פורים שמח לכולם אני חדש בשכונה..

אבנר90210

New member
פורים שמח לכולם אני חדש בשכונה..

אהלן לכם חברים ופורים שמח. אני כאן חדש בפורום.שמח להכיר אתכם. אני רוצה לפתוח בזה שאני אוהב מאוד מאוד את המוסיקה של שלומי שבן ומעריץ את הכישרון שלו מאוד מאוד. אני לא אדם של פורומים ואינטרנט וכל הקטע אבל כן החלטתי להיכנס פה לפורום כדי לתמוך ולהשתתף בכל מה שנעשה. אני חייב לשתף אתכם, מה שקורה פה בארץ מבחינה מוסיקלית מביא לי את הסעיף בלשון המעטה. שאלוהים יסביר לי איך בשנה שבה יצא אלבום מופת כמו "עיר" קורה שכל מיני עידן יניב, אריק ברמן ועוד כל מיני מוסיקאים שאפילו הנייר לא סובל מוצאים את עצמם זמרי השנה? אלבומי השנה? שירי השנה???באמת! ההתדרדרות של המוסיקה,ההתעלמות של הרדיו מיוצרים חשובים והאדישות של הקהל מייבשים ומוליכים אותנו בכיוון בטוח למוות מוחי ושיממון אמנותי. בתוך כל המדבר הזה יש יוצר כמו שלומי שבן שמחדש עם טקסטים, שמאתגר את האוזן של המאזין. איך יוצא שהוא לא זכה בכל התארים האלה? למה הפלייליסטים לא טוחנים את הרדיו עם השירים שלו לעזאזל? אז נכון, ודאי לאריק ולעידן יניב ולרן דנקר (השם ישמור) יש כל מיני ילדות בנות 4 שמשקיעות שעות בללחוץ על הפלאפון ולשלוח אסמסים. נכון שהקהל של שלומי לא מורכב מאלו. אבל תראו לאן זה מוביל...הייתי ממש רוצה ומבקש ומתייעץ איתכם. מה אנחנו בתור האנשים שאוהבים את הבחור ומעריכים מוסיקה טובה עושים בשביל שהוא לא ידחק לשוליים? מה עושים בשביל שמובילי תרבות ודעת קהל ישראלים יהיו יוצרים איכותיים? בואו נחשוב ולא נתעצל. חלומי הוא שילדה בת 5 מהפורום של עידן יניב תטחן שעות באיזה פלייליסט שיר של שלומי שבן ותבוא לכתוב לנו כאן: "וואלה..עכשיו אני יודעת איך שיר צריך להישמע..." מחכה לתשובתכם ולדעתכם בנושא...שבת שלום ומבורך א'

alma mia

New member
אתה מבקש את הבלתי אפשרי

אין מה לעשות, ילדות בנות 5 (ואפילו 12) כנראה לא ידעו להעריך את המוזיקה של שלומי. פשוט כי הן לא מספיק בוגרות. וזה טבען של ילדות בנות 5. היום שבו ילדות יעריכו טקסטים כמו של שלומי הוא היום שבו אני כנראה אפסיק :) גם אני כשהייתי צעירה חיפשתי דברים אחרים. נכון, בתקופתי לא היה רן דנקר, אבל היה "טייק דאט" וכל מיני להקות בנים מטומטמות ששיגעו את העולם. אני באופן אישי שמעתי "קווין" אבל גם הם לא בדיוק דוגמא למופת טקסטואלי. עם השנים באה הבגרות ויכולת ההערכה של מוזיקה איכותית יותר. עד גיל 20 שמעתי גלגלצ. היום אני לא מעיזה לנחות על התחנה הזו אפילו בטעות. מה שכן, יש גם אופציות שפויות לאנשים מהסוג שלנו. תשים 88FM ואני בטוחה שתתענג. כל שיר שמשדרים שם מדיף ארומה כבדה של איכות מכל מיני מינים. ושם גם יש סיכוי גדול שתשמע את שלומי :) (פאוזה לסיפור קטן מהחיים: לפני שבועיים נסעתי בחמישי בבוקר בדרך לסופש של סדנת תיאטרון. בעוד מכוניתי מתקרבת אל היעד מטורף. אגב למונולוג שהייתי צריכה להכין לאותה סדנה, הכנתי את "בעיות אישיות". וברגע האחרון, שעתיים לפני שהייתי אמורה לעלות על הבמה, הרגשתי צורך עז לשיר דוקא את "אני שוקעת". עשיתי חזרה קצרה מאחורי הבניין, עליתי להופיע ונתתי את השואו של החיים. תענוג. סוף פאוזה) לענייננו. מתסכל ומרגיז לשמוע מוזיקה סוג ז' שעושה חיל. אבל זה בדיוק מה שהופך את המוזיקה הטובה למיוחדת, שונה, יוצאת דופן, מענגת כל כך. בקיצור - אל תהיה מתוסכל, ותבוא להרבה הופעות של שלומי. יהיה שמח. :) שבת שלום!

