פורומים שנראה שנפתחו רק בשבילי

פורומים שנראה שנפתחו רק בשבילי

התלבטתי אם לכתוב והחלטתי שכן, אין לי תהיות אלא רק רצון לחלוק את הסיפור האישי ואולי לשמוע מאחרים

כיום מאוד מאוד קונפורמיסטית כלפי חוץ- משפחה, זוגיות, ילדים, עבודה מכובדת, תארים, יחסי שכנות, ידידים (בכוונה אינני כותבת "חברים"), דה הול שבנג מה שנקרא. באמצע שנות ה- 30 לחיי. החיים ממש לא רעים, אפילו טובים.

כל זאת לאחר ילדות מאוד לא קלה, נערות לא קלה, תחילת העשור ה- 20 לחיי קשה אפילו.
הייתי ילדה מתוקה וביישנית, טובה ותמימה מאוד. הסדק החל באב נוקשה, מרוחק ומכה. המשיך בהתעללות מינית מידי בנה של מטפלת שהיתה מופקדת עליי בשעות אחה"צ בשנות בית הספר המוקדמות. התחלתי לפתח הפרעות חרדה ובכי ללא שליטה בכל מיני סיטואציות, מה שגרם גם לילדי בית הספר להחרים אותי. בשלב זה הייתי "רגילה" אך מוחרמת. השוני שלי היה בקשיים הרגשיים שלי, ברגישות הרבה שלי וכלפי חוץ- בבכי, החרדות וכל מה שמלווה אותן.
בגיל ההתבגרות שוב הייתי מסומנת ומוחרמת אבל הפעם הבנים הריחו כנראה את הפציעות ועטו עליי. הטראומה המינית היתה שם והבנים הללו הריחו זאת- הזמינו אותי אחרי בית ספר ב"תמימות" או שפשוט עקבו אחריי לסמטה מבודדת והדביקו אותי לקיר. קפאתי על מקומי ללא יכולת להגיב והם ביצעו בי את זממם. הגוף שלי הפך הפקר ואני ניצלתי אותו בתחילה כדי למצוא חן ואח"כ למסע "נקמה" קטן משלי- להיות ללא רגש ולזרוק.
אלו השנים שבהם הייתי כל כך בולטת בשונותי- מתחברת לילדים ה"רעים", מתריסה בכל צורה, קיצונית במראה ובהתנהגות. קשוחה ושורדת- מתגוננת בצורה תוקפנית.
בתחילת שנות ה- 20 המוקדמות נפלתי על בן זוג אלים, כמעט ולא מבחינה פיסית אך בעיקר מבחינה נפשית. אלים בכל מהותו, פוצע ומנצל. כבר לא הייתי שונה מבחינה חיצונית כי רציתי "לחזור לתלם", הרי מי ששונה לא שורד. צריך כבר לעבוד, לפרנס, ללמוד, למצוא זוגיות ולהקים משפחה. אך מבחינה פנימית הייתי רגישה מאי פעם והתרסקתי ממש. זהו העשור שבו שיקמתי את עצמי בטיפולים, בחיזוק עצמי ויצאתי משם, מהבור, עם הציפורניים ממש.

אז גם היום לא קל להיות שונה, עם משקעים וכעסים, אבל הרבה יותר טוב. היום אני בוחרת עם מי להיות. היום אני כועסת כי חברות בגדו והתנהגו באנוכיות אבל גם בוחרת ללא חברים, כי רוב בני האדם אינם ראויים בעיניי לאמון שלי במידה שאגדיר אותם כחברים. יש לי ידידים משני המינים. בעלי הוא חבר הנפש שלי אבל בסופו של יום גם הוא איננו מה שאני עבור עצמי- מקור הכוח היחיד והדבר היחיד שראוי לסמוך עליו. היום, כשאנשים מאכזבים אותי אני משחררת כמה שאני יכולה ומזכירה לעצמי שרק אני יכולה יכולה למלא את החלל הזה של הסלע להישען עליו. זה נותן כח יותר משמחליש וכשמחליש ואני בתקופה פחות טובה אני אצל מטפל מעולה

