פורסמו המועמדים למרקיורי 2014

DAN1EL

New member
פורסמו המועמדים למרקיורי 2014

הטקס הבריטי היוקרתי והחשוב מחלק כל שנה את פרס האלבום האנגלי (זה כולל גם את אירלנד) הכי טוב של השנה ויכול להרים קריירות ומכירות למעלה (ובדרך כלל זה מה שהוא עושה).
בשנה שעברה זכה בכבוד ג'יימס בלייק, בגיל 24 בלבד, עם אלבומו השני.

אלבומים נוספים שזכו לאורך השנים הם אלבומי הבכורה של ארקטיק מאנקיז ופראנז פרדיננד, DC המיתולוגי של פאלפ, Dummy של פורטיסהד (שכבר הפך מאז לקלאסיקה מודרנית) ועוד.

בשנים האחרונות מספר אמנים זכו לדחיפות משמעותיות לקריירה שלהם בזכות זכייה בפרס, כמו ה-XX (שקיבלו את הפרס על אלבום הבכורה המושלם שלהם) ו-Alt-J.

בנוסף, זכור הטקס המפתיע של 2011, בו האמנית הוותיקה פי.ג'יי הארווי, שכבר זכתה בפרס בעבר, גברה על אלבומים משמעותיים מאוד באותה שנה ופייבוריטים מובהקים לזכייה, כמו "21" של אדל ואלבום הבכורה של ג'יימס בלייק, ולקחה שוב את הפרס הביתה עבור אלבומה Let England Shake.

הנה המועמדים השנה.
יש לכם פייבוריט לזכייה?
הימור לזכייה?
כמה מתוך האלבומים שמעתם?
זוכים אהובים משנים קודמות?
אלבומים שלא זכו לאורך השנים ואתם עדיין מאוכזבים מזה?
הצעות למה האנגלים עושים מוזיקה כזאת מדהימה?

הבמה שלכם.

Music Man XD

New member
כבר שנה חמישית ברצף

שיש לפחות אלבום אחד מהרשימה שאני אוהב מאוד. השנה, מדובר ב-One Breath המדהים של אנה קלבי.
למען האמת, לא ניסיתי אף אחד מהאלבומים האחרים, אז קשה לי לשפוט. אבל אם אנה תזכה (לא חושב שזה יקרה) אשמח מאוד. האלבום הזה כל כך אנדרייטד.
&nbsp
&nbsp

ערן1987

New member
לצערי, הרשימה הזו מוכיחה לי שאני דביל

כי אמנם אני מכיר רק 6 מתוך 12 המועמדים, כלומר חצי בדיוק. יש לי רק אלבום אחד מהרשימה (Everyday Robots של דיימון אלברן) ושמעתי רק 3 מתוכם. במובן מסוים, זה מביך מבחינתי כי בד"כ המועמדים לפרס הזה אלה אמנים שמאוד מעזים ועושים דברים מיוחדים וחבל לי שאני בעצם מפספס את זה.
&nbsp
אני חושב שהזוכה יהיה דיימון אלברן על Everyday Robots, הוא אמן ותיק מאוד, מבוסס ומוערך שעשה אין ספור דברים וזכה במיליארד פרסים - והאלבום הזה באמת מצוין, ככה שהזכייה הזו מאוד מתבקשת. אני חושב שגם fka twigs יכולה לזכות בתור ה-it girl של הרגע. לא אתפלא אם בסוף הזוכה יהיה מפתיע לגמרי.

DAN1EL

New member
הקטע הוא שנראה לי שדיימון אלברן סירב בעבר לקבל את הפרס

על אלבום של הגורילאז.
&nbsp
אז נראה מה יהיה הפעם.
&nbsp
וזה לא מביך בכלל, גם אני לא שמעתי את הכל.

ערן1987

New member
קראתי שאלבום הבכורה של הגורילאז היה מועמד

אבל הוא ביקש שיורידו אותו מהרשימה מסיבה כלשהי, והפעם הוא כן מועמד ככה שאני מניח ש.. זה יישאר ככה? חח
&nbsp
במובן מסוים זה כן מביך כי מילא שלא שמעתי את האלבומים עצמם, אבל אפילו לא שמעתי על כל האמנים. זה מאכזב אותי קצת.

למעלה