alma mia

New member
תיקון!!! נמחקה לי שורה בטעות

"בעוד מכוניתי מתקרבת אל היעד באיזור הרי ירושלים, נוף עוצר נשימה..., מה מתחיל ברדיו אם לא שיר הנסיעות האולטימטיבי "ניו אייג' וומן"???"

אבנר90210

New member
אהלן:)

קודם כל תודה על התגובה המושקעת. המון דברים נכונים במה שכתבת. בעיקר לגבי החיפוש שגובר עם הגיל למשהו שונה. העניין הוא שבזמנו כאשר את נחשפת לטייק דאת במקביל יכולת להיחשף ברדיו לדברים אחרים,שגם אם לא דיברו אליך באותה תקופה הם עדיין שהו במערכת וחילחלו אצלך מספיק כדי שתוכלי להגיע אליהם בסופו של דבר. טענתי שהיום אין כבר יכולת לתת לדברים "לנשום" בתוך האוזן של האנשים (אולי לנשוף היא ההגדרה הנכונה יותר...) ולכן אני אומר צריך כן לנסות בתור תומכים של שלומי להוציא אותו יותר החוצה. אינני אומר בואו נתנהג כמו גרופיז ילדותיים ונלך עם חולצות שלומי שבן או יומנוער שלומי שבן....אבל אני כן אומר יש סינגל חדש? בואו נצביע קצת במצעדים..יש תחרות זמר/אלבום/שיר השנה או מה שלא יהיה? שוב, בואו נשקיע טיפה באסמסים..ככה לפחות התקשורת תתחיל לדחוף יותר שלומי שבן גם אם זה לצד רוני סופרסטאר...אין לי שום דבר נגד אף אחד אבל אני כן חושב שצריך לשאוף שיהיה מקום והרבה לכולם.לכך התכוונתי זה הכל :) ניפגש בהופעות ושמח בטח יהיה..פורים שמח מקווה שנהנית בסדנת תיאטרון א'

bleeding guitar

New member
ברוך הבא לפורום ../images/Emo168.gif

אני מזדהה מאוד עם התהייה שלך (גם לגבי הרבה אמנים אחרים) אבל אני לא חושבת שיש באמת משהו שאנחנו יכולים לעשות. דווקא נגיד בערוץ 24 אני תופסת דיי הרבה את הקליפים של שלומי שזה נחמד אבל לא מספיק (וזה דבר רציני בין כל השעות שם של מזרח תיכון חדש ומנטה 24) גלגל"צ אני לא שומעת אז לא יודעת מה תדירות ההשמעה. בכל מקרה כל עוד לנו טוב עם שלומי וההופעות שלו מלאות (והם תמיד מלאות) לא באמת אכפת לי שלא יזכה בתואר זמר השנה בגלי צה"ל לא צריך. פרסים חשובים אחרים הוא כן מקבל (אני חושבת שהוא זכה בתמלילן השנה או משהו כזה? )

liel37

New member
לצערי, אתה ממש צודק וכן! יש מה לעשות!,

אם אלו כללי המשחק החדשים לא ללכת נגד אלא להשתלב. בשנים האחרונות הכללים השתנו, זה לא לטעמי אבל כנראה שאין מה לעשות. בפורום מסויים מנהלת הפורום מאיצה וממריצה את חברי הפורום להצביע עבור האמן,כמה וכמה פעמים, הן גם מדווחות כמה פעמים הצביעו, נותנת את הלינקים של מצעדי הפזמונים או/ו טקסים שונים למינהם ואף מגדילה ועושה "דילים" עם פורום של זמרת מסויימת, אנחנו נצביע עבור הזמרת והפורום של הזמרת יצביע עבור הזמר, כמובן שבקטגוריות שאינן מתנגשות. זה לא מקרי שבטקס העמי שלומי שהיה מועמד ל-3 קטגוריות לא זכה אפילו באחת, ולעומת זאת איפה שחברי אקדמיה או ועדה קובעים שלומי זוכה (פרסי אקו"ם). אני יודעת שזה דוחה אבל הצדק לא רק צריך להיעשות ,אלא גם להיראות. אז מהיום והלאה נשתלב גם אנחנו בכללי המשחק החדשים.

