פורסם בפורום שינוי ע"י דנית 25

פורסם בפורום שינוי ע"י דנית 25

תקראו תבכו ותבינו לאן טומי לפיד מוביל את המדינה. מאחר ושינוי קיבלה את תיק הפנים ברצוני להתייחס לעליית בני הפאלשמורה. אנשי הפאלשמורה התנצרו לפני 150 שנה וכיום אין להם אפילו דרך להוכיח שבעבר הרחוק מאוד הם היו יהודים. לדעתי, כאשר היהדות מהווה כרטיס כניסה למדינת ישראל, מספרם של בני הפאלשמורה (שנעמד כיום ב 30 אלף) הינו בבחינת בור ללא תחתית. בקרב אותה קבוצה שיעור נשאי ה HIV עומד על 10%,קרוב לשלושת אלפים נשאים. המספר הנ"ל זהה למספר הנשאים החיים כיום בישראל. משמעות עלייתם הנה הכפלת מספר הנשאים בהינף יד. לדעתי, כל עוד מערכת הבריאות הקיימת אינה מסוגלת לממן טיפולים מצילי חיים לכלל האוכלוסייה אין מקום להעלתם של 3000 נשאים (שהרי כל אזרח או תושב זכאי לטיפול ראוי) והטיפול בנשאים אלו יקר מאוד. כלומר, גם בכדי להגן על האוכלוסייה מהסכנה הבריאותית של עליית בני הפאלשמורה וגם בכדי לא לפגוע בסל התרופות הניתן כיום (שגם הוא לא מושלם) אין מקום להעלות את בני הפלאשמורה. כמובן שלעליתם השלכות נוספות כגון אבטלה, מגורים וכדומה שאליהם אין בכוונתי להתייחס. כל עוד המדינה אינה מסוגלת לדאוג לכלל אזרחיה, אין מקום להעלות את בני הפלאשמורה. היחידים שמעוניינים בעלייתם הם ש"ס מכיוון שהם דואגים לקולות נוספים ולכסף, אותם לא ממש מעניין מי יממן את טיפולי הבריאות שאלה עתידים לצרוך.

למה טומי אשם?

זאת לא היתה החלטה שלו. חוץ מזה אני לא מבין מה אתה מציע: שנסגור את השערים כלפי כל העולים ונחייב להעביר אותם בדיקות דם על מנת שלא יכבידו על מערכת הבריאות? ואולי להעלות לארץ רק את המשכילים והעשירים והצעירים וזאת כדי שלא יכבידו על הכלכלה שלנו?

6bcad

New member
כי אם הם היו פלאשמורוזובסקיה

כלאמר רוסים, הטיעונים שלו היו הפוכים.

idoz

New member
המדינה הולכת בקווים אידיוטים

לא צריך להעלות כל מי שסבו יהודי או שהוא. זה סתם דופק את המדינה שגם ככה עם מצב כלכלי על הפנים אז להביא עוד תושבים? . זה הכל פוליטיקה.

"אנחנו הבית של כל

יהודי בעולם. אנחנו המקלט. אנחנו גם האחריות". דברים אלו אמר ראש ממשלה בישראל, ואני בהחלט מסכימה איתם. בני הפאלשמורה הם אנוסים. אני לא מכירה יותר מדי את הסיפור שלהם, אבל אני כן יודעת שהכריחו אותם להמיר את דתם בזמנו, ושכן יש להם מסורת יהודית. אני לא חושבת שבגלל שיש להם אידס אסור להעלות אותם לארץ. אם יש לנו אופיצה לעזור להם - אנחנו חייבים לעשות זאת. עם או בלי קשר להיותם או אי היותם יהודים. ועל אחת כמה וכמה מדינת העם היהודי חייבת להיות גם מדינת העם היהודי נשא האיידס שעבר ועובר קשיים שלא יאמנו בגלות.

idoz

New member
לא רוצה חולים, זקנים וגויים

אני יודע שזה נשמע מעט גזעני אולם... זקן- כנראה שלעולם הוא לא ילמד את השפה. על השתלבות בשוק העבודה אין מה לדבר. אבל תשלום מהמדינה הוא יקבל. חולים - לעבוד הם לא יכולים. נשאי איידס סתם ידביקו עוד אנשים באוכלוסייה. גויים - מה הקשר שלהם לארץ ישראל? רק בגלל שסבא שלהם או שאבא שלהם היה יהודי לא הופך אותם ליהודים. יש כאלה שהם אף אנטישמיים ומביעים את זה בפומבי.

