פורסם טופס 1348 -טופס ניתוק תושבות

ilanvag

New member
תודה אשר

למיטב ידיעתי, זו פעם ראשונה שיש טופס רשמי של רשות המסים (מס הכנסה) אשר מתייחס לנושא ניתוק תושבות.

עד היום היה רק טופס של ביטוח לאומי (בל/627).

בהחלט מעניין להשוות ביניהם ולראות לאיזה כיוון הולכת רשות המסים.

ב"גדול", אפשר לראות שרשות המסים בודקת את כל הדברים הסטנדרטיים (בית מגורים, מקום תעסוקה, היכן נמצאת המשפחה הגרעינית, וכדומה).

ועדיין, בהסתכלות מאוד מהירה וחפוזה, יש בטופס מספר "מוקשים" די רציניים. צריך לקרוא בעיון ולחשוב עליהם.

I130Form

New member
אבל עדיין אין קריטריון אובייקטיבי

אז כל מה שהטופס הזה נותן, זו תחמושת עבורם כדי לשכנע שאתה נחשב לתושב.
&nbsp
עדיין תצטרך יועץ מס/עו"ד ועדיין תצטרך לריב אתם.
&nbsp
אז הרבה תועלת אין כאן.

Boston Guy

New member
מה דעתכם - רשימת השאלות היא בעצם רשימת הקריטריונים?

עד עכשיו, כל המסמכים וההצהרות של מס הכנסה בנוגע למהות הפרמטרים הנבדקים לקביעת התושבות \ הזיקה של אדם לישראל דיברו על משהו מאוד מעורפל - "התמונה הכוללת".
כאן יש רשימת שאלות מאוד ברורות.
אם נניח שהשאלות הללו נשאלות לא מתוך מציצנות או סקרנות רכילותית של פקידי מס הכנסה אלא מצורך ענייני,
הרי שאנחנו רואים בפעם הראשונה מה בעצם נבחן.

בקריאה חטופה - יש בהחלט שאלות "לעניין" ברשימה, שעלולות להיות משמעותיות לישראלים שחיים בארה"ב בצורה לא חוקית ולכן לא יכולים להציג אישורי תושבות \ תשלום מיסים בארה"ב,
לישראלים ש"מסתדרים" בארה"ב עם ביטוח נסיעות ישראלי על תקן ביטוח בריאות ובלי ביטוח רפואי אמריקאי,
לכאלו שמגישים תביעות לבטוח לאומי בישראל לקבל מענק לידה \ קיצבאות ילדים וכיוצ"ב גם אחרי שעברו לגור בארה"ב,
ולכאלו שמנסים "לרקוד על שתי חתונות" וממשיכים לשלם דמי ביטוח לאומי \ דמי קופת חולים בישראל.

Kender00

New member
לפי דעתי זה רשימת הקרטריונים שמס הכנסה רוצה, לא בטוח שחלקם

או המשקל שמס ההכנסה יתן לכל קרטריון יעמוד במבחן בית המשפט (לערכתי בלבד)
&nbsp
עד שלא יהיו מספיק פסיקות בנושא או שמשרד האוצר יבקש לשנות את החוק תיהיה אי בהירות בנושא.
&nbsp
אנחנו יודעים שכבר עכשיו מס ההכנסה חולק על הפסיקה הקיימת, למשל מיקום המשפחה של העובד/ת, זמן שהות בחו״ל וכדומה...

Kender00

New member
ויכול להיות והסיבה לטופס הזה הוא תיקון 223 לפקודה

&nbsp
בהתאם לתיקון 223 לפקודת מס הכנסה לעניין תושבות אם יחיד טוען שאינו תושב ישראל אך חלה עליו "חזקת הימים", יהיה חייב בהגשת דיווח מפורט, בו יציין את העובדות עליהן מבוססת טענתו כי אינו תושב ישראל, ואליו יצרף את המסמכים התומכים בטענתו (סעיף 131(א)(5ה) לפקודת מס הכנסה).
&nbsp
ואני זוכר את הפוסט של אשר על רו״יח העיראקי שאשר עשה את התמחות שלו שם (לפי הסיפור) ואת עצה של אשר מה להגיש על מנת שהם לא יסתכלו, אז עכשיו הם הוציאו טופס מסודר...

oligomerization

New member
מצטרף לשאלה - מי צריך את זה?

אני 5 שנים בארהב - לא מתכנן לחזור - אני צריך למלא את הטופס הזה?

Fellowship

New member
האם זה נספח נדרש וחובה לכל דו"ח שנתי שמגישים?

או רק במידה וטוענים לניתוק תושבות?
לפי כותרת הדו"ח נראה שיש לצרף אותו רק במידה וטוענים שאיננו תושבים ישראל.
עברנו באפריל 2017, לכן בדו"ח השנתי לשנת 2017 אנו עדיין נחשבים תושבי ישראל,
לכן אינני רואה טעם במילוי טופס כזה, אבל מצד שני אני רואה שהוא נספח לדו"ח השנתי,
לכן אני תוהה האם הוא זה אופציונאלי (הגיוני, אבל לא ראיתי בדו"ח עצמו הסבר לכך).

תשובה

שאלה טובה
אני טוען שאין בסיס משפטי מוצק לכלול אותו כנספח רשמי לדוח המס
ראה את נוסח הסעיף בפקודה
בכל מקרה -הוא רלוונטי רק בשנה בה חזקת הימים מתקיימת (183 יום או 30 יום פלוס 425 ימים)
מי שצריך להגיש את הדוח ב2017 -צריך לשקול האם הוא מגיש את זה עם ה 1301 הישראלי
או שהוא יכול להציג עצמו בתושב חוץ ובהתאם לתקנה 5 לתקנות מה פטור מדין וחשבון
לטעון שמלוא המס כבר נוכה במקור
ולכן אינו חייב
מה שכן -את זה לעשות בזהירות
&nbsp
אשר

ilanvag

New member
מה שאני מבין -- ואני לא מקצוען בתחום (מחכה לתגובה מאשר)

מי שיצטרך למלא את הטופס הזה הוא אך ורק מי שמחויב בהגשת דו"ח בישראל, וטוען לניתוק תושבות.
&nbsp
להערכתי, זה בדיוק מה שכתב קנדר -- משמע קשור ישירות לתיקון 223 לפקודת מס הכנסה, כלומר רלבנטי למי שעזב את הארץ בשנה-שנתיים האחרונות.
&nbsp
זה לא רלבנטי למי שכבר חי כמה שנים בארה"ב, ניתק תושבות, הפסיק חברות בקופ"ח, וכדומה. אחד שכזה לא מחויב בהגשת דוחות בישראל.
&nbsp
הלאה. אני שותף לתחושה של קנדר שמס הכנסה מבקש הרבה מאוד מידע, שהוא לא בהכרח רלבנטי, ומנסה להפיל כמה שיותר דגים ברשת. הטופס הוא מאוד חודרני, וכולל הרבה מאוד שאלות ופרטים שהם לא בהכרח משהו שנכלל עד היום בפסיקת בתי המשפט, בבואם לקבוע בשאלת התושבות.
&nbsp
והדבר שמבחינתי הוא הכי מטריד בטופס, זו השאלה לגבי אזרחויות זרות, והדרישה לספק מספר(י) דרכון זרים והוכחות לאחזקה באזרחות זרה. זה מטריד אותי לא בהיבט המיסוי, אלא מהיבט של "לאן בדיוק המידע הזה יגיע, ומי ישתמש בו?"
&nbsp
למי שלא יודע -- לשלטונות הביטחון במדינת ישראל כבר יש עבר ידוע ומוכח של גניבת וזיוף דרכונים זרים של מי שעלו לארץ, ושימוש בהם בכל מיני מבצעים עלומים; יודעים על זה בגלל המבצעים שנכשלו ונחשפו (ירדן, אוסטרליה, נסיכויות המפרץ -- אלו השלושה שאני זוכר במעומעם; למיטב זכרוני, נעשה שם שימוש באזרחות קנדית של ישראלים, בין היתר).
&nbsp
עד היום, למדינת ישראל לא היה שום מידע על מי שחי בארץ ומחזיק באזרחות כפולה (לא רק אמריקנית), ולא היו ברשותם הנתונים הללו. אנשים יוצאים ונכנסים לישראל עם הדרכון הישראלי, ואף אחד לא יודע (ולטעמי גם לא אמור לדעת) על אזרחות נוספת. כעת, אם בעל אזרחות אמריקנית (או קנדית, או בריטית, או כל אזרחות אחרת) רוצה לעזוב את ישראל ולטעון לאי-תושבות, הרי לכאורה הוא צריך למסור מידע על הדרכון הזר שיש לו, במסגרת הטופס הזה. אותי זה היה מדאיג...