אבנר90210

New member
יופי:)

אני חושב שכדאי שבאמת חשוב להבין את חוקי המשחק החדשים. נכון שזה לא הדבר הכי חשוב. אלו רק תארים ורייטינג והמוסיקה היא מעבר לזה.עדיין, היום דברים נקבעים לפי זה. מפחיד אבל נכון. לא נשנה את זה ולא נהיה מעל זה פשוט ללכת עם זה. לשלומי יש אוהדים רבים (כפי שצוין,ההופעות מלאות) ואני בטוח שאם כולם יעשו סוויץ' קטן בראש נוכל לתמוך בו הרבה יותר. כשמדובר בפרס של אקו"ם זה טוב ויפה ונהדר ואיכותי. אבל זה לא הקהל. והקהל קונה דיסקים והולך להופעות ויוצר את הביקוש לאמן,לא חברי אקו"ם שמתכנסים אחת לשנה. אני שמח שיש מי שמסכים אתי בנושא וגם שמח שנוצר פה דיון אמיתי וחשוב. אשמח לראות עוד משתתפים. שבת שלום. א'

שנינה11

New member
לפי דעתי אתה צודק..

אבל אל תוסיף את אריק ברמן לרשימה שציינת. אריק הוא אדם מוכשר וכל פרס שיקבל מגיע לו! ולפי דעתי זמר השנה (בעמ"י) היה צריך לזכות יוני בלוך וממש לא עידן יניב!! ומה שעוד יותר עיצבן אותי שהרכב השנה זכו סינרגיה שבכלל לא עשו שום דבר. רק שימו לב כמה מעריצות פאקצות בנות 10 משפיעות על המוזיקה שלנו=\ ודבר אחרון... שלומי המלך

romki

New member
סופסוף קצת פרגון לאריק!

גם אני נורא אוהבת את אריק ברמן, אז קבלי ח"ח על הטעם שלך במוזיקה
שלומי אכן מלך.

animal bar

New member
יש משה ו במה שאתה אומר.. ../images/Emo211.gif

אבל אתה חייב להבין, ישראל היא מדינת הערסים, יש פה יותר תימנים שמחים מאשר בתימן עצמה, מה שאומר שהמוזיקה המזרחית תמיד תשלוט לנו בארץ, ככה שכמה שזה מעצבן תנסה להסתכל על הצד החיובי, לפחות עידן יניב הוא לא זמר מזרחי דוחה, בתור בן אדם. באמת שאריק ברמן מוכשר, והוא מאוד מאוד מושפע משלומי שבן, במיוחד מהשיר דניאלה. ובאמת, בתור בן אדם שכל כך מעריך את שלומי שבן אתה לא מבין שהמוזיקה שלו בחיים לא תהיה מוזיקת מיינסטרים? הוא לא עושה מוזיקה בשביל לזכות בפרסים, הוא בין האומנים היחידים בארץ שבאמת עושה מוזיקה בשביל המוזיקה, וזה כל כך בולט! הוא מוזיקאי מיוחד ואין לו שירים קליטים כל כך, רק בגלל זה הוא לא זוכה בפרסים.יש לו מוזיקה עמוקה, נוגעת, מרגשת, חזקה, עוצמתית, פשוט מדהימה, וגם לי זה מאוד מחבל שלא הרבה אנשים מתחברים אליו כמוני, אני גרה בעיר שאני לא מכירה אפילו בן אדן אחד ששומע את שלומי חוץ ממני שזה קצת מבאס, אבל זה לא משנה לי, אפילו אם כל העולם ישנא אותו ויחרימו אותו מהמוזיקה הישראלית זה לא יהיה מה שיוריד לי את החשק ממנו, ואם הוא יזכה בהמון פרסים זה לא מה שיגרום לי לאהוב אותו יותר. אלו פרסים כל כך לא משמעותיים אחרי כמה שבועות של התלהבות הם פשוט נמצאים על הקיר ואוספים על עצמם אבק! ובאמת שאתה לא רוצה שמישהי שאוהבת את עידן יניב תהיה בפורום, זה יהיה מציק.

Rotem Ami

New member
אני לא יודעת איפה את גרה אבל...

ההערה על התימנים באמת הייתה מיותרת... אני ממוצא תימני ולא כל כך מקשיבה למוזיקה מזרחית. ובכל מקרה אין מקום לרמוז שיש זמרים מזרחיים דוחים, כי לא נראה לי שאת מכירה מישהו מהם באופן אישי.. אני ממש אוהבת את שלומי וזמרים ישראלים אחרים, ואני לא חושבת שצריך להכליל את מי שמקשיב לשלומי או לכל זמר אחר ובמיוחד לא לרמוז שכל מי שמקשיב למוזיקה מזרחית הוא תימני ואוטומטית להסיק מכך שהוא ערס. ומנגד, אי אפשר לעשות הכללה לכל מי שמקשיב לשלומי, לטובה או לרעה. אני לא רוצה להישמע כמו יפת נפש, אני פשוט לא אוהבת כשעושים הכללות, במיוחד כשזה נוגע למוצא... זה נראה לי מיושן. בכל מקרה, לבחור הראשון שהתחיל את השרשור הזה, אני הצבעתי (פעמיים) לשלומי בעמ"י בכל הקטגוריות בהן הוא היה מועמד.. אבל זה די ברור שהמוזיקה שלו פונה לקהל שלא כל כך מתעניין בטקס הזה, ככה שלא ציפיתי לראות אותו זוכה.. שלומי רואה את ההופעות שלו מלאות באנשים וזה מה שחשוב... וגם אם תשכנע את כל חברי הפורום להצביע, זה לא ישתווה לכמות ההצבעות שיהיו לאמנים אחרים...ככה זה. נתראה בהופעות

animal bar

New member
מובן.. ../images/Emo211.gif

אני מבינה, אבל כמובן שאני לא מתכוונת לכולם, אבל ככה זה, לפחות בשוהם [שם אני גרה, כן. ] . אתם יכולים לספור על שתי ידיים את האנשים שלא שומעים מזרחית, וכולם פה בשוהם תימנים חוץ מאלה שלא שומעים מזרחית. אני לא מתכוונת לפגוע במישהו פה, אבל ככה זה בשוהם, באמת.

אבנר90210

New member
טוב תראו...

מטרת הפנייה שלי אליכם בתור פורום ממש לא הייתה להכפיש מוסיקה של אנשים אחרים וגם לא מעריצים שלהם.לגביי מה שנאמר פה על ערסים תימנים זה באמת היה קצת מיותר וקצת לא ראוי. אנילא חושב שלהתחיל להיכנס באמנים אחרים ולהתחיל מאבקי עדות זה לעניין...מה שכן נראה לי שקצת כיוונתי את הדיון לכיוון הזה משום ש"נכנסתי" בשאר הזמרים. מטרתי הייתה שנפעל למען שלומי ולא נגד אחרים. אז סליחה לכם. דבר שני, יש לי כבוד לכל אמן שעושה מוסיקה ונאבק במדינה הזו על העשייה שלו בין אם הוא לטעמי או לא. לכל אלו שטוענים ש"מעריצה של עידן יניב בפורום תהיה משהו מציק" אני רק יכול לקוות שנימת ההתנשאות שאפפה את דבריכם חמקה מכם שעה שכתבתם שורות אלו. יש משהו מקסים ורב גוני בעיניי באדם שיש לו באייפוד שלומי שבן לצד עידן יניב לצד מאהלר לצד נחמה הנדל וכו'...הבנתם את העניין. אינני יודע מדוע החלטתם שאת שלומי לא מעניין פרסים/תארים וכו' כמו שאיני יודע מדוע החלטתם שעידן יניב לא עושה מוסיקה בשביל מוסיקה (אה כן, שכחתי המזרחיים עושים מוסיקה בשביל הבחורות...)או מדוע מעריצה שלו תציק לכם בפורום. מעל הכל האמן שאותו אתם אוהבים כל כך זקוק לקהל. זקוק להשמעות וזקוק למכירות.אני מאמין בכך שהוא עושה מוסיקה לא בשביל פרס עמ"י אבל שוב,יחסי הציבור האלה כן יעזרו. אם אתם כל כך אוהבים אותו פרגנו לו את זה. אל תקברו את האמן שלכם בתוך האליטזם המעושה הזה כי לעזור אתם לא עוזרים לו...הופעות מלאות זה נהדר אבל וואלה,צריך עוד.אני בכל אופן לא מעוניין יותר להתווכח על עידן יניב ומתנצל אם בפנייתי הראשונה הבעתי חוסר כבוד אליו או אל כל אמן אחר. אני כן ממשיך וקורא לכם להצביע ולהשפיע ביחד איתי כאשר נתבקש לכך. מי שרוצה-מוזמן. ערב טוב ומבורך א'

למעלה