פוריות טבעית (
אינטימי)

פוריות טבעית (../images/Emo18.gif אינטימי)

סליחה על השאלה האינטימית- ומחילה מראש מכל אלו שנזקקות לטיפולים כדי להפקד- כאשר אתן רוצות להפקד, האם אתן מתנהלות שונה מהרגיל- קרי מחשבות את זמן הביוץ, מודדות את חום-השחר, קונות ערכות ביוץ וכדו' או פשוט לא מונעות?

מירבושש

New member
תודה רבה ../images/Emo24.gif

האורות? מוריה בת 7. אריאל בן 4.5 ותמר השובבה הקטנה בת שנה

עלה קטן1

New member
טיבעי

לא מונעת ולא שינוי באישות מה שכן מקפידה על ה.ט הכי מהר וטבילה ביום המיועד (ברור)

את לא עונה כי זה "כן אישי"

לא נגד הפורום ו"בשורות" אלא אישי שלך ושל אישך. (רואים? כך מתבלים הודעה רצינית בהומור בלי לגרוע מהרצינות).

ומעניין לעניין באותו עניין..

אם וכאשר אתם מונעים (גלולות וכו`), האם אתם עושים זאת על דעת עצמכם, או שואלים רב?

שרונס21

New member
מצטערת, אך על דעת עצמי...

אין לי רב שיבין אותי ומפחדת שיאמרו לי לא למנוע ואני לא בנויה ושלמה עם עצמי כרגע לעוד ילד.

על פי היתר רב ו/או עקרונות הלכתיים

אחרי שהבכור נולד הלכנו שנינו לרב היישוב לעשות שאלת רב ולקבל היתר. אז לראשונה התחלנו להבין שיש עקרונות הלכתיים ושלא כל פעם צריך ללכת לרב... לאחר מכן גם חקרנו את הנושא יותר בעצמנו, קראנו מאמרים רבניים בנושא ועוד ועוד... אחרי שהקטנה נולדה לא שאלנו רב, אלא היה ברור לנו מהם העקרונות ולפיהם נהגנו (מעבר לכך שברגע שיש לנו בן ובת, ב"ה, אז לפי הפוסקים שאנחנו הולכים לפיהם זה בכלל שיקול בלעדי של הזוג). כל האמור לעיל מתייחס כמובן למניעות זמניות בלבד, באמצעים המותרים לכל הדעות (ולא שייכים למקרה חריג ספציפי). מעבר לכך, די משעשע אותי כיום התחושה שהיתה לנו לפני השיחה הראשונה עם רב היישוב, כאילו כל "היתר" זה חתיכת פרוייקט ומה יהיה... משעשע אך עצוב. ראבאק- הקב"ה, אב הרחמן, א-ל רחום וחנון, לא מחפש להקשות עלינו את החיים. לא מחפש שנביא ילדים שאין לנו כמיהה אליהם. לא מחפש נשים שמתמוטטות בגיל צעיר מריבוי הלידות. כן מכוון אותנו למשפחות בריאות וחזקות וכן- גם מבורכות בילדים. זה היה הלימוד שלי.

מסכים עם כל מילה!

במיוחד עם זה שהקב``ה מכוון אותנו למשפחות בריאות וכו`. באמת בשנים עברו כשהנשים היו בריאות וחזקות יותר, בכל משפחה ממוצעת באופן טבעי ההפרש בין הילדים היה שלש שנים לכל הפחות.. האם תוכלי להרחיב מעט על העקרונות ההלכתיים בנושא.. תודה

חשבתי על זה

וקטונתי. אני גם חוששת שתצא תקלה תחת מקלדתי... ולכן לדעתי עדיף להעלות את הנושא הזה באירוח של הרב שרלו בפורום ולשאול אותו.

חגיתל2

New member
לא שאלנו רב

אחרי 5 ילדים 3 בנים ו-2 בניות שהגדולה היתה בת 6 וחצי, לא ראיתי צורך לשאול. לא מנענו כי אנחנו מפונקים אלא כי יש צורך אמיתי.

למעלה