פורים שמייח - שנתחפש לפלמחניקים?

tiyah

New member
הלכתי היום לראות את הילדים...

אף אחד לא התחפש לערבי, גם לא לחייל, או לשוטר. אבל ילד אחד התחפש להיטלר!!!

tiyah

New member
פורים או כיפורים?

ימי פורים הולכים וקרבים ואני כדרכי מדי שנה מקשה ושואלת: אבא, למה אני אתחפש השנה? ואבא משיב: השנה תתחפשי לילדה טובה. האם זה שמץ קל של חיוך המשתרבב לקצה פיו? אני בוחנת בקפידה, מבקשת לוודא את רצינות אמירתו. אחר-כך, עושה את חשבון הנפש שלי ויודעת בוודאות: כל השנה אני רעה. שבה ומבטיחה לעצמי, מעכשיו, התנהגותי תשתפר. אולי, אולי, בשנה הבאה אני אוכל להתחפש לילדה רעה?

בת יוסף

New member
ואני, שהייתי ילדה טובה כל השנה...

ולא העזתי לרצות משהו...אלא רק לרצות. ידעתי שאמא תחליט למה אתחפש, תבצע היטב, וסוף סוף בפורים - פעם בשנה - אדע שהם, הורי, יודעים גם להשמיע קול שמזכיר במשהו צחוק. פעם בשנה.

מנה של צחוק.

יפתי, התכונני נא. ללכת עימנו לבית להיות. שם תלמדי מנת צחוק. צחוק שלנו. צחוק מעורב. ותראי, שמותר. והשמים לא נופלים. בכלל אני חושבת שיעשה לך טוב להכיר את ציפי. ולצאת מהבית. נו, מי שכותב ככה. הפוליאנה בדימוס.
מתאים לי לכאן הצוחק רחב הזרועות. מיכל.

בת יוסף

New member
שאתכונן למימונה, מיכלי ???

תודה על הרעיון, שמה על אש קטנה - שיתבשל. }{ שוש בת יוסף שהשתחרר מכתונת הפסים

tipid

New member
אני מאחלת לך הרבה שנים בריאות ../images/Emo151.gif

עם ההורים באושר בריאות וכל טוב. ובהזדמנות זאת ברצוני לאחל לכל משפחת הפורום חג שמח שקט בריא ! שרק קולות הגשם ישמעו ברקע ולא חלילה מאורעות מעציבים אחרים!

מומה מותק - רעה או טובה - רק שתהא

זו בחירתך. נרים כוסית לבחירה. לחירות הבחירה. להרחבת מגוון האפשרויות. לכולנו.
וזה נורא איך אבא שלך התבדח עימך. איזו סטיגמה על ילדה, שכל כך רצתה להשביע רצון. שכל כך רוצה. ולעזאזל, מה רצוננו? טובה או רעה? מיכל

neny

New member
פורים, סתם חג לא שווה

פעם, לפני שנים הרבה, התחפשתי לצועניה והלכתי לראות את העדלידע ברחוב בן יהודה בת"א. לאמא שלי היתה איזה מחלה מסתורית שאסור היה להרגיז אותה. ומה לעשות, איחרתי לחזור. ואז בפרץ של עצבנות אמרה לי אמא את משפט המפתח שחזר על עצמו המון פעמים, ואני מצטטת: הנאצים לא גמרו אותי, ואת תגמרי אותי". מאז פורים היה חג בכלל לא שווה בעיני. ואגב, לא שאני לא מנסה, אבל לא הצלחתי לגמור אותה עד עצם היום הזה, והיא בת 87, ביז הונדערט מיט צוונציג. יש סיכוי שהיא תגיע למילניום השלישי. חג שמח. טוב אני מתפשרת על שקט. NENY

נני מותק, תהיי בריאה.

ולעזאזל עם משביתי השמחות. לשמחתי אימי לא עשתה לי ככה. אני יצאתי תמיד לשמוח. וגם חזרתי בזמן... יתירה מזאת, היא גם מתה מזה שנתיים. בגיל 75. אני הצלחתי. מיכל.

EYהודית

New member
אוי המשפט הזה...

כן, גם אני לשמחתי לא שמעתי משפטים כאלה. אבל היו אחרים, ברוך השם... תנסי לשמוח, בכל זאת, כמה שאפשר, תשמחי, כי זה מגיע לך, כי זה מותר. יהודית

tiyah

New member
כך במחי משפט אחד...

כל-כך כואב. המשפט שרדף אותי בילדותי היה, איך געי אין דערערד אריין. (ובתרגום חופשי, את תקברי אותי) יש לי אמא נפלאה. אישה אדירה. באמת. אני אוהבת אותה. מעריצה אותה. לא אמרתי שום דבר רע, נכון?

מומלה, מותר לך, ככה כאן בסוד,

אם את רוצה, להגיד, בכתב קטן, מה שתרצי על אמא שלך, שתחייה. אנחנו איתך. גם בעירבוביה ובאמביולנטיות היחס לאמהות. }{ מיכל

EYהודית

New member
מומה את נהדרת תמיד

וכאן המקום להגיד הכל, את תשארי כזאת גם אם תגידי דברים אחרים... אנחנו פה להיות איתך, להקשיב לך, לקבל ולחבק. יהודית

ישרון

New member
פורים ומגילת אסתר

בני נולד בי"ג אדר ואנחנו צוחקים וסונטים בו על שנולד בתענית אסתר. באחד מביקורי המשפחה שערכו הורי באוסטריה עלתה אימי בחוש הריח המחודד שלה על איזה גוי שהחזיק לדבריו בספר תורה יהודי.כמובן שהפעילה לחץ לראות וכשראתה החלה בהפעלת לחץ פסיכולוגי מתון,בנוסח "ממילא ימיך ספורים והכל יזרק לאשפה"הברנש לא נעתר,ולמרות זאת לא ויתרה לו יום לפני נסיעתה הביתה התקשרה והסבירה לו שהמגילה הנ"ל אינה ספר תורה ומימלא ערכה אינו רב וכיוצא באלה ,כניראה שגם לגוי יש מצפון והמגילה היגיעה אחר כבוד לביתנו,כמתנת בר-מצווה לנער. ומאז עלי להופיע בבית הכנסת מידי חג פורים לקריאת המגילה

EYהודית

New member
פורים שמח../images/Emo148.gif

ואני התחפשתי תמיד... כל שנה, כל השנה. רק בשנים המאוד אחרונות, לומדת להוריד את התחפושת, לומדת להיות אני.

מורידים את התחפושת - כל השנה.../images/Emo148.gif

אך, וכמה זה כואב הקילוף הזה... חיבוק יהודית, מהקלופה השכנה. מיכל.

גילי 10

New member
כל הכבוד

לאמא שלך, שגאלה את המגילה מידיו של אותו הגוי. לא רק אדמות צריך לגאול (קק"ל), גם ספרים/מגילות שהם הם תמצית הרוח של העם שלנו. בן-גוריון מזוהה אצלנו בדרך כלל כאיש המעשה, שדאג לקיום הפיזי של העם, לנושאים של צבא בטחון אדמה התישבות וכו´, לא מרבים להזכיר זאת, אבל דווקא בן-גוריון כבר בראשית ימי המדינה, בזמנים קשים, כשהמדינה היתה ענייה וכן גם אזרחיה , הקצה הרבה משאבים, ודאג להחזיר הנה את אוצרות העם - ספרים עתיקים, מגילות עתיקות וכו´ שהם הרוח. אז שתמשיכו לשמור על הרוח, ומזל טוב לבן ליום ההולדת (זה הצנחן ?) פורים שמח תילי

למעלה