פורצלן או קרמיקה

orlyh3

New member
פורצלן או קרמיקה

שלום, אני לקראת ריצוף הבית ומתלבטת במה לרצפו בקרמיקה או בפורצלן מה עדיף? מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מחומרים אלה אשמח מאוד לקבל מידע אודות חומרים אלה, אם אפשר עוד היום כי היום אני צריכה להחליט בנדון. אודה על תגובה מהירה. אורלי

אתי@

New member
מה שהסבירו לי זה שפורצלן הרבה יותר

חזק ועמיד מקרמיקה. אני כבר לא זוכרת את הסבר, אבל זה קשור למבנה המרצפת. בפורצלן המרצפת עשויה כולה מחומר אחד, ואילו בקרמיקה רק החלק העליון החיצוני שלה עשוי מחומר זה. החלק התחתון עשוי מחומר חלש יותר. זאת הסיבה שהיום לאט לאט עוברים לעבוד בעיקר עם פורצלן והקרמיקה יוצאת מהשוק. כמו כן, פורצלן יקר יותר מקרמיקה
. לפי דעתי אם עד היום אנשים ריצפו בקרמיקה והכל היה בסדר, אז כנראה שזה מספיק טוב... בכל אופן אנחנו ריצפנו לפני 5 חודשים ובחרנו בגרניט פורצלן של נגב, גם בגלל האיכות, וגם בגלל שמגוון הדגמים של הפורצלן היה גדול יותר ויותר לטעמנו

orlyh3

New member
תודה

מה לגבי חומרי ניקוי יש חומרים מסויימים שאסור להשתמש בהם בגרניט?

ori34

New member
פורצלן בלבד .

א. הוא הרבה יותר חזק . ב.הוא יותר מדויק . ג. המחיר לא בהרבה יותר יקר . ד. תרצי עוד פרטים את מוזמנת לשאול גם לגבי מחירים ודברים מסביב .

קצת יותר לעומק....

קרמיקה- חומר חרסיתי מצופה בגלזורה עליונה ברמות טיב שונות. יש קרמיקות בעוביים מ-6 עד 12 מ"מ ויש המיועדות לחיפויי קירות בלבד ויש המיועדות לריצוף (חובה שיצויין על הקרטון או בפרוספקט היבואן). הקרמיקה נבחנת לחוזק ולשחיקה- שני מבחנים עיקריים אבל לא יחידים. לחיפוי קיר מבחן השחיקה כלל לא חשוב ואילו לריצוף חשוב יותר. מבחן השחיקה חשוב במבני ציבור כי בדירות פרטיות שני דורות לפחות ירדו לקבר לפני שהקרמיקה תישחק, ובמיוחד זאת בעלת דרגת שחיקה מספר 4 ומעלה. קרמיקה טובה יכולהלהגיע לדרגת שחיקה מיירבית של 4 או 5 .נתון חשוב אחר- קרמיקה איננה סופגת לחלוטין!!!! פורצלן- חומר סינטטי זהה בכל עוביו ברמות ליטוש שונות וככל שמלוטש יותר סופג פחות. אין פורצלן לא סופג וכל הסוגים חייבים לעבור טיפול בחומרים מיוחדים עם גמר עבודות הריצוף אחרי ה"רובה" (מילוי המיישקים) דרגות השחיקה של הפורצלן גבוהות- מתחילות ב-5 ומעלה (נתון חסר חשיבות לשימוש ביתי). הגרניט פורצלן הלא מלוטש הוא הזול ובמחירי הקרמיקה. המלוטש יכול להגיע ל-300 ש"ח למ"ר.(ניראה כמו שיש קיסר). יש אריחים שעשויים מהתערובת הסינטטית של אריחי הגרניט פורצלן ועליהם גלזורה דוגמתית והן נראות כמו הקרמיקה. אוליהן עדיפות מהקרמיקה כי חוזקם לשבר גבוה מזה של אריח חרסיתי(קרמי). יש לקחת בחשבון שבסוגים מסויימים של אריחי גרניט פורצלן לא יוכל הרצף לבצע חיתוך לפנלים במכונה הידנית ויצטרכו למכונת חיתוך על מים או ללכת לחתוך במפעל שמכין לכם את השיש למטבח או לשרותים.( לא לקנות פנלים מוכנים אצל ספק האריחים כי הוא שוחט במחיר!!!!)

ימכרו לך שני סוגי חומרים

א.חומצה לנקיון יסודי. ב.חומר דוחה ספיגה/ כתמים.

מהו התקציב

אורלי שלום השאלה היא מהו התקציב ? אין כל ספק שאריח פורצלן מרהיב יותר מאריח קרמיקה . מבחינת העמידות לאורך זמן מומלף פורצלן.

orlyh3

New member
הוחלט, פורצלן

תודה על המידע וכמו כן גם על העזרה.

למעלה