מה שאני מבין -- ואני לא מקצוען בתחום (מחכה לתגובה מאשר)
מי שיצטרך למלא את הטופס הזה הוא אך ורק מי שמחויב בהגשת דו"ח בישראל, וטוען לניתוק תושבות.

להערכתי, זה בדיוק מה שכתב קנדר -- משמע קשור ישירות לתיקון 223 לפקודת מס הכנסה, כלומר רלבנטי למי שעזב את הארץ בשנה-שנתיים האחרונות.

זה לא רלבנטי למי שכבר חי כמה שנים בארה"ב, ניתק תושבות, הפסיק חברות בקופ"ח, וכדומה. אחד שכזה לא מחויב בהגשת דוחות בישראל.

הלאה. אני שותף לתחושה של קנדר שמס הכנסה מבקש הרבה מאוד מידע, שהוא לא בהכרח רלבנטי, ומנסה להפיל כמה שיותר דגים ברשת. הטופס הוא מאוד חודרני, וכולל הרבה מאוד שאלות ופרטים שהם לא בהכרח משהו שנכלל עד היום בפסיקת בתי המשפט, בבואם לקבוע בשאלת התושבות.

והדבר שמבחינתי הוא הכי מטריד בטופס, זו השאלה לגבי אזרחויות זרות, והדרישה לספק מספר(י) דרכון זרים והוכחות לאחזקה באזרחות זרה. זה מטריד אותי לא בהיבט המיסוי, אלא מהיבט של "לאן בדיוק המידע הזה יגיע, ומי ישתמש בו?"

למי שלא יודע -- לשלטונות הביטחון במדינת ישראל כבר יש עבר ידוע ומוכח של גניבת וזיוף דרכונים זרים של מי שעלו לארץ, ושימוש בהם בכל מיני מבצעים עלומים; יודעים על זה בגלל המבצעים שנכשלו ונחשפו (ירדן, אוסטרליה, נסיכויות המפרץ -- אלו השלושה שאני זוכר במעומעם; למיטב זכרוני, נעשה שם שימוש באזרחות קנדית של ישראלים, בין היתר).

עד היום, למדינת ישראל לא היה שום מידע על מי שחי בארץ ומחזיק באזרחות כפולה (לא רק אמריקנית), ולא היו ברשותם הנתונים הללו. אנשים יוצאים ונכנסים לישראל עם הדרכון הישראלי, ואף אחד לא יודע (ולטעמי גם לא אמור לדעת) על אזרחות נוספת. כעת, אם בעל אזרחות אמריקנית (או קנדית, או בריטית, או כל אזרחות אחרת) רוצה לעזוב את ישראל ולטעון לאי-תושבות, הרי לכאורה הוא צריך למסור מידע על הדרכון הזר שיש לו, במסגרת הטופס הזה. אותי זה היה מדאיג...