פורקת תסכולים

פורקת תסכולים ../images/Emo4.gif

יש לי אח אחד ויחיד, קטן ממני בשנתיים וחצי. אני בת 28 והוא 25.5. חיינו יחד כל תקופת הילדות עד שאני הגעתי לתיכון ועזבתי את הבית לטובת פנימיה. הוא עשה כמוני, וכששנינו סיימנו אני חזרתי הביתה והוא לצבא. אנחנו מאוד שונים. אני אוהבת את חיק המשפחה וחשוב לי לשמור על קשר משפחתי. ואילו אחי טיפוס חברותי ומשפחתו הקרובה לא מעניינת אותו כלל. אני נשואה כבר כמעט 4 שנים וצפויה ללדת באפריל את בתנו הראשונה
אחי היה הראשון שסיפרתי לו על ההריון והוא מאוד נרגש וכבר מת להיות דוד (לדבריו). הוא התחתן כשהייתי בחודש שלישי. נשוי טרי. שניהם, הוא ואשתו, גרים בסמיכות לאימי וסבתי, ו- 5 דקות נסיעה מהבית שלנו. אני ובעלי אוהבים לקפוץ לביקור שם, לפחות פעם בשבוע. לרוב אחי אינו נמצא, או שנמצא וצריך לצאת, או שנמצא ויש לו אורחים. כל שבת מאז נישואיהם הם נוסעים להוריה של אישתו. לפני שנישאו נהגו להשאר שבת אחת עם אבי ואימי (לפני הגירושין), ושבת שניה אצל הוריה לסירוגין. אבי שמאוד קשור לאחי מתחנן לפניו כבר חודשים שהם יבואו לעשות שבת איתו, אבל הם לא רוצים כי משעמם להם להיות איתו לבד. משעמם להם גם להשאר עם עצמם שבת אחת לבדם בבית של עצמם. אחי התאהב לגמרי במשפחתה הענפה, ברעש ובבלאגן, בשכונה המלאה צעירים בגילם ומאז נטש את חבריו ומשפחתו והתחבר לחבריה, שכניה ומשפחתה. אני מבינה את זה, הוא אוהב חברה מאוד. ממלא את כל ימות השבוע ואת השבתות בחברים שלה. לפני מספר חודשים דיברתי איתו על זה שהוא רק אצל המשפחה שלה ואני בקושי רואה אותו למרות הקרבה הגאוגרפית. הוא טען שנורא משעמם לו להיות בשבת עם אשתו, אמו וסבתו. אז הצעתי שהם ישארו לשבת אחת וגם אנחנו נצטרף ונבלה יחד סופשבוע. הוא שמח ואמר שזה רעיון נפלא וצריך לארגן שבת כזו. בינתיים זה לא קרה ואני מתחילה לחשוב שזה גם לא יקרה. אשתו ואני בקושי מכירות ואני מרגישה שהיא לא חשה בנוח בנוכחותי (אפשר להיות בוטה ולומר שאני מרגישה שהיא לא סובלת אותי..) ואני מרגישה אותו הדבר כלפיה. כשיצא לנו פעם אחת או פעמיים לבלות ערב איתם, הרגשתי שאנחנו מתקרבות, מדברות, צוחקות וממש אהבתי אותה וחשבתי שהיא מתוקה. אבל כנראה מפני הריחוק שנוצר מאז, חזרה תחושת האי נוחות. אני יודעת שאם היינו מבלים יחדיו רבע מהזמן שהוא מבלה עם משפחתו, היינו קרובות יותר, היינו יכולים לבלות יחד, לדבר אחד עם השני באמת, לשתף - כמו שקרה בפעם ההיא שארגנו ארוחת ערב ועבדנו יחד - היה כיף! אבל משהו חוסם. משהו מפריע. ולי כבר נמאס לדבר ולשכנע. הגיע הזמן שאני אבין את הרמז וארפה. כנראה שגם אני ובעלי משעממים מידי מלבלות איתם. שיהיה.