EverMan

New member
אני מאמין שישראל

בתור מדינה , היא בית לכל יהודי אשר חפץ לגור פה. במידה ויש לו זיקה לעם היהודי , מורשתו או דתו.

גוי הוא מושג כל-כך סנובי ודפוק.

"אנחנו יהודים! אנחנו הכי שווים! כי כל השאר סתם גויים!". ככה אני לפחות רואה את זה. אני נגד הבאת בני הפלאשמורה לישראל בגלל שזה יעלה את אחוז נשאי האיידס בישראל וזה יעלה לנו הרבה מאוד כסף.

לא רוצה גזענים

המדינה הזו קמה עלמנת לשמש בית ליהודים, ולא לשמש מקום מפלט לגזענים חשוכים כמוך.

idoz

New member
התגובה שלך, היא בעדי ולא נגדי

"המדינה הזו קמה עלמנת לשמש בית ליהודים" לא לערבים, לא לגויים ליהודים!.

EverMan

New member
זה שהיא בית ליהודים לא אומר

שאין פה אנשים שחיו פה קודם וצריך לכבד לא פחות.

איידהו

New member
זה לא נשמע רק גזעני-זה נשמע חולני!!

רק חברות חשוכות בהיסטוריה הדירו מתוכן את הזקנים והחולים. האידיאולוגיה הנציונל סוציאליסטית ראתה בבעלי המום, הנכים והמפגרים ככאלו שאינם זכאים להימנות עם הגזע הארי הטהור ושרק יהיו עליו לנטל ולכן גם הם היו חלק מהפתרון הסופי שלה!! אתה אומר בדיוק את אותו הדבר לגבי "הגזע" היהודי- רק אנשים בריאים, חסונים ו "נורמליים" יזכו להיות חלק מהמדינה הזו.. לגבי "גויים"- ישנם כאן לא מעט כאלו שמשרתים בצבא ותורמים המון ובכל זאת מתייחסים אליהם כאל אזרחים סוג ז'(ורובם לא זכאים לקבל אזרחות ממשרד הפנים) רק משום שיהדותם מוטלת בספק!! למדינה יש זכות להגדיר מי יהגר אליה ומי לא אבל אל אלו שכבר כאן וכבר משרתים אותה, יודעים את השפה ומעורים כאזרחים לכל דבר היא חייבת אכן להתייחס כאל אזרחים לכל דבר, אחרת אין טעם לחיות במדינה כזו!!

idoz

New member
הכסף לטיפול צריך להגיע מאיפשהו!

לא שיש לי בעיה עם בעלי נכויות כלשהי. אבל, מאיפה בדיוק אתה חושב שהמימון לטיפול בהם מגיע?. אנחנו חברה יצרנית, משתמע מפגרים בלבד לא יצרנים ולא יהיו יצרנים. נכון אני יודע שאני נשמע מגעיל וגם אני לא אוהב את מה שאני אומר אבל, עם הכסף שהולך לטיפול בהם היינו יכולים לעשות דברים אחרים. גויים - למה אתה מצפה, זאת ישראל מאז ומעולם היחס של ישראל למי שעזר לה וכעת מבקש עזרה היה מחפיר (ראה ערך צד"ל).

didush

New member
יש לי רק משהו אחד להגיד

אם אבא שלך היה יושב נכה בכסא גלגלים או לא יודעת מה היית אומר שצריך להפסיק את הטיפול בו? אוקיי אז לא לאשר כניסה של בן אדם חולה לישראל, אבל כל עוד הוא יהודי, מותר לו לעלות לארץ, בלי ויכוחים, על שום מחלה. תאשים אותו על זה שהוא חולה?!

הכללה מבחילה.

לגבי ה"גויים"-אז מה אם הם לא יהודים? זה על רקע דתי? מה זה משנה בכלל מה הדת שלהם? ולמה לקרוא לאנשים גויים?

למעלה