי אבל אין שום דבר גנרי באמירה הזאת. שנה טוב דוד נעים - אדם

למעלה