פור - הפוך - חיים

יאיר24

New member
פור - הפוך - חיים

שומע אני שירים ומילים ממלמלים שומע קולות יחפנית ועומק מאמרים מהמורות ודרכים נשגבות הן התורות וואלה הנה זה בא. השיחה עם האלוהים ועוד כמו בפורים. הזמן הנחשב שיא בכל הדברים. הזמן בו האדם בוחר לעצמו את מזלו. ואת מספרת על בחירת דרכך בעולם בזמן ובמקום ובנפש. השיחה שלך כאן עושה לי נפלאות. כבר שנים אני משתוקק למחרוזות. להתבונן יחד עם אדם אחר בעיני הדברים בחדות. בלי למרוח על הקירות ולהסתיר אמיתות. הנה את כאן מתחבטת ומול עיני אני רואה אותך נולדת. האם יש לסרטן נקודת התחלה? איפה מחפשים? בסימנים הפאתולוגים? בסימני הדרך על רגשות כעוסים? והורים איתם יש לי ארגזים או עם אלו האחרים? או אולי בסטייה מהדרך של האהבה שבי אל חברי? או בסטייה מדרך האהבה אל האלוהים? והדתיים? הם שאת אומרת כ סומים. והדת בבלי דעת? הלא יש כוח למי שנותנים לו את הכוח. ואת ואנחנו למדנו על: הדעת, הבינה, החוכמה - ומאחדת שוב הדעת. של מי הדעת? הלא המדע גם מדבר על דעת. הנתונים אשר להם פירושים. והפירושים המותרים בלבד. מה אני מסכים שיהיו הפירושים לנתונים. ורק מה שאני מסכים וכל אחד שרוצה לחסות בצילי חייב לקבל את הפרושים שלי. יש לי הרבה פטנטים לשכנע שהפרושים שלי הם אלו שיתקבלו. ממתי אני נהיה אדם חופשי הרשאי לבדוק נתונים ומתי אני לומד לאפשר לעצמי פירושים? מה זה בכלל נתונים? האם הסרטן זה פירושים הנמצאים רק באיזור הגידול? או אולי אני פתאום הולך אחרת? נושם אחרת? השמיעה המוזיקלית שלי השתנתה? והתיאבון? מה זה אומר שאני פתאום רוצה ירוק יותר? מי מסב את ליבי לנתונים אלו ולעוד כל כך רבים....... אותם הסינים שמצליחים לרפא בעזרת צ´י-גונג - אומנות תנועה --> סרטן. ואולי הסרטן מכיל עוד הרבה מימדים נוספים שכדאי שאלמד לשקלל אותם. זוהי מכונה ותהליך כך כך פשוט? ואיך לומדים לנהל את כל המערכה? ומה הכלים והתמיכה?......... ועוד פעם מההתחלה:היכן ההתחלה? אולי מזה שאני אדם כל כך מסוים ויש לי מחלה כל כך מסוימת ודרכי בעולם כל כך מאוד מסוימת.... וכשאני לומד לנהוג בדרך אני מסדר לעצמי את כלי הנהיגה. הלא הרכב הזה = הגוף בעל יכולת הסגלות שאין ידוע גבולותיו. ואולי הגבולות ששמתי לו הגבילו את תבונתו? והמקרים.... כל כך הרבה מיקרים שקרו לי בחיי. והאם מקרה שנולדתי למקום מסוים, עם אנשים מסוימים, באוירה מסוימת..... ובשביל מה נולדים? הלא הכל רגע ורגע האדם נולד שוב. מי אם לא אנשים עם סרטן יודעים זאת. ויותר טוב מכל אדם אחר עלי אדמות. הלא הסרטן כל כך חזק. כי אדם עם סרטן כל כך חזק הוא. וכאן הפורום רואים אנשים ותבונות כל כך חסרות במקומות אחרים. כל כך עצומות שאפשר להאיר כל כך הרבה אמונות סתומות. ואהבה וכשלומדים אהבה ופונים אל מקור כמו אלוהים ומבקשים אהבה, אני רואה את עצמי ומה אני מכיר על עצמי. אם אני נולדתי עם תנאים מיוחדים שהם רק ואך ורק שלי עלי אדמה, מה אני עושה עם המיוחד שבי? אני הופך עצמי להיות כמו אחר? כמה פעמים ראיתי את הרצון להידמות ומה זה עושה...... ומי יכול ללמד אותי ואת האחרים חוץ ממי שיודעים כל כך מה זה להיות כמו.. ולא להיות וכך אלו המורים המלמדים אהבה. כאן בפורום אני לומד אהבה. ללמוד להכיר בערך עצמך. לא בצורה אנוכית ואגוצנטרית. לקבל מאנשים שמעריכים את האהבה ולהפיק ממנה את התוצר המיוחד ממני של אהבה. והעוצמה העוצמה המדהימה שהאהבה בה מרפאה והנה פורים ומסע גדול מספרים בחג זה (שוב, שנחשב החג הקדוש ביותר, קדוש מהבחינה שיכול לרומם = לקדש, את האדם לדרגות הגבוהות ביותר. לפני ששוב חוזרים לתחילת המעגל = פסח, מצרים...) ובו יש הצעה לעוצמה קיימת עכשיו - "ונהפוך הוא....." יש את האנרגיה שמאפשרת להפוך את הנתונים, הכיוונים, המשמעויות, הבחירות.... בו נמצאים חיי וללכת לחיים חדשים. להזכיר, את שסיפרת יחפנית, על החרב המתהפכת בגן עדן. יש לפעמים שאנו נסחפים בדרך ומקבלים את הדיעה והדת האומרת כי כך וכך מתרחשים הדברים, אלו הפירושים ואלו הנתונים..... ולפעמים האדם תופש את עצמו והופך את הכל ואומר --- רגע רגע סליחה אני הולך אל עצמי ורוצה לחשוב על הכל ומחדש. כאן האדם מחליט על גורלו ונותן לעצמו את החופש מהדתות. ומי האדם אם לא כלי מלא אהבה ועוצמה. אחרת בשביל מה אני כאן? פורים שמח לכולנו ואשתדל להפוך אצלי עצב לשמחה. הגות לקלילות, חשיבה לרחפנות, כבדות לצחקנות. ומה שלא עשיתי עכשיו מבקש עזרת הציבור בטיפול. תודה מראש. חג נהדר לכולנו

