פורים שפיל(שמח ביידיש
)

פורים שפיל(שמח ביידיש../images/Emo8.gif)

ב"ה ביום שישי,טרם כניסת שבת הלכתי לסייע לאדם זקן ברחצה,בשטיפת כלים ובסידור המיטה. היה איזשהו שלב שהאיש פלט:תוריד את הכיפה. חייכתי,אבל ודאי שלא עשיתי כן. האיש גולל את מסכת חייו בפני,את סבלו,את אובדנה של אשתו וכו'. הוא אמר שאינו מאמין באלוהים בשל השואה שגבתה מחיר של:6 מיליון יהודים. אמרתי לו שאינני מתימר לדעת למה אלוהים עשה זאת. אמרתי לו שאין שום חיוב מדאורייתא על חבישת כיפה,אבל הסברתי והבהרתי לו שבגמרא חבישת כיפה מסמלת:ענווה ויראת שמים. הוא מצידו אמר שאלו(חובשי הכיפה גנבים)יגנבו אותי. אז שאלתיו האם אני נראה לך גנב? היה ברור לי לחלוטין שאינני שופטו,שכן לא שופטים אדם בשעת צערו,או/ו כעסו. עוד בטרם הגיעי אליו לעבוד עמו ולסייע לו,הוא בקש ממש בתחינה כמעט שנסתדר. וטפו,טפו,טפו בלי עין הרע,בן פורת יוסף בן פורת עלי עין אני מבין אותו,הוא מבקש מסאז' ממני על מנת להפיג את כאביו וסבלו ואני נעתר בחפץ
. תודה לאל שיש לי עבודה,זה לא מובן מאליו בימים אלו,תודה לך אבא שאני בריא ויכול לעזור לזולת,אני מודה לך מקרב לב על כך! בקשתי לשתף אתכם בזה,כי אני מאמין שאפשר לעשות טוב בעולמנו ולשפר,ולא בהכרח לחכות לאיזה מנהיג כזה או אחר שיעשה זאת עבורנו. שיהיה לכולכם/ן פורים מלא בשמחה ואושר, ובהרמוניה. שבוע טוב שיהיה מלא בבשורות טובות,והייתי מבקש לסיים ברשותכם בפסוק האהוב עליי מתוך מזמור תהילים:'מי הוא האיש החפץ חיים,אוהב ימים לראות טוב'.

למעלה