פורים שמח
-תככים ומרידות בספרים

sagiberg

New member
פורים שמח
-תככים ומרידות בספרים

בעקבות המן הרשע, ובקתן ותרש התככנים אני מכריזה על פתיחת שרשור בנושא תככים, מרידות ומזימות אפלות בספרות ילדים והספר הראשון שעולה לי במחשבה הוא - המלך מתיא הראשון

Athaclena

New member
לא חסר...

צץ לי בראש אמיל והבלשים לפני כולם. גם באורה הכפולה יש והמכשפות - שם הן זוממות להפוך את כל ילדי אנגליה לעכברים. האמת שנראה לי יותר קשה למצוא ספר *בלי* תככים ומזימות (מעל רמה מסוימת - סיר הסירים לא נחשב)...

חוטהשני

New member
בכל ספר יש איזה מרידה.. והשם שצץ לי זה הספר בעל זבוב - ספר שהמרידה הפכה לסוף האוטופי של העולם החדש ../images/Emo10.gif

maore

New member
האקסלי/עולם ידש ומופלא

ומיד מישהו יאמר 1984 (המאוס). >לא נמאס שבמדינה הזו כולם "קראו" את 1984 ואף אחד לא שמע על עולם חדש מופלא? שנכתב לפניו, מתגשם כיום שבעולם שניהם מוזכרים באותה הנשימה..<

למרות שסדרת הספרים הזאת לא ממש

שייכת לספרות הילדים - אין ספק שסדרת ספרי אמבר היא מהתככניות ביותר שאני מכיר. ובואו לא נשכח את הארי פוטר וחבריו ומולם הרעים האפלים והתככנים - וולדרמורט ומשפ' מאפלוי

sigalit33

New member
תיק תק מו - שביתת הפרות../images/Emo80.gif

ספר מקסים ומצחיק על מרד הפרות נגד "תנאי המגורים"..... כרגע אני לא זוכרת את שם המחבר, אז סליחה! חג שמח לכולם/ן

ורדה ש

New member
על הפרות השובתות וחיות אחרות

הספר על שביתת הפרות באמת חמוד וגם מעורר למחשבה. "תיק תק מו: שביתת הפרות" נכתב ע"י דורין קרונין, האיורים הם של בטסי לוין והתרגום/עיבוד של איוי לרר. עוד חיות שמורדות ושובתות: המרד בפינת החי / עמוס בר ועוד מרד בספר לא כל כך בשביל ילדים אבל איך לא נזכיר את "חוות החיות" של אורוול???

למעלה