פורסם בפורום בתפוז. האם יש בסיס לתביעה?

gill99

New member
פורסם בפורום בתפוז. האם יש בסיס לתביעה?

שלום רב, ההודעה הבאה התפרסמה היום בתפוז בפורום תרבות מרוקו: "האשכנזים יודעים טוב מאד לנגן על השואה שלהם באירופה. אבל שוכחים משום מה את הסבל של יוצאי צפון-אפריקה,לוב,וטוניס מידי הגרמנים." מאוד נעלבתי והייתי רוצה לתבוע את תפוז. אפשר? תודה.

יצאתם מדעתכם

המדינה הזו עם כל החוקים שמצאה במיוחד בעניני לשון הרע מלבד לתת גב לכל מיני תאווי בצע לבצע תביעות סתמיות ובתי המישפט ברוב טעותם כי רבה מאשרים הון לתובעים להרוויח מההפקר הגמור והגזל במילה נכונה כי אין בית המשפט יכול להתיר את הגזל וכל זה לא היה קורה אם היו ממשיכים עם דיני התורה שניתנה לנו בסיני וכל עובריה חולקים על השם ובורם חפור להם לעתיד הלא רחוק אתה אדם אווילי הרי ברור שאותו אדם לא אמר את הדבר על האשכנזים רק להדגיש את הקיפוח לדעתו לאנשי צפון אפריקה גם במקרה הזה אתה רוצה לתבוע .. אתה אדיוט לך תבע אותי ותאמר לשופט את האמת גם שהוא אדיוט גם !

gill99

New member
האמת. אתה נשמע לי מאוד מבולבל ולא מרוכז

אי לכך אני לא יכול להתייחס לשצף קצף מילים ששפכת על המקלדת. חוץ מהמילה אידיוט, שאותה אתה כנראה מרבה להגיד לאחרים, לא הבנתי כלום. בכלל, מה אתה מתערב? זה פורום מקצועי ואני ממתין לתשובה מוסמכת. תשב בשקט ותחכה לשמוע תשובה רצינית מהפורום או מתפוז.

פרסום לשון הרע על ידי תפוז?

גיל שלום, קראתי את פנייתך. בשל ניגוד העניינים המצוי בנסיבות דנא, אבקש כי תעלה את שאלתך באחד מהפורומים האחרים העוסקים בתחום דיני לשון הרע. אם תקיש במנועי החיפוש "פורום לשון הרע" תגלה כי יש לפחות עוד שניים כאלה. בברכה, עו"ד יוסי מאוטנר

תאוות בצע?! מדובר כאן על עלבון קשה מאוד שחש

הבחור..המשפט נאמר ביום השואה.. ביום שהכל צף מחדש וכואב פי כמה וכמה..

תתגברו על זה

אם תתבעי כל אדם על כל עלבון הרשימה שלך כמו כל אחד לא תסתיים אולי האדיוט הנ"ל אומר שזה שאלה מקצועית אבל פה הסגיר א עצמו כי בהתחלה חשבתי שנפגע אז כמובן שזה מקצועי להרוויח כסף לשון הרע אם נגרם הזק נפשי או כלכלי אז אולי הייתי מבין תביעה ועדיין לא כי בלשון הרע לפי המוסר אדם המדבר נדרש לבקש סליחה מהנפגע וזו הדרך הנכונה לתיקון העולם בזמן שאנשים פה תובעים אנשים שלא פגעו בהם פיזית או נפשית וגם מדובר שאדם שלא מכירים אז זה רק עלילות בשם הפגיעה לפגוע בחזרה ולעשות קופה זה נהיתה חברה צבועה וככל שזה מתקבל על דעת הכלל ככה זה ניראה בעינהם הריקות יותר צודק מיום ליום בזמן שאדם נוקם הוא יושב בכלא אדם שנוקם באמצעות תביעה זוכה לשיתוף פעולה מצד הרשויות אז נקמה מותר או לא או לפי אינטרס של הרשויות ? מצד שלישי אתם מלמדים את ילדכם להבליג כדרך חינוך ואתם תובעים אנשים שאמרו משפט שאולי גם היה מכאב שצריך לעזור לו אבל נפגעתם גם אז אם מחפשים תביעה לפי ההלכה שהיא החוק הישר שדשתם כבר אין שום התר לתביעות כאלה שמרבות ריב ואין להם בסיס והשופטים התובעים ומשעוזר לתובעים כאלה הם אלה שיעמדו לדין ברוב בורתם באמת וצדק וגם מי שיועץ בעניין הזה !

כנכדה שלא זכתה לראות את סביה, איפה ניספו, איך

ניספו, בלי קבק אפילו (קבר !!) וכל אותן זוועות שהדעת לא תופסת.. גם אותי זה הרבה יותר ממעליב...זה ממש צורב בלב.. בהזדמנות זו רציתי לשאול (וסליחה על הבורות ויודעת שאפשר למצוא חומר ברשת) ואולי זה בכלל לא מתאים לפורום הזה..(נכנסתי בפוקס) האם גם יהודי צפון-אפריקה ניספו או היו במחנות השמדה, מחנות-ריכוז או גיטאות.. היה לי ויכוח פעם עם אמא שלי.. היא טענה שכן ואני טענתי שלא..

gill99

New member
כן. ומסתבר שלתפוז זה בכלל לא הזיז

לגבי שאלתך, יש פורום "תרבות מרוקו" שם התפרסמה ההודעה המעליבה ושם יש שירשור שהתווכחתי איתם. באחת התשובות יש קישור לדיון בנושא שואת יהדות צפון אפריקה.

../images/Emo182.gif בקשר לתפוז שמתי לב שהם לא מתייחסים

לגסות-רוח באופן כללי..התלוננתי לא פעם על גסות -רוח של גולשים (שלחתי להם קישורים) והם טענו שלא מוצאים כל טעם לפגם (?!) לעומת Ynet שמטפלים בתלונות כאלה.. (אולי יש מקום לפנות לממונים על אתרי אינטרנט) בקשר ללשון הרע.. ממליצה לך להכנס לאתרים המשפטיים הנ''ל http://www.lawforums.co.il/objDoc.asp?docName=forumsNode&noise=yes ולאתר http://www.mycase.co.il/myaccount.aspx אלה אתרים טובים רק של עו''ד אולי תמצא שם מענה לשאלתך אני אנסה גם..

תראה...הנושא הזה מאוד רגיש (גם השואה וגם

גזענות) ואולי דווקא בגלל זה יש כן עילה.. זה מזכיר לי את נושא האחראי ברשת ארומה שהתבטא בגזענות כלפי עובדת שלו החברה נתבעה והורשעה קשות (שמעת על זה?)

פרסום לשון הרע על ציבור

לעניין זה - הייתי רוצה להפנות את כל המתדיינים לתגובה שכתבתי במקרה אחר: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1993&MessageId=128716822 עו"ד יוסי מאוטנר

למעלה