אספמיה

New member
בוקר טוב, חברים יקרים! ../images/Emo42.gif

הי כולם! אני קוראת את דיברי יאיר , אני קוראת את מה שהיחפנית כותבת וחושבת לעצמי אולי פה נעשית איזו שיחה גבוהה כל כך שלנשים עם חשיבה פשוטה כמו שלי אין מה לחפש שם אז אם זה כך וזה לא מתאים....ץת תדלגו על דברי, אם את יחפנית נמצאת במסע חשוב שניראה לך הכרחי כרגע ואני " נכנסת" לך למחשבות בחוסר רגישות שלא תורמת לך המשיכי הלאה ..... אל תשימי לב להגיגי כך גם יאיר, אני נדהמת מכמות המילים והמשפטים שאתה כותב בלי ספק מאחוריהם יש מחשבה , ופילוסופיה עמוקה .... אני אישית יותר מחצי הדברים לא הבנתי (מגבלה שלי כנראה) את המילים הבנתי, את המשפט הבנתי אבל מה בסופו של דבר אתה רוצה להגיד נשגב מבינתי. דיברת יאיר על מה שאנשים שחוו סרטן לומדים ואכן, עברתי כמה שיעורים גדולים בעקבות הסרטן ואחרי כל ההבנות אני חוזרת לבראשית, לאפשרות לקום בבוקר ולומר אני חיה, השמש זורחת או עננים יפיפיים מקשטים לי את השמים, בחוץ קולות הבוקר , מרדף חברותי של הכלב אחרי חתול, ציפור מציצת בדיוק מול החלון ויונקת צוף מפרחי המטפס הצהובים הענקיים (סולנדרה) טיפות מנצנצות באור הראשון של הבוקר , מזכרת מהגשם שלא מזמן ירד , באוויר ריח של אביב....
היום סוף סוף התנדפו אדי הכימו מגופי (4 ימים הרגשתי אותם , אוף!) היה קשה, מאד קשה, כל פעם מחדש אני שוכחת כמה זה יכול להיות קשה ובעוד 3 ימים שוב...
אבל בינתיים אני מאושרת ומרגישה ברת מזל מאין כמוני כי אני יכולה להחליט מה אעשה עם הימים הנהדרים שקבלתי במתנה ללא הרגשת החולי. וזה כל המשמעות של הקיום שלי לא התובנות, לא היכולת שלי למצוא הגדרה יותר מדויקת למה משמעות הקיום האנושי, או להבין טוב יותר את מניעי (למרות שגם אני נסחפת לשם לא פעם). אלא, משמעות החיים עבורי קיימת בדברים הפשוטים ביכולת להיפתח אל כל מה שהחיים מזמנים, אם זה בהתבוננות, ביצירה, בחברות, באהבה בנתינה ..... לשאוב מהם כוח ושמחת חיים ואנרגיות להמשיך ולהיאחז בחיים למרות הסבל.. אינני יודעת אם בכלל אפשר ללמוד או ללמד כיצד עושים זאת אך יש לי תחושה חזקה מאד שהמילים לא מובילות לשם. (והנה, גם אני נסחפת אל מילים זאת המדיה הזאת כנראה). זה הכל להיפעם הרהורים בשעת בוקר אחרי ליל נדודים אחד מיני רבים. פורים היום,
אלך לראות את הנכדים בתחפושות. חג שמח לכולכם! בהמון אהבה ממני אספמיה

מקסלישר

New member
אם הבנתי אותך נכונה

מי שמתמודד עכשיו עם מחלה פעילה, יכול ורוצה להנות מהחיים, ובאמת לחיות אותם. ושאלה יש לי: מתי אדם מחלים מסרטן? האם כשגופו נקי מתאים סרטניים, או כאשר נפשו נקייה מהם? לא ברורה לי ההתעסקות הבלתי נלאית בסרטן שהיה ונגמר. לדעתי זו לא החלמה.

eliya-l

New member
אספמיה אהובה שלי ../images/Emo66.gif

את נהדרת, את נפלאה, ואת כל כולך מכילה את הכל.
יש בך את שמחת החיים, יש בך את הילדות, יש בך את הבגרות ויש ומלאה את כל כולך באהבה.
לכל אחד ואחת מאיתנו ישנם הדרכים שלו והנתיבים שלו לשתף, לחלוק והמילים הן אלו שכאן יוצאות החוצה. מילים שיוצרות חיבוק והלוא החיבוק הוא זה החשוב.
את המילים אפשר לקרוא ולחוש בניגון שבהן והוא זה החשוב. פילוסופיה כזו או אחרת איננה המשמעותית כאן. יאיר איננו פילוסוף בדרכו שלו יותר או פחות מאשר את אספמיה אהובה ואיננו פילוסוף יותר או פחות מאשר היחפנית האהובה על שתינו, ואני בוודאי שאינני פילוסופית רחוקה אני מזה. כולנו בחיינו ובהבנות שלנו פילוסופים אם תרצי, אך מעבר לכל, כולנו אנשים פשוטים החווים את החיים כפי שהם ומנסים כמיטב יכולתנו לתת להם משמעות. ראי את המשמעות הנפלאה שמצאת את: לקום בבוקר, לראות שאני חייה השמש זורחת ועננים מקשטים... והלוא זו המהות יקירתי, זוהי אהבה, וזהי אהבת החיים, ההווה העבר והעתיד. יש לך את כל ההבנות שלך יקרתי ואשריך!!!!
לא כל דבר שמי מאיתנו כותב בין אם זה נשמע לנו כפילוסופיה - אמור להיות כזה. לא בהכרח מסתתרת "מה היתה כוונת המשורר" מתחת לכל משפט. כל דבר שאנו קוראים אנו מבינים אותו בדיוק בדרך המתאימה לנו ברגע נתון זה. יכול להיות שחומר כתוב שנקרא לך כעת "פילוסופי" למדי, בעוד שבוע שבועיים יראה לך כמובן וברור. אני בעיקