פורמולות שונות
אם המטרה היא לטפטף למבער- חשוב כי הפורמולה תהיה על בסיס שמנים אתריים בלבד, ללא שמן נשא. לטיהור הבית: מרווה, לימון לריכוז: רוזמרין, מנטה, סנדלווד לרומם מצב רוח ודיכאון: כל ההדרים באופן כללי הם מעוררי מצב רוח ומשפיעים על מערכת העצבים- יוצרים uplifting, ספציפי לדיכאון הוא שמן המליסה, נרולי. אם מטרת הפורמולה היא נוגד דיכאון- הייתי שמה מליסה ונרולי, אם לשיפור המצב רוח- הייתי הולכת על תפוז מתוק ונרולי. (יש גם את הוולריאן- אך צריך לדעת להשתמש...הרבה קונטרה אינדיקציות) אהבה וזוגיות: אין כמו ורד לאהבה! לזוגיות- האם הכוונה לתשוקה מינית? אם כן, פטשולי, ילנג ילנג, יסמין... בריאות: מליסה מחזקת את מערכת החיסון, כמו כן, טיטרי, לימון, לבנדר פרנסה ושפע: התפוז והקינמון מקושרים לשפע, אך תלוי לאיזו מטרה, לא בכל מקום מתאימים או מומלצים... ולסיכום, אני מקווה שיש לך הבנה בשמנים ארומאטיים, מכיוון שיש להתייחס לאינדיקציות ולקונטרה אינדיקציות, ישנם שמנים שאסורים לאנשים מסוימים, כדוגמת הרוזמרין שאינו מותר לבעלי לחץ דם גבוה, מכיוון שמעלה את לחץ הדם ושולח דם לכוון הראש (לכן כל כך טוב בריכוז, אך כל כך מסוכן לבעלי לחץ דם גבוה), זו רק דוגמא אחת. באופן כללי, פורמולות "פטנט" (או פורמולות מדף) רצוי להכין משמנים נייטרליים המתאימים לרוב האוכלוסיה ואלו הם שמנים מעטים. אם הכנת בכל זאת פורמולות מדף, יש לציין התוויות על מנת להגן על הרוכשים את הפורמולות. כמו כן ישנם שילובים של שמנים שאינם נעימים יחדיו, כך שהכנת פורמולה היא גם ניסוי וטעיה. בהצלחה ונשמח אם תשתפי אותנו במטרת הפורמולות. תמי