פורמולות שונות

coco nut

New member
פורמולות שונות

שלום ליושבי הפורום ברצוני להכין פורמולות משמנים אתרים למבער - לא מאלו הסינטטיים... הייתי מעוניינת בעצתכם באלו הרכבי שמנים כדאי להשתמש כדי להפיק את המיטב לשימושים שונים: -לטיהור הבית -ריכוז -לרומם מצב רוח (נוגד דיכאון) -אהבה/ זוגיות -בריאות -פרנסה ושפע אשמח לתגובה מהירה,,זה דחוף תודה

coco nut

New member
מרווה, מנטה, לבנדר, גרניום

רוזמרין....זהו בערך... אך...אין לי בעיה לקנות נוספים כדי ליצור פורמולות שיתאימו

0 אור 0

New member
לא יכולה לתת לך מתכונים

כי הידע שלי בשמנים הוא די בסיסי. ממה שידוע לי בנושא טיהור הבית מומלצת המרווה, בנושא ריכוז ונגד דכאון כאחד טובה המליסה בנושא אהבה טובים ריחות הפרחים כמו רוז או יסמין או פצ'ולי לבריאות ופרנסה לא ידוע לי על משהו כללי ... אבל אני תוהה למה את צריכה את התערובות הללו, ולמה זה כל כך דחוף?? אמשח אם תשתפי

פורמולות שונות

אם המטרה היא לטפטף למבער- חשוב כי הפורמולה תהיה על בסיס שמנים אתריים בלבד, ללא שמן נשא. לטיהור הבית: מרווה, לימון לריכוז: רוזמרין, מנטה, סנדלווד לרומם מצב רוח ודיכאון: כל ההדרים באופן כללי הם מעוררי מצב רוח ומשפיעים על מערכת העצבים- יוצרים uplifting, ספציפי לדיכאון הוא שמן המליסה, נרולי. אם מטרת הפורמולה היא נוגד דיכאון- הייתי שמה מליסה ונרולי, אם לשיפור המצב רוח- הייתי הולכת על תפוז מתוק ונרולי. (יש גם את הוולריאן- אך צריך לדעת להשתמש...הרבה קונטרה אינדיקציות) אהבה וזוגיות: אין כמו ורד לאהבה! לזוגיות- האם הכוונה לתשוקה מינית? אם כן, פטשולי, ילנג ילנג, יסמין... בריאות: מליסה מחזקת את מערכת החיסון, כמו כן, טיטרי, לימון, לבנדר פרנסה ושפע: התפוז והקינמון מקושרים לשפע, אך תלוי לאיזו מטרה, לא בכל מקום מתאימים או מומלצים... ולסיכום, אני מקווה שיש לך הבנה בשמנים ארומאטיים, מכיוון שיש להתייחס לאינדיקציות ולקונטרה אינדיקציות, ישנם שמנים שאסורים לאנשים מסוימים, כדוגמת הרוזמרין שאינו מותר לבעלי לחץ דם גבוה, מכיוון שמעלה את לחץ הדם ושולח דם לכוון הראש (לכן כל כך טוב בריכוז, אך כל כך מסוכן לבעלי לחץ דם גבוה), זו רק דוגמא אחת. באופן כללי, פורמולות "פטנט" (או פורמולות מדף) רצוי להכין משמנים נייטרליים המתאימים לרוב האוכלוסיה ואלו הם שמנים מעטים. אם הכנת בכל זאת פורמולות מדף, יש לציין התוויות על מנת להגן על הרוכשים את הפורמולות. כמו כן ישנם שילובים של שמנים שאינם נעימים יחדיו, כך שהכנת פורמולה היא גם ניסוי וטעיה. בהצלחה ונשמח אם תשתפי אותנו במטרת הפורמולות. תמי

תשובות חלקיות:

אם יש לך אפשרות לקנות מספר שמנים... לטיהור הבית: מור ולבונה - רצוי בשרף ובטיפות. (במבער כמובן) לא להגזים עם הכמות , הריח דומיננטי וחריף. אך משרה נקיון וטוהר בבית. פרנסה ושפע- קינמון ווניל. בריאות- מאד כללי, צריך לפרט, כאן אין לי תשובה. תערובת אנטי דיכאונית - בעיקר בשתיית חליטה, תה עם נענע, לואיזה ופסיפלורה. אין זו תרופת פלא אך זוהי תערובת מאד מרגיעה , גם את הנפש. צריך גם פה לשבת ולבדוק לעומק במה מדובר ומהיכן הדיכאון נובע. אהבה/ זוגיות : האם מדובר במשבר? או ברצון להלהיט את מצב הרוח בחדר המיטות? ההבדל הוא עצום.. אך די כרוך אחד בשני.

coco nut

New member
תודה על התשובות

ולמי שהתעניינה..זה לשימוש ביתי אני מאוד אוהבת ריחות טובים בבית שוב תודות

למעלה