פורקת קצת.

פורקת קצת.

אני מוצאת את עצמי הרוסה מרוב רגשות שאני סופגת מאחרים לאחרונה.
העצב והבדידות על הכלב של אחד הידידים הכי טובים שלי. גילו אצלו סרטן וביום ראשון האחרון הם הרדימו אותו. אפילו לא יצא לי להיפרד ממנו. הכאב שאני מרגישה מידיד שלי דרך ההודעות שהוא שולח לי. הוא לא רוצה להישען על אף אחד והוא לא אוהב לדבר על רגשות, אבל כואב לו ואני יכולה לראות את זה. אני רוצה להיות שם בשבילו והוא לא נותן לי. וכל הכאב הזה, שלו ושלי, אין לי איפה להוציא אותו. אין לי למי לספר את כל הסיפורים שיש לי על הכלב הטיפש שלו וכמה אני רוצה לראות אותו שוב וכמה עצוב לי שאני יודעת שזה לא יקרה. וידיד שלי, כל הכאב שלי נדחק לצד כשאני חושבת על הכאב שלו. הוא גדל איתו. הוא המשפחה שלו. ועכשיו הוא לבד. והוא לא מוכן לדבר על זה. וזו לא חלק מתהליך האבל. הוא פשוט תמיד ככה. מתמודד עם הכל לבד ולא נותן לאף אחד לגעת בו. כי ככה הוא לעולם לא יתאכזב.
וזה כואב לי תמיד לחשוב על זה ועכשיו, כשהוא לבד מתמיד, אני בוכה בכל פעם שאני חושבת על זה.
באותו יום ראשון, החברה הכי טובה שלי והחבר שלה נפרדו. זה היה בעייתי, כל הקשר שלהם, מכל כך הרבה סיבות ולמרות שהם אמרו שהם ישארו ידידים זה ברור שזה יקח זמן. לפחות זה ברור לי. היא הולכת על חבל דק, של ידידות ואהבה וממשיכה לספוג את הצהרות האהבה האפלטוניות שלו, עד שהיא לא תוכל להכיל את זה יותר. כל כך הרבה שיט שהיא עברה בחיים, אני לא רוצה שיכאב לה יותר אף פעם. אני רוצה שהיא תהיה במקום מוגן ואוהב, מוקפת בחום ואנשים שיקרים לה. גם הוא יכול להיות שם, אבל לא עכשיו. אני לא יכולה לומר לה שהיא צריכה להעיף אותו מהחיים שלה לתקופה הזו. אני רק יכולה לשבת בצד ולחכות. עד שהיא תיפול.

אני לא יודעת מה הטעם בלכתוב את זה.
רק רציתי להקיא את הכל, בתקווה שאני אוכל להתרכז יותר בעבודה, אבל אני מרגישה שאחרי שכתבתי את זה, זה מסודר לי בראש יותר ואני חושבת על זה יותר.
העיניים שלי דומעות וקצת קשה לי לנשום,
אבל זה בסדר, כי אני רוצה שיכאב לי כמו שכואב להם.

מוכרת לי התחושה של ה'איכסה' בלב בגלל כאבם של אחרים. זה כנראה משהו שאנחנו מתמחים בו בגלל שאנחנו אנשים רגישים יותר.

תציעי לחבר שלך לשקול לקחת בעל חיים חדש, הוא לא יחליף את הכלב שמת אבל אני יודעת שזה נותן נחמה רבה.

תרגישי טוב!

אני חושבת שזה מוקדם מדי בשביל זה

אני מעדיפה שהוא יגיע לזה לבד, אני מתארת לעצמי שהוא חשב על זה..
לפני כמה דקות הבנתי שהוא כנראה קיעקע על עצמו את הכלב שמת. אני שמחה שלפחות יש לו דרך להתמודד עם זה..

לא צריך טעם, לפעמים פשוט לפרוק מעניק הקלה.

את כל כך טובה, אני יכולה להגיד לך את זה? את כל כך טובה.

אבל לפעמים צריך לקבל את זה שאנחנו לא יכולים להציל את כולם ולעזור לכולם. וזה כואב. כואב כי אנחנו כל כך רגישים וחסרי מסננים שדברים רעים שקורים לאחרים משפיעים עלינו כמעט באותה המידה. אבל למען הבריאות הנפשית שלך, את חייבת ללמוד לסנן.

ועכשיו יותר בפרוטרוט, לגבי הידיד אני חושבת שאין טעם ללחוץ עליו לבטא את רגשותיו. לפעמים זה אפילו גורם לתגובת נגד ולכך שהוא עוד יותר יסתגר. ככה זה בדרך כלל אצל אנשים שמפנימים רגשות. כל מה שאת יכולה לעשות זה להיות שם בשבילו. לתמוך בו, ולהיות מוכנה לרגע שהוא יהיה מוכן לשתף ולפרוק מהכאב שלו.

לגבי החברה, יש אנשים שלומדים רק "דרך הרגליים". לא משנה כמה עצות הם יקבלו מאנשים שדואגים להם, מאנשים עם ניסיון זה לא יעזור. הם חייבים ללמוד בעצמם דרך הניסיון שלהם. ולך כל מה שנשאר זה שוב להיות שם בשבילה ולרכך את הנפילה כשתבוא ואם תבוא.

ותזכרי שבסופו של דבר הם אנשים בוגרים שעושים את ההחלטות שלהם בעצמם. וכל עוד ההחלטות האלה לא גובלות בסכנה של חיים, הם יכולים לעשות בחירות שגויות וללמוד מהם. מהטעויות האלה לומדים הכי הרבה בסופו של דבר.

שולחת לך מלא חיבוקים קיטשיים ודביקים

אני יודעת

אבל זה כל כך מרגיז וכל כך כואב.
זה פשוט איכס אחד גדול ומגעיל.

תודה על התגובה שלך. לפעמים אני צריכה שיזכירו לי את כל הדברים האלה, כשאני הולכת לאיבוד בתוך הרגשות שלי

כשדברים ומחשבות לא באים לנו בקלות

אנחנו צריכים להזכיר לעצמנו אותם שוב ושוב ושוב ושוב עד שהם יהיו אוטומטיים. אני כאן כדי להזכיר לך שוב ושוב ושוב בכל זמן.

קליופיה

New member
מחבקת יקרה -

כמה כובד את סוחבת על עצמך... לבי איתך !
כבעלים של כלבה שאיתי כבר 14 שנים, אני לא יכולה לחשוב על היום שהיא לא תהיה יותר. כך שאני הכי מבינה לליבו של הידיד שלך.
אני גם יודעת, מעכשיו, שאף אחד (הכוונה לכל אלו שמעולם לא גידלו חיית מחמד) לא יבין אותי.
אולי הוא חושש להישמע מוזר אם יתאבל על כלבו כפי שמתאבלים על בן משפחה.
אולי תנסי לעודד אותו דווקא דרך דיבורים על הכלב. התבוננות משותפת בתמונות של הכלב.
ולגבי החברה שלך -
עם כל הצער והכאב: היא חייבת לעבור את תקופת האבל שלה בעצמה. על שיברון לה מאהבה שום דבר לא מקל מלבד הזמן.
ואם אותה חברה בוחרת בפרידה איטית, תני לה לעשות את הטעויות שלה לבד. ממש כמו שכתבת: פשוט תהיי שם כשהיא תיפול. זה הרבה מאוד - תאמיני לי.
מחבקת יקרה -
אני מקווה שאת מרגישה קצת יותר טוב.
נסי להיכנס לאמבטיה חמה היום בערב, לדמיין מקום נעים שאת אוהבת להיות בו, ולהרפות.

Lady Stark

New member
מתוקה

את כזה בן אדם טוב ויש להם מזל שאת חברה שלהם. ריגשת אותי.
את מוזמנת פה לפרוק את הכל וחוצמזה, תנסי להרגיע את הדאגה שלך. אנשים הם חזקים ומצליחים להתמודד עם קשיים ולהסתגל לכל מצב. הידיד שלך יחווה עצב וימשיך הלאה עם הזמן, וחברה שלך תתאבל על הפרידה ועם הזמן תתאושש. אלה החיים.
אני מבינה שבמצב דיכאוני הכל מסביבנו מרגיש קשה יותר ועצוב יותר, ואנחנו מאוד רגישים לסבל אנושי. תנסי להאמין שחברים שלך יעברו את זה ושלא הכל תמיד קשה.
חיבוק.

מוזר אני מרגיש מוזר.

פתאום אני מבין שיותר קל לי אם יש עוד אנשים כמוני.
באופן מוזר טוב לי לשמוע שאחרים גם סובלים,כמוני.
לדעתי זה דפוק לגמרי .מה שמח בזה שגם אחר סובל ?
לא מסוגל להסביר לעצמי .אני יודע שזה לא ראוי. אבל כך אני מרגיש.
ואל תנסו להצדיק את הרגשתי . זה לא בסדר.

צ'י

Lady Stark

New member
לא אנסה להצדיק את הרגשתך

אבל היא מובנת. זה לא אומר שאתה אדם רע. זה רק אומר שאתה כמו כולנו רוצה להיות שייך ולא שונה.

הייתי רוצה לעזור אבל אני רואה...

שאת לא מצפה לתשובה או עזרה, אנחנו לא יכולים לעזור בזה.
אבל עצם השיתוף נותן עזרה ואני מניח שאת יודעת את זה כבר.
בכל אופן, יש לך לב רחב, תבורכי.

למעלה