פורים שמח
- מה עושים היום?

פורים שמח../images/Emo154.gif../images/Emo148.gif../images/Emo149.gif - מה עושים היום?

טוב, אז ראשית - פורים שמח, הרבה אוזני המן והרבה רעש. ומה עושים היום? מי מתחפש? מי מחפש ילדים? למה הילדים מתחפשים? מי לתהלוכות פורים ועדלאידע (אות) ומי יושב בבית וממשיך לעבוד ברצינות על העבודה שלו? אני אחרי מסיבה של אתמול, לפני עדלאידע של היום, ולפני עבודה על מסד הנתונים מחר....

gilgalad

New member
שכחתי להתחפש...

סופ"ש משפחתי. אסאדו עם החצי שלי ואח"כ נוסעים לחצי השני. וכרגיל, לקרוא מאמר בשישי ומאמר בשבת. חג שמח !!

Happy Purim and Good Friday

אני במשרד כרגיל. בערב נחגוג איסטר ופורים בארוחה אצלי בבית ואז נצא לשתות כמצווה. איך היתה העדלאידע?

העדלאידע היתה לא פשוטה בכלל

מכיוון שהחלטתי בתחילה שאינ לא הולכת, כי רציתי לגמורעוד מאפה אחד למשלוחי המנות ולהכין עוד מאמר אחד שתכננתי לאחד הקורסים שלי, הודעתי על הבוקר - שאני מוותרת אבל - אז התחילו להפעיל לצים משפחתיים, ומכיון שאמא שלי גרה מעל לאחד האזורים שבהםהיא צועדת, הסכמתי לצאת מהבית כדי לראות את העדלאידע מהבית שלה. אלא מה... יצאתי מאוחר יחסית, וכל העיר כבר היתה חסומה ברמות שאי אפשר לתאר. אנשים החנו את המכוניות שלהם על כל כביש, מדרכה ועץ רענן.... ונסיעה של 6 דקות מאצלי אלמא שלי - לקחה לי היום שעה וחצי, כולל כל הסיבובים לחיפוש חניה. אז העתי כבר בערך האמצע לראות את הצעדה עצמה... היה חמוד מאוד , היו כמובן מיצגי ענק, דמויות מכל ימי המדינה (בסימן 60 לישראל) היו גם בן גוריון, גולדה, עמיר פרץ, טל ברודי ועוד ועוד. היו כמובן גם מיצגים של חברות נותנות חסות (למשל נייר טואלט לילי, שהכינו פלטפורמה מקסימה עם גלילי נייר טואלט ענקיים והרבה כלבלבים חמודים שעמדו עליה ונופפו בידיהם לכל עבר... וכל תלמידי כל בתי הספר והמתנ"סים ותנועות הנוער - בקיצור - חגיגה אמיתית. היה שווה למרות הקושי להגיע... ועכשיו - הולכת לנסות לעבור בכל זאת העל המאמר, ו.. לקבל את שבת המלכה... שבת שלום ופורים שמח

d a p h n a

New member
לא עושים כלום

הכנתי השבוע אזני המן והבאתי לשיעורים. חוץ מזה אנחנו לא עושים שום דבר פורימי, כי אין לי כוח ללכת לאירוע של hillel (גם בטח תהיה אווירה עכורה בגלל שהשבוע זרקו בקבוקי תבערה על הבית של אחד מהעובדים שלהם, בחור ישראלי), ואין שום דבר אחר לעשות שקשור לחג.

NorthernStar

New member
It's Good Friday

בעיקר לא הולכים ללימודים (ולכן היום כל כך good). ובערב מוזמנים לארוחת איסטר אצל חברה.

d a p h n a

New member
אצלנו לצערי לומדים - או במקרה שלי מלמדים

למרות שזה היום לפני תחילת spring break אז אין לי המון קליינטים (רובם כבר בדרך למקומות חמים יותר). הייתי חושבת שבהתחשב באוכלוסיה הקתולית הגדולה ברוד איילנד היו מתייחסים ליום הזה יותר ברצינות. אגב, זה כמובן פרדוקס ידוע שהיום שבו צלבו את ישוע מוגדר good friday, כי good זה לא, והתיאוריה היא שבמקור זה בכלל God's Friday .

משוש30

New member
אולי כי בזכות צליבתו נפתחה בפני האנושות

האפשרות לגאולה? (על פי הנוצרים כמובן)

d a p h n a

New member
לכאורה, כן...

אבל בפועל הכנסיה מציינת את זה כיום צום (שבו לא אוכלים בשר), ובפירוש עם טקסים שמציינים סוג של אבל. זאת בניגוד לפסחא, העלייה לשמיים, שהוא יום חג.

ghatto

New member
אולי את יודעת למה בכנסייה האתיופית

כל רביעי ושישי הם ימי צום ?

d a p h n a

New member
גם בכנסיה הקתולית

שני הימים הללו היו ימי צום עד לא מזמן כאשר הכנסיה שינתה מעט את הכללים - כמובן בהגדרה הנוצרית של צום, שכוללת המנעות מבשר ומוצרים מן החי ומעוד כל מיני דברים, אבל לא כוללת צום מלא. לגבי יום שישי, זה נובע מאותה הסיבה שצמים בגוד פריידי - הקשר לצליבה של ישוע. אני לא זוכרת מה הסיבה לצום ביום רביעי, אבל זה מן הסתם קשר בדרך זו או אחרת לסיפור הצליבה. הכנסיה האתיופית פשוט ממשיכה מסורת שהיתה נפוצה בכל העולם הנוצרי ובוטלה עם השנים.

משוש30

New member
אפילו יותר בעצם כחצי שנה של צום בשנה

והם צמים ביום רביעי כי ביום הזה היהודים כינסו מועצה בראשות הכהן הגדול בה הם גינו את ישו ודחו אותו

tulkin

New member
צריך לזכור את ההקשר הגאוגרפי

אתיופיה היא לא מדינה משופעת במשאבים טבעיים. פיתוח מנהגים והרגלים של צום או הימנעות ממאכלים מסויימים הוא סוג של התמודדות עם חסכון במשאבים של מזון. כשטיילתי באתיופיה, אמר לי אחד המקומיים, שלמרות שהיום הוא יכול להשיג לעצמו מספיק מזון מכל סוג שהוא בלי להתאמץ הרבה ובלי לעבוד את האדמה מאד קשה, ולמרות שהוא לא דתי, הוא שומר על המנהג הזה כי זה מזכיר לו שאפשר גם אחרת. או במלים אחרות - כדי לא להתמכר לקידמה ולחברת השפע. חשבתי אז שזה כל כך יפה ושגם אני צריך לפתח לי מנהג דומה.... אבל אני כבר מכור. בלי אינטרנט פעמיים ביום אני לא יכול.

ghatto

New member
אם כל הכבוד

כשאני טיילתי באתיופיה מלבד בימי רביעי ושישי הם אכלו שם בשר בוקר,צהריים וערב. תיאורטית לא היה חסר אוכל אם לא היה להם קצב ריבוי כזה שגרם לאוכלוסייה לגדול פי7 מאז תחילת המאה ה-20. גם גשם לא חסר שם. שמתי לב שיש להם ימי צום רק בגלל שנשבר לי מלאכול בשר.

מעיןבר

New member
הילדה התחפשה ביום רביעי

היום "סתם" יום שישי רגיל... ואני מחכה כבר להיכנס לקצת שגרה עם הבנות ולחזור לעבוד.

משוש30

New member
אצלנו בגן מגיע easter bunny בני מאד מתרגש

מהענין ורוצה להזמין אותו אלינו הביתה
לא חוגגים פורים. אחד החגים שאני הכי שונאת ושמחה שלא נאלצת להתעסק עם התחפושות.

d a p h n a

New member
בדיוק דיברתי עם הסטודנטים על זה בכיתה

ואחת מהן הסתכלה עליי ואמרה: "מה? איסטר זה ביום ראשון? יש! איזה כיף! שוקולד! אה. וגם ישו."

אצלנו הוא ביקר אתמול. והטיל ביצים ../images/Emo6.gif

אני תוהה מה בדיוק הקשר בין ביצים, ארנבים ותחייתו של ישו. אבל שוין - זה לא הרבה יותר מופרך מאזניים ממולאות במשהו חום וחגיגה עד שכרות לרגל תלייתו של רשע אחד. בין הארנב של הבוקר לחגיגת פורים של הערב, הילדים שלנו הפכו למולטי-תרבותיים בעליל. ובזה מיצינו את החג. מצד שני, עכשיו מתחילה חופשת האביב שלהם ונגמרת החופשה שלי, כך שהתיאום בינינו הוא לא משהו, באנדרסטייטמנט....

למעלה