בשביל ילדיי אני רוצה להיות מקור הכח האולטימטיבי, עד כמה שאפשרי בכלל, ובאיזשהו מקום, אמי הינה כזו ב- 90%, לצערי אין אדם אחר עבורי ב- 100%- רק אדם לעצמו. אני אמא רגועה שיודעת היטב את סדרי העדיפויות. אך לפעמים השד יוצא ממני- כשמישהו מתקיף אותי אני תוקפת בחזרה ללא רחם ובאופן אינסטנקטיבי ממש ועל זה אני בעיקר עובדת בטיפול כיום.

תודה שהקשבתם/ קראתם

סיפור מדהים, מטלטל, קשה, אבל עם אופטימיות

לאנירקשאלונת שלום,
סיפור מדהים, מטלטל, קשה.
(לפי הכללים היית אמורה לסמן אותו בכותרת כ
)
מוריד לתהומות ומעלה אח"כ.
את סוחבת איתך חוויות קשות
אבל הצלחת להיחלץ ולבנות את עצמך ואת עולמך.
ואת מצליחה לא להעביר לדור הבא תחושת חוסר בטחון , מתח ופגיעות.
ויש כאן גם אופטימיות שאפשר לשקם
ושאפשר להיעזר בטיפול נפשי.
תודה שכתבת ושיתפת.

תודה על התגובה וסליחה על היעדר ה

&nbsp
מודה מאוד על העידוד ואני שמחה שהאופטימיות עולה ומקווה שתועיל גם לאחרים

ayaht

New member
מסירה בפנייך את הכובע.

נשמע שעברת הרבה קשיים, ובכל זאת ניצחת.
זה לא מובן מאליו וכל הכבוד לך.
זה דורש חוכמה ואומץ והרבה כוח.

תודה...

עכשיו אני קצת מסמיקה (וירטואלית) ונבוכה כי אני בסה"כ עשיתי מה שנראה לי טבעי לעשות- לשרוד, לא הרגשתי אף פעם שעשיתי משהו מיוחד
אבל אני שמחה על העידוד והמילים הטובות

מקווה שלמי שחסרה קצת תקווה (מי כמוני יודע לאיזו חשיכה שנראית עמוקה מאין כמוה אדם יכול להישאב) יוכל לשאוב אותה מסיפורים כמו שלי...

וואו. איזה סיפור חיים.

אני מצטערת שהיית צריכה לעבור את כל זה, אבל אני שמחה שאת במקום הרבה יותר טוב היום, ומקווה שזה ימשיך להשתפר.
ברוכה הבאה אלינו!!

איזיגו1

New member
תודה על השיתוף

הכח והאומץ שלך מעוררים השראה, וגם הרצון שלך לתת תקווה לאחרים.

סליחה, התגובה היתה מיועדת לקטנית בפסח

ולך איזיגו- אני גם רוצה להגיד תודה מכל הלב, האמת שממש ממש מרגש אותי (כמעט עד דמעות, רציני...) לקבל כאן מכולכם כאלו תגובות מדהימות וכל כך הרבה עידוד ומילים טובות..

הרוח האנושית

ההרס והבנייה שאת מתארת, הכוחות שיש בך.

את מדהימה במודעות שלך, בנכונות שלך לחולל שינוי בחייך.

מעוררת השראה.

טאסנים1

New member
סיפור עצוב- מאחלת לך כל טוב.

הרגשה שלי שהחלטת לותר על הסביבה הרעה ולבנות סביבך סביבה תומכת . איזה מזל לך שיש לך מישהי כמוך שמבינה מה טוב לך ופועלת בהתאם לזה בכל הכוחות .

תודה

לפעמים אני נעצבת כשאני חושבת על העבר אבל לרוב- זה פשוט מאחוריי וכ"כ הרבה יותר טוב היום אז לא חושבים הרבה על מה שהיה וכשחושבים זה פתאום קצת מנותק אפילו- מרגשות

ותודה על העידוד

למעלה