פורמולה צמחית וחלב רתוח

shiranShik

New member
פורמולה צמחית וחלב רתוח

היי שוב, בתי אוכלת פורמולה צמחית משום שחלבית עושה לה גזים. והייתי רוצה שתאכל משהו חלבי מדי פעם. איני יודעת מה בחלב מפריע לה- החלבון או הלקטוז. היא בת שנה וחצי בערך. מקור לא מוסמך אמר לי שבחלב רתוח החלבון מפורק כבר. זה נכון? פעם אחת ניסיתי לתת לה חלב רתוח והיו לה גזים. עם מעדנים היא מסתדרת. עם גבינה לבנה היא פחות מסתדרת. חשבתי על חלב רתוח פעם ביום (בבקבוק), או לתת לה תמ"ל חלבי רק בבוקר. דברי חלב אחרים לא ממש מעניינים אותה. מה דעתך? אגב, האם אפשר לערבב תמ"ל צמחי (על בסיס סויה) עם חלב רתוח? האם זה יעיל בכלל? נ"ב - בדיקת הטפילים יצאה תקינה. וגם ביצעו בדיקת stool cult משהו. מה הבדיקה הזו בעצם? גם תקין. תודה

לראות גסטוראנטרולוג

רגישות לחלבון חלב פרה או ללקטוז אינה אבחנה באינטרנט מה גם שבקשתי שתעשו גם דם לצליאק אני שמח שהצואה תקינה ואין דם סמוי מציע לעשות את בדיקות הדם לצליאק ולפנות לגסטרואנטרולוג לילדים אם תרצו אשמח לעזור כל טוב

shiranShik

New member
הרופאה לא מוכנה לבדוק צליאק

תודה רבה. ביקשתי מהרופאה להפנות לבדיקת דם לצליאק, אך היא סירבה,ולא הבינה מה הקשר. האם תוכל לומר לי מה הקשר, כדי שאוכל לנסות לשכנע אותה? אני מניחה שבשלב כלשהו אפנה לגסטרו, בינתיים אני מנסה למנוע מבתי בדיקות לא נעימות. תודה רבה

sarah64

New member
עד שהרופא יענה אנסה להסביר

הרבה פעמים ילדים עם צליאק מפתחים רגישות לחלב ולסויה. וכשהם נמנעים מצריכת גלוטן הרגישות לחלב נעלמת. היום כבר ידוע שהסימנים הקלסיים לצליאק לא חייבים להופיע. תתעקשי על הבדיקה. האם יש גם אנמיה?. זאת בדיקת דם פשוטה (אולי עולה לקופה יותר) אבל תתעקשי וכך תחסכי לעצמך ולילדה סבל. כמו כן אם רמות הIgA נמוכים אין לבדיקה תוקף. ויש לחזור על הבדיקה. תרגישו טוב.

למעלה