פורסמו תמונות חדשות של התעללות

פורסמו תמונות חדשות של התעללות

תמונות חדשות של התעללות באסירים עירקים פורסמו, זמן קצר לאחר פרסומן של תמונות של חיילים בריטים מכים אסירים עירקים, ובהן חייל אמריקני כורע לצדו של אסיר עירקי ערום ותמונה בה נראית שלולית של דם או צואה. בתמונות אחרות נראים אסירים מוכים ומושפלים. כאמור, התמונות פורסמו יום לאחר תמונות נוספות שפורסמו ועוררו זעם בעיקר בקרב העירקים. התמונות פורסמו בערוץ טלוויזיה חדשותי SBS באוסטרליה. על-פי הדיווח, צולמו התמונות באותו זמן שצולמו התממונות שפורסמו קודם לכן בכלא אבו גריב בבגדד. עוד נאמר, כי בתמונות החדשות נראים מקרים קשים של התעללות, עינוי, השפלה ואף רצח. "שיעור ההתעללות שנראית בתמונות מצביעה על כך שהעינוי והניצול (של האסירים) שאירעו בכלא אבו גריב ב-2004 חמורים יותר ממה שהבנו". בתמונות אחרות נראה אדם ערום תלוי הפוך ואחר ככל הנראה מאוים על-ידי כלב שהביאו החיילים. אדם אחר נראה עם סימני כוויות על אחוריו. תמונות נוספות מראות אדם שלכאורה גרונו שוסף, אחר עם פציעות ראש ועוד. כאמור, התגובות לתמונות אשר פורסמו תחילה היו קשות. למעלה מ-1,000 מפגינים שרפו דגלים בריטיים (ג') והמנהל האזורי הראשי בדרום ניתק את קשריו עם הרשויות הבריטיות בעקבות התמונות שפורסמו אמש, ובהן נראים חיילים בריטיים מתעללים באסירים עירקים. בכירים ברשויות המקומיות בדרום המדינה הצביעו להטיל חרם על הכוחות הבריטים המוצבים באזור. לקוח מתוך חדשות

a e q u i t a s

New member
יש פה שאלות מאוד עקרוניות ../images/Emo5.gifדילמה

אני דיי חצוי בנושא הזה, מצד אחד המערב הנאור מפרסם קריקטורות של מוחמד עם פצצה על הראש, מגן על החלטתו בשם חופש הביטוי וזכות הציבור להביע את דעתו - לכאורה הכל בשם הדמוקרטיה, החופש והחירות. אבל מצד שני, פורסמו אתמול קטעי וידאו של חיילים בריטים מתעללים בילדים עיראקים, ובנוסף למדורה הוספו גם תמונות עוד יותר קשות של התעללות חיילים אמריקאים בעיראקים. אסירים ערומים, כפותים ומאוימים על ידי כלבים, אפשר לראות שם כוויות ושטפי דם, לפחות על פי התמונות שפורסמו באתרי האינטרנט. ולכן יש פה דבר מאוד מוזר.. שאלה שדיי מטרידה אותי.. האם המערב באמת נאור? האם אנו מנסים לשווק דמוקרטיה למדינות נחשלות, בעוד שאנו בעצמו רומסים את כבודם של הנתינים הזרים שתחת אחריותו של ה"כובש"... שרואים את התמונות התעללות ואת המהומות של מוסלמים ברחבי עולם על קריקטרות של מוחמד, לפתע אני מוצא סתירה מאוד איומה - מגינים על דמוקרטיה רק שזה נוח למערב ומבזים אותה שאפשר... יש פה שאלות מאוד מהותיות לשאול? האם המערב צבוע? האם הוא יכול להתסכל בראי ולהגיד אנו עושים את הדבר הנכון? דמוקרטיה שנוח והשלטת פחד שלא נוח?

לא נאור ולא נעליים

המערב, ובראשו ארה"ב, הוא דיקטטורה אחת גדולה שמכתיבה לעולם את דרך החיים הדמוקרטית שלה. ארה"ב,תחת הדגל של זכויות האזרח, סחפה יחד איתה את מדינות המערב,ה"נאורות", למלחמה נגד מדינה,כשלאט לאט מתברר שלא הייתה כל סיבה להילחם נגדה חוץ מהעובדה שהיא שולטת בנתח נכבד מכלכלת הנפט העולמי. כל המלחמה של המערב ה"נאור" נגד עיראק לווה במידע מודיעיני שיקרי שבוש והממשל ה"נאור" שלו דאגו להפיץ בתקשורת העולמית, כשבעצם הייתה ברורה מלכתחילה הסיבה האמיתית של המלחמה הזאת- סיבה כלכלית בלבד. חיילים נהרגים, אזרחים נהרגים וילדים מתפוצצים כל יום בהפגזות של המערב ה"נאור" ובפיגועי ההתאבדות, שהם תוצאה של האנארכיה שיצר בוש בעיראק- וכל זאת כדי שהמערב יוכל להגביר את העליונות הכלכלית שלו על מדינות העולם השלישי. מישהו שאל את האזרחים האיראקים אם הם רוצים שיבואו להתערב לה בריבונות שלהם? מישהו שאל אותם אם הם רוצים שישנו להם את שיטת הממשל? מישהו שאל אותם אם הם מעונינים שבוש יהפוך להם את המדינה? התשובה כמובן היא "לא", ארה"ב והמדינות הדמוקרטיות הגדולות וה"נאורות" מתנהגות כדיקטטורה לכל דבר, במה שקשור לפוליטיקה עולמית, כדי לוודא את העובדה שהחזק שורד והחלש מת.

a e q u i t a s

New member
אתה חושב שעיראקים יצביעו?

אם אני ארחיב מנקודת המבט שלך, אתה טוען שיש לתת לעיראקים את הזכות לבחור אם הם היו מעדיפים את סאדם חוסיין או לא? זה נשמע מאוד יפה, אדיאלי ונאור רק שכחת משהו שאותו סאדם חוסיין, סליחה הטובח מבאגדד טבח במאות אלפי אזרחים שלנו, במיתות שונות ומגוונות החל מהתקפות חומרי לחימה כימיים, חטיפות ורציחות המוניות... אתה חושב שהם היו מעדיפים לחיות במדינה שכל יום נעלמים מאות אנשים על עידי המוכבארת (משטרה החשאית) נכון שאלטרנטיבה היא לא באמת הכי מושלמת... אני לא מנסה לצייר פה תמונה ורודה, יש פה הרבה קודר אבל ברמה העקרונית סאדאם חוסיין הוא רוצח המונים והיה צורך להפילו.

לא

אני לא חושב שהעיראקים יכלו להצביע, אבל אני בהחלט חושב שהם היו מעדיפים את השלטון הדיקטטורי של סדאם, כי שם הם לפחות ידעו מי נגד מי, לעומת היום שהם יוצאים לרחוב ומתפוצצים. מה שאני אומר זה שלבוש אין שום זכות להיכנס למדינה זרה ולשנות שם את המשטר רק כי היא חושב שהמשטר שם "רשע".

מה שכן, אני מעריך את העובדה

שפירסמו את התמונות, אני גם בטוח שתהיה כאן חקירה, אנשים יענשו (כבר נענשו בתקריות קודמות), אני לא יודע מה זה "נאור" זה מושג מעורפל, ב"אוויר" ונתון לפרשנויות, אני גם לא מאמין כל כך בכפיית דמוקרטיות מלמעלה על מדינות שמעולם לא היו כאלה, למרות שיש סיכוי שזה יעבוד. במערב באמת יש הרבה צביעות, דאבל סטאנדרט, כלפי אחרים וכלפי עצמו (היא מגיעה גם אלינו לעיתים...).

למעלה