פורים אימון-ומוסר השכל

פורים אימון-ומוסר השכל

מעשה באדם צעיר בהודו, שרצה להבין איך עובד העולם וחוקי היקום שבו. קם ונכנס אל הג'ונגל הסמוך. אחרי שעיניו התרגלו לאפלולית בין השיחים הירוקים והשיחים הגבוהים, ראה שביל קטן והחל ללכת בו. לפתע חדל השביל ונפסק. "מעניין מי פילס את השביל הזה..." תהה, ואז הבחין מתחת לשיח בחיה. היה לה אף מחודד וארוך, פרווה אדמונית ואזניים זקופות. היה זה שועל. הצעיר תמה מדוע השועל לא בורח ממנו, אבל ברגע שהשועל קצת זז הוא הבין. הרגליים האחוריות שלו היו משותקות והשועל בקושי היה יכול לזוז. כנראה שנפגעו ממלכודת כלשהי. "מעניין איך יצור כזה, שלא מסוגל לצוד שורד בג'ונגל..." שאל את עצמו הצעיר והחליט לחקור את העניין לעומק. עלה על עץ וחיכה. בצהריים נשמעה לפתע שאגה איומה. צפורים ברחו לכל עבר והקופים דילגו עד לצמרות. על השביל הופיע נמר מפוספס ואימתני, עם עיניים צהובות ורושפות ופגר של ארנבת בפיו. הנמר הגיע עד לשועל, הניח את הציד לפני החיה האומללה והלך. השועל היטיב את רעבונו במתנה והלך לישון. ירד הצעיר מן העץ, והבנה עצומה מרחפת בראשו: "כרגע ראיתי איך אלוהים דואג לכל ברואיו! וגם הבנתי את השיעור היטב! מעכשיו אני לא זז מן המקום הזה, עד אשר ידאגו לי! כי אלוהים באמת דואג לכולם!" התיישב הצעיר אל מול השועל והחל לחכות. לאחר יומיים ארוכים שבהם לא קרה דבר, הבחור היה כבר עייף, צמא, רעב וקצת מסוחרר. למרבה המזל חלף ממעל מלאך שראה את כל הדבר. המלאך נחת והתיישב על ענף מאוד קרוב לאוזנו של מחפש האמת, ואמר לו: "הו, אדם טיפש! במקום לנסות להתחפש ולחקות את השועל הנכה, נסה ללמוד מן הנמר!"
פורים ש מ ח !!!
תודה למי ששיטף אותי-כדי שאוכל לשתף אתכם כישורי חיים רבקה בן אלי holestyCoach 052-2436685

למעלה