פורקת...

תהילה9387

New member
פורקת...

לא יודעת אם זה המקום הנכון והמתאים.. לפרוק את מה שכבר יושב אצלי זמן מה. כמוני כמוכם, מן הסתם, ילד מאובחן ASD אחרת מה יש לי לחפש כאן.. אני לא יודעת איך זה אצל אחרים כמוני, אבל מרגישה שכשלתי, שבגללי הוא ככה, וזה מצחיק כי אני בנאדם עם שכל, באמת שמשכילה ויודעת שאני לא אשמה, שככה הוא נולד. אבל עדיין משהו בי לא מרפה ותמיד מהדהד ואומר שזה בגללי. אולי הייתי צריכה לדבר איתו יותר? להתייחס אליו מעבר למה שביקש? ואני לא מבינה איך אמרתי תמיד שיש לי ילד "טוב" שלא בוכה המון, מקסים כזה שכל האמהות רוצות.
אני מורה ביסודי, זה מצחיק כי יש לי גם התמחות בחינוך מיוחד.. תמיד אמרתי שאני לא רוצה לעבוד עם ילדים מחינוך המיוחד, כי קשה לי להתמודד נפשית, אבל עכשיו ההתמודדות היא יומיומית.. איזה גורל אה?
נמאס לי מכל ההתעסקות באנשי המקצוע, תוכנית התנהגותית שגרמה לו לסבל, ההתעסקות היומיומית סביבו. די, בבית אני רוצה סתם להיות אמא של ילד שמשחקת איתו, כועסת שעושה שטויות, מלטפת, מקלחת ומתלוננת בערב על עייפות.לא רוצה להיות עוד דמות נוקשה שבאה ללמד אותו, רוצה סתם להיות אמא שלו. כמו כל אמא לילד רגיל. שלא תבינו לא נכון, אני עושה בשבילו את הכול, אבל בבית אני רוצה להיות אמא שלו זה הכול..
סתם תקופה מבאסת ומקווה שתעבור. יש תמיכה מהמשפחה, אבל לא נראה לי שהם מבינים כמו שהייתי רוצה. מעריצה את כל ההורים שכאן ויודעת שהם עושים עבודה לא פשוטה. ר
רק פורקת.. וזהו.

SMADAR55

New member
בוודאי שזה המקום לפרוק

תהילה
זה מאוד טבעי להרגיש כך.
אני זוכרת שבהתחלה (לאחר קבלת האבחון) התעסקתי הרבה בניתוח עצמי - האם זה גנטי ממני, אולי משהו מתקופת ההריון, איך לא שמתי לב יותר מוקדם לסימנים שונים והמון חששות לגבי העתיד.
בתחילת הדרך הייתי מותשת מההתעסקות בגן ובטיפולים אחרי הגן. כל הזמן ניתוחים אם מתקדם, כמה מתקדם. כל ההשוואות לילדים אחרים בני גילו. המון תסכול .
מאוד עזר לי כשהצטרפתי לקבוצת תמיכה בבית לורן (מרכז המשפחה של אלו"ט). זה איפשר לי להיפגש על בסיס קבוע עם עוד הורים במצבי (אחת לשלושה שבועות) , לפרוק, לשמוע אחרים ולהרגיש שיש עוד הורים במצבי.
מעולם לא התחברתי ל- ABA. לא הסכמתי להיכנס לתכנית בייתית שתשתלט לשנינו על החיים אחה"צ. נראית לי תכנית נוקשה ויש מספיק אלטרנטיבות אחרות.
לכולנו יש תקופות של משבר או רגעי משבר. זה מאוד טבעי. את באמת קודם כל אמא של הילד שלך. תקדישי זמן לשחק איתו, לבלות איתו, להנות איתו. אי אפשר רק להתעסק בטיפולים ובתכניות למינהן.

ריגשת...

תמיד יש עליות וירידות בהתמודדות עם ילד מיוחד...
מצחיק שאני שומע כל כך ברבה אנשים שאומרים אני בחיים לא או אני לא רוצה...
ואז הגורל מראה להם מי באמת קובע....
תהני מהילד שלך... הוא יגרום לך אושר שליד רגיל בחיים לא יוכל לתת לך...

מה דעתך על שיטת DIR

שהיא בכלל לא נוקשה ומחזקת מאוד את הקשר הורה-ילד?
ואני לא מדברת דווקא על להכניס תרפיסטים הביתה להמון שעות.
אם הוא בגן תקשורת לכי לאשת/נשות מקצוע מומחית מאוד בתחום שיעבדו איתו שעה עד שלוש שבועיות בנוכחותך/נוכחות בעלך לסירוגין כך שאתם תלמדו איך להתנהל ביום-יום תוך התייחסות לצרכים של הילד.
לא בא לכפות דרכים/התנהגויות על הילד אלה עוזר לו להוציא מהכוח אל הפועל את היכולות הטמונות בו.

תהילה9387

New member
כן אני מכירה את השיטה...

בהתחלה זו השיטה שאליה הכי התחברתי.
אך לאחר שיחה עם הורה שעובד מאלו"ט, התערערתי. טען כי שום שיטה מלבד הABA אינה טובה. הוא הלחיץ אותי ואמר לי שאם אני לא רוצה שהילד שלי יהיה עם בעיות התנהגות וכו' כדאי לי לעבוד בשיטה זו ושאני אצטער אם לא אעשה זאת.
כמובן שנלחצתי ומיד חיפשתי איש מקצוע ובלי לחשוב בכלל אם זה מתאים לי..
את מכירה אנשי מקצוע שעובדים בשיטת DIR באזור באר שבע?

SMADAR55

New member
איך שאני שונאת שאומרים שרק שיטה X עובדת.

למה להפעיל לחץ על הורים.
עובדה שיש ילדים שמתקדמים בשיטות שונות !!

ממש לא רק שיטה אחת עובדת

פשוט עבדנו עם הילד שנים ב- DIR שעה בשבוע ואחר כך פעם בשבועיים בלבד, יחד איתנו ועזר מאוד.
גם לילד וגם לנו.
גני התקשורת כאן הם לא ABA ולא DIR
(אמרו לי פעם שהם TEACH אבל אני לא בטוחה)
וגם עזרו מאוד.

למעלה