../images/Emo10.gif

הלוואי שיכלתי לתת מילה טובה,עצה טובה,או לעזור. מקווה שיהיה יותר טוב.

eris1515

New member
תנסי לקחת אולי את אחיך לשיחה-

שיחה רק שלש שניכםם תראי מה הוא יגיד- בנתיים-מקווה שיהיה יותר טוב

אני מציעה

שבאת תקחי את אחיך לשיחה כנה רק שניכם, תספרי לו על מה מציק לך, איפה הדברים שמפריעים לך ותבטיחי להשתנות כדי להתאים לו אבל בתמורה תבקשי ממנו כנות ושהוא ישתנה כדי ךהתאים עצמו למשפחה שלכם. אין מה לעשות משפחה לא בוחרים וגם אם הם משעממים צריך מדי פעם "לסבול אותם" . תנסי להראות לו את זה, להסביר לו שאת אוהבת אותו ונכוחותו בחייך חשובה לך..

הווו כמה דיברתי אותו...

אני אפילו מתקשרת אליו מדי פעם לשאול לשלומו. בד"כ אין לו זמן ממש לדבר איתי. לפעמים הוא קופץ לכמה דקות לבדו כשיש לו זמן פנוי בין תכניות ואין לו חשק לחזור הביתה מהעיר ואנחנו גרים בעיר... לא אכפת לי שזה רק לכמה דקות, אני שמחה שהוא מגיע. אבל הייתי רוצה יותר מזה! בעלי מת עליו. כשהוא בא הם מכינים את הקפה שלהם ועפים לשיחת גברים במרפסת עם סיגריות בשרשרת. אבל אני ואשתו... זו הבעיה. אני ואשתו. אשתו וכל משפחתנו. הבחורה קשורה למשפחה שלה כאילו חבל הטבור עוד לא נותק. אפילו כשהייתה בצבא ובקשו ממנה להשאר ללילה, היא בכתה כל כך עד ששחררו אותה. בסוכות הצלחתי לשכנע את אחי שאי אפשר שהם לא עושים איתנו אף חג, אז הם נשארו. והיא הייתה כל כך מדוכאת! אמרה שהיא נוטשת את המשפחה שלה. טרגדיה נוראית. הם 3 אחיות ושני אחים. אנחנו רק שני אחים. אני מרגישה שזה שיא האגואיזם מצד אחי להיות רק שם כי זה יותר כיף לו. כל שבת שלישית מגיע דוד שלי ושלשת בנותיו המתוקות, הגדולה בת 10, ומבלה שבת שלמה אצל סבתי. גם הוא מת שאחי ישאר איתם לשבת, אבל אין לו שום סיכוי. גם זה לא מספק את אחי. הוא רוצה את פרדס חנה ואת כל השכונה שם ישירות לוריד. הנה דוגמאונת מאתמול: אתמול אני ובעלי חגגנו 6 שנות הכרות יחדיו. רצינו לצאת לארוחת ערב במקום מיוחד, אבל אמא שלי הזמינה אותנו לארוחת ערב אצלה, וכמובן שאין כמו אמא, אז ויתרנו על המקום המיוחד. התקשרתי לאחי לספר לו על המאורע ולהציע לו להצטרף אלינו לארוחה. הוא ענה לטלפון ורק אמר שהוא באמצע שיעור ויחזור אלי. הוא לא חזר אלי. בערב, אנחנו אצל אימי, ואז הם הגיעו (הם גרים באותה חצר איתה) פתחו את הדלת כבידיהם מגשי פיצות, בורקסים, שתיה ומה לא... סיפרתי לאחי על ה 6 שנים יחד, הוא נתן לי נשיקה, אמר מזל טוב, ושהם צריכים ללכת לשים את האוכל בבית, כי עוד מעט מגיעים אליהם אורחים. אשתו חולה על הפסה שאמא שלי מכינה. אז תמיד שאמא שלי עושה פסטה, אנחנו באים לאכול איתה, והיא אורזת בכלי פלסטיק קצת פסטה לאחי ואשתו והם אוכלים לבדם. לאמא שלי נמאס מההתבדלות הזו, לכן הודיעה להם שיבואו לאכול פסטה עם כולנו או שהם לא מקבלים פסטה בכלל. אז אולי מחר (מחר יש פסטה!!) נזכה לראותם. תודה על ההקשבה

eris1515

New member
זה באמת לא בסדר מצידו....

אולי דווקא תנסי לדבר עם אישתו?!? לא יזיק שיחת בנות-ואולי גם תוכלו ללבן ת'עיניינים בנין....

רעיון מעולה!