Kender00

New member
התיחסות לגבי מידע על אזרחויות זרות

לפי דעתי ומדברים ששמעתי רוב הסיכוים שגופי המודיעין יודעים טוב מאוד על אזרחויות זרות של ישראלים (במיוחד ממדינות שיש לישראל שיתופי פעולה ביטחונים)
לא בטוח שמידע זה זורם לגופי ממשלה אחרים אם זה לא קשור לביטחון...
&nbsp
אז מהחלק הזה לא הייתי פוחד, כן היית פוחד שזה יגיע לגורמים פרטיים, ראה מקרים של זליגה של פרטים אישים לגופים פרטים ובמיוחד מרשם האוכליסין של משרד הפנים שזלג לפני כמה שנים

Fellowship

New member
אז אתה לא מוכן לתרום מזהותך לבטחון המדינה?

אני צוחק כמובן, אם כי אני בטוח ששירותי המודיעין בישראל, יחד עם שיתופי הפעולה עם מקביליהם בחו"ל, יודעים היטב על ישראלים עם ריבוי אזרחויות.

מצרף תכתובת שלי עם חבר כהתייחסות לנושא זה

אני מקווה לייצר מחר סרטון קצר בדפ פייסבוק שלי.
אני מצרף כקובץ עותק מתכתובת אימייל עם חבר

נראה שמס הכנסה מבקש להקדים את הדיון ביחס לשאלת התושבות של אותה משפחה מהמועד בו הם יחזרו אל ישראל לday one
כלומר -"בוא חבר תגיד לנו כבר מעכשיו שאתה עולה למטוס, אתה נשאר נשוי או שאתה מתגרש". צריך לדעת לקרוא את הטופס בקונטקס ועם ידיעה של עמדת מס הכנסה -הם בוחרים לראות בשלוש שנים ראשונות כמי שטרם ניתק את מירב הזיקות מישראל. זה ככ ברור -ראו חוזר מה 1/2012
איזה סיכוי יש למגיש דוח בשנת העזיבה לראשונה להוכיח להם אחרת.
ולכן אני בוחר לראות את זה אחרת -אני בוחר לראות את זה כדרישה להצפה של הנתונים כבר משנת העזיבה.
אפשר יהיה במקרים המתאימים להוכיח גירושין אבל יהיה גידול בעלויות

האמור הינו להשכלה כללית ואינו מהווה חוות דעת. אין להסתמך על הכתוב ללא בחינה פרטנית של העובדות

אשר טוריאל רו"ח (משפטן) EA

Kender00

New member
תודה אשר, לי הנראה שמס ההכנסה רוצה לאכול את העוגה וגם להשאיר

אותה שלמה, וכך הוא סותר דרישות אחרות שלו כולל פירוש שלו את התקנה, למשל משך הזמן המינימלי על מנת להחשיב תושב זר. עד היום מס הכנסה לא קיבל מישהו ששהה פחות מ 3 שנים בחו״ל בתור תושב זר (בניגוד לפסיקה)
&nbsp
לפי דעתי זה ייקר את כל נושא חוות הדעת ועבודה מול מס ההכנסה לרוב האנשים שעוברים.
יכול להיות שפקידי מס הכנסה דואגים ליצר להם עבודה אחרי שיפרשו מרשות המיסים? (זאת רק מחשבה שלי ואינה מבוססת על עובדות!)
&nbsp
אולי אם יהיה מישהו שיבצע אקסיט גדול ומס ההכנסה יהיה גרידי אז אולי תיהיה פסיקה שתבהיר את הנושא, עד אז מס הכנסה יבצע את מה שבא לו, היות ורוב ולרוב האנשים אין את הכוח ו/או המשאבים על מנת לגרור את זה לפסיקה של העליון, מה גם למי שיש קצת מזה יכול להיות שמס ההכנסה יגיע להסדר (שכמובן יהיה חסוי) על מנת לתפוס עוד דגים...

למעלה