חברה לימדה אותי פטנט על פרג
לבקש שיטחנו אותו פעמיים. לא בכל מקום מסכימים - התוצאה מעולה!
זו המלית שאני מכינה:
מלית פרג
חשוב להכין את המלית מראש ולהשתמש בה כשהיא קרה, כדי שלא תקרע את הבצק העדין.
רכיבים
¼ כוס חמאת קקאו (40 גרם)
1 כוס חלב שקדים
3 כוסות פרג טחון טרי (בערך 250 גרם)
¾ כוס סוכר (150 גרם)
¼ כפית ממרח וניל איכותי
גרידה מתפוז אחד
הכנה
בסיר בעל תחתית כבדה מחממים את משקה האגוזים עם חמאת הקקאו עד שהיא נמסה. מוסיפים את הווניל וגרידת התפוז.
מוסיפים פרג וסוכר ומערבבים היטב. מבשלים על להבה קטנה כחמש דקות בבחישה מתמדת. מצננים היטב, לפחות שעתיים במקרר.
אפשר להכין עד שלושה ימים מראש, אפשר להקפיא.