כל כך מעולה שכבר השתמשתי בו. כשרציתי לבלות איתם, הייתי מבקשת מאחי, הוא היה מגמגם סירוב, הייתי פונה אליה והיא כטובה אדירה בשבילי הייתה פוקדת עליו, ואז היינו יצאים למסיבה. ניסיתי את זה פעם אחת. ואותה פעם נחקקה באבן לדורי דורות וכל הזמן היא הזכירה את הטובה האדירה שהיא עשתה למעני. טוב שאני עשיתי לה טובה גדולה יותר ובזכותי היא ענדה טבעת אירוסין עם שישה יהלומים ואבן טופז. טבעת משגעת שמוציאה עיניים (בעיקה את שלי. אני קיבלתי טבעת אירוסין ב 250 ש"ח עם אבן זרקון אחת עלובה). אבל לא נתתי לאחי להציע נישואים עם הטבעת העלובה שהוא תכנן לקנות והלכתי איתו לכל חנויות התכשיטים עד שמצאנו אחת מושלמת! ובכ"ז היא חושבת שעשתה לי טובה ענקית שבזכותה מותן לה להיות גועלית כלפי ואני צריכה לסתום, אז אני מוותרת על שיחה איתה. אם זה לא בא מאחי, אם הוא חושבת שאני לא מספיק מעניינת כמו החברים שלו, אז אין פה מה לתקן, וכמו שכבר כתבתי, כבר נמאס לי לעשות שמיניות וכלום לא עוזר. אבי ואחיו היחידי ניתקו קשר לפני שנים. אמי ואחותה היחידה מדברות, אבל מתראות לעיתים רחוקות וגם הן לא בקשר טוב למרות שהיו ביחד שנים - באותה כיתה, ביסודי ובתיכון. אולי אני אנסה לדבר עם אחי עוד פעם אחת ולהסביר לו שאנחנו הולכים בכיוון של הורינו והוא הולך ומאבד קשר עם אחותו... למען האמת כבר ניסיתי לומר לו את זה, כשהוא שמח על כך שאני בהריון וגם הם מתכוונים להרות בקרוב, הוא אמר שהוא שמח שהילדים שלנו יהיה בהפרש גילאים קטן. אז אמרתי לו שהפרש הגילאים לא כל כך משנה. מה שמשנה זה המרחק המנטלי, ואיזה מן חברים הם יהיו אם אנחנו בקושי מתראים? אם הם לא נשארים לאף שבת? אבל גם זה לא עזר וכאמור, אתמול הוא אפילו לא טרח להחזיר לי טלפון...

eris1515

New member
אז אני מציעה לך-

תתעלמי ממנו!תראי לו שנפגעת!! אם הוא מזלזל בך-ולא מעריך אותך-הוא יתחרט על זה בסוף- תזכרי!

זה מה שהחלטתי לעשות

ולא אכפת לי אם זה יביא ליותר ריחוק. נמאס לי להתאמץ בשביל קרבתו. אם זו הדרך שבה הוא בוחר, שיערב לו. חבל לי לעשות שמיניות בשביל מישהו שלא מעוניין. מה שיקרה זה שנתרחק, ויום אחד הוא יתעורר ויראה שהוא מוקף במשפחה של מישהו אחר ואז הוא ירוץ אחרי. והוא יודע שכשזה יקרה אני תמיד אקבל אותו בזרועות פתוחות. תמיד אהיה זמינה בשבילו. הוא תמיד יהיה יותר חשוב לי מכל משפחתו של בעלי ומכל החברים. כנראה בגלל זה הוא מזלזל, כי הוא יודע שאני תמיד אהיה שם.

לא חושבת שהוא חושב שאתם משעממים

ואני בעצמי לא חושבת שאת משעממת- עובדה:קראתי בעניין רב את ההודעה שלך
. אולי תנסי ליזום מפגשים משפחתיים, שגם את ובעלך תבואי והוא יבוא עם אישתו אל אביך והוא יראה כמה זה כיף ונפלא לבלות ביחד כמשפחה,דבר שלא עשה הרבה זמן ויזכור שיש לו צד משלו ולא רק את הצד שלה... יש אולי מצב שזה בא ממנה, כלומר שהיא מכריחה אותו להיפגש כל הזמן עם הצד שלה ולהיות רק איתם

ברור שזה בא ממנה

הוא כזה שפוט ורכרוכי. אתמול, כשהיינו שם, הוא בא לרגע, אחרי שסידר את האוכל בבית ותלה כביסה, ולפני שהאורחים שלו הגיעו, הוא בא לכמה דקות לשבת איתנו. אשתו כמובן לא הצטרפה. כשיצאנו משם ונפרדנו ממנו, פתאום שמענו אותה צורחת מהבית שלהם (חלילה שהיא תתקרב 10 מטר לדבר איתו), צרחות עצבניות וצורמניות כאלה. הוא מסכן, כל כך התפדח, רץ לשם בשביל להשתיק אותה. היינו בהלם. היא לידנו תמיד מדברת בקול שקט שקט, כמעט לחשושי. (אם יש דבר יותר מגעיל מאנשים צבועים, זה אנשים צבועים שרואים עליהם את הצביעות. החיוכים שלהם עקומים, המבט מכיל שנאה, וקולם שקט כדי שלא ישמעו בו את הנימה המתעבת). אז כמובן שהוא שפוט, אבל הוא כל הזמן דואג להסביר לי שזה לא רק היא, גם הוא מעדיף להיות שם כי יותר מעניין לו שם, יש הרבה חברים...

הממ... בהחלט נשמע בעייתי...

אל תתערבי בקשר שלהם, אבל חשוב שתבהירי לו שיש לו משפחה ושלא צריך לשכוח את המשפחה שיש לו ושהוא צריך להקדיש גם זמן אליכם. אולי תארגנו פיקניק משותף ל-2 המשפחות, משהו שיקרב קצת בין כולם- המשפחה שלה והמשפחה שלכם.

ארגנו כבר ברקיו חמוד פעמיים

אחד בסוכות והשני.. לא זוכתר איזה חג זה היה. היה מאוד כיף. אבל עדיין הם עמוסים עד מחנק בחברים שלהם, בעבודה, במשפחה שלה, ואין להם זמן לכיף איתנו.

שלום לך!

קודם כל מזל טוב על הבת!
דבר שני-שתדעי לך שהסיפור שלך הוא סיפור ממש דומה למה שקורה במשפחה שלי בין אבא שלי לאחיו,הוא נישא לאישה שבואי נאמר קצת לא נעים להגיד הוא פשוט שפוט שלה והיא קצת קוקו... בקיצור...אבא שלי ניסה כל כך הרבה פעמים במהלך השנים בכל הדרכים האפשריות לשפר איתו את הקשר אבל מה לעשות זה פשוט לא עבד אפשר לומר שאת רוב האשמה אפשר להפיל על אישתו של דוד שלי..היא פשוט קנאית בכל דבר! אז פשוט אני אומרת שאולי אולי..אבא שלי לא ניסה במיטב כוחותיו ואולי הוא יכל לעשות עוד קצת מאמץ..ואני לא חושבת שהוא באמת דיבר איתו דוגרי והסביר לו את המצב באמת ואיך שהוא מרגיש כי בסך הכול אבא שלי הוא לא כל כך בנאדם פתוח... ובעצם מה שאני מנסה להגיד שאל תלכי סחור וסחור פשוט נראה לי שהדבר הכי טוב יהיה בעצם לדבר איתו ולהסביר את המצב אבל בעדינות כן?
מקקוה שאיכשהו עזרתי ולא סתם זיבלתי בשכל..אני נוטה לעשות את זה

תודה מתוקה ../images/Emo13.gif

אני אדם מאוד מאוד כנה. אני אומרת את מה שאני מרגישה לאנשים הקרובים לי. אני לא מוצאת צורך בהתיפיפות עם המשפחה הקרובה. אמרתי לו כבר שהוא עושה רושם על כולם במשפחה כשפוט. התנצלתי שאני נושאת הבשורה, אבל הוא אחי ואם לא אני אגיד לו מה חושבים עליו, מי כן? גם אימי כעסה ואמרה את דעתה. אבל הוא מסביר לנו חזור והסבר שיותר כיף לו שם. רק השבוע אמא שלי אמרה לאשתו שהם כל הזמן בארועים משפחתיים שלה, מבלים עם החברים שלה, והכל שלה ושלה וכלום לא איתנו. כבר באמת שאין טעם להמשיך ולנדנד. אני מרימה ידיים ופשוט אעשה כמוהו. אם יום אחד הוא ירצה לחזק את הקשר, אני פה. אם לא... אין כלום שאני יכולה לעשות. לא רוצה קשר עם שנובע מתוך לחץ ומחויבות. אם לא מספיק כיף לו איתי, נתראה בשמחות אחי היקר. תודה על התגובה

למעלה