פורים שמח לכולם

• פותח הנושא ZS CA
  • פורסם בתאריך

ZS CA

New member
פורים שמח לכולם

, כחלק מההכנות למעבר ,(למרות שיש עוד הרבה זמן) אני חושב ללמוד ,השאלה היא : האם כדי להתחיל הלימודי תואר ראשון שייקחו בין 2.5-3 שנים במקרה הטוב . האם כדי ללמוד מקצוע שאורך לימודיו פחות זמן - מנהל תיקים 1.5 שנות לימודים+9 חודשי התמחות או שאולי בכלל כדי לחכות למעבר וללמוד בקנדה . דעתכם

Skyfire42

New member
אם עוד לא למדת ואין לך מקצוע מוגדר

אני מציע שתנסה להכווין את עצמך לשוק העבודה הקנדי. תבדוק באתרי חיפוש עבודה את רמת הביקוש למקצועות שאתה חושב ללמוד ואת התעשיות/חברות המקומיות באיזור שאתה מתכוון להגיע אליו. אם רק עכשיו הגשת מדובר במקרה הפסימי על שלוש שנים מה שהופך לימודים אקדמאיים מלאים ללחוצים מאוד אם תנסה לגמור תואר לפני כן. חבל שתתחיל ותאלץ להפסיק. לקבל הכרה במוסד בקנדה על בסיס קורסים שלקחת בארץ על מנת להשלים התואר עשוי להיות קשה. אם תואר חשוב לך כרגע קח בחשבון שיכול להיות שתאלץ להשאר בארץ גם לאחר החתמת דרכונים על מנת להשלים הלימודים. אם הגשת ואתה עובר את 67 הנקודות ללא תואר אני מציע שתלך בכיוון של הכשרה לא ארוכה וצבירת כמה שיותר ניסיון על מנת שתוכל למצוא עבודה במהרה בקנדה. אם הקריירה הנבחרת דורשת תואר בהמשך, תלמד כבר שם.

ZS CA

New member
על סמך הידע האישי שלך ,האם אתה יודע

מהי רמת הביקוש למנהלי תיקים באיזר ונקובר/קלגרי. כמובן שאני אבדוק את הנושא יותר לעומק. תודה על התשובה

Astroo

New member
לדעתי

השאלה היא האם חשוב לך לקבל השכלה אקדמאית. אם כן, בהחלט כדאי לנצל את הזמן ולהתחיל ללמוד לקראת תואר ראשון. קח בחשבון שעם הגיל הסיכויים שתעזוב הכל ותלך לאוניברסיטה הולכים ופוחתים. בנוסף, לא נראה לי שקורס מנהלי תיקים בארץ יעזור לך במציאת עבודה בקנדה.

יש רשימה של מקצועות במחסור

אבל היא נכונה להיום, אף אחד לא נביא, ולא יודע האם האוניברסיטאות, והמכללות הטכניות ימלאו את הביקושים עד שתגמור ללמוד ותבוא לכאן.....בבריטיש קולומביה יש מחסור במנהלים לתחום הפיננסי, ותואר ראשון בכלכלה או מנהל עסקים עם התמחות במימון למשל, יכול לסייע למשל.

ZS CA

New member
השאלה היא האם לימוד מקצוע בקנדה מתי

שאגיע ,עדיף מלימודי מקצוע בארץ. אם אני לומד בארץ וכשאגיע לקנדה התברר לי שאני צריך ללמוד שוב מחדש או לעשות בחינות כדי לקבל את תעודת המקצוע ,אז זה לא כ"כ כדי,מצד שני חבל על הזמן ,2.5 שנים זה המון זמן.חוץ משיפור האנגלית שבוודאות אני אעשה הייתי רוצה לבוא יותר מוכן מבחינה תעסוקית.אני מנהל חשבונות במקצועי ,אבל משום מה נראה לי שכדי לעשות הסבה למקצוע מכניס יותר. השכלה אקדמאית יכניס אותי ללחץ של זמן לסיים מהר ואני חושש שזה יהיה לרעתי.

בוודאי שקורסים מקצועיים בקנדה יקלו

עליך מאד, לקורסים עד חצי שנה גם לא צריך ויזה,לקורסים ארוכים אפשר לקבל בקלות ויזת סטודנט שמאפשרת לעבוד במשרה חלקית, והתעודה הקנדית בסיום הקורסים תקל עליך מא למצוא עבודה. השאלה היא ממה תתקיים בתקופה הזו, צריך לקחת בחשבון עלויות של לינה, אוכל, תקשורת ותחבורה וכמובן שכר לימוד.

ZS CA

New member
אתה אומר שקבלת ויזה לקורסים ארוכים

מאפשרת עבודה במשרה חלקית.בכל אופן שווה בדיקה . תודה

כן רבות מתוכניות הלימודים במכללות

מוכרות על ידי הממשלה מאפשרות לסטודנט לעבוד עד 20 שעות בכל עבודה ובחלקן עוד 20 שעות בקמפוס אם יש כזה....

Astroo

New member
ברור שתואר קנדי עדיף

אבל למיטב הבנתי, במקצועות שלא דורשים רישוי (כגון מדעי המחשב, מדעי הטבע למיניהם) גם תואר ישראלי יכול לעזור. גם במקצוע שכן דורש רישוי (כגון רוקחות, סיעוד), לא תצטרך ללמוד את כל התואר מחדש בקנדה, אלא לקחת קורס מיוחד שמכין למבחני ההסמכה הקנדיים.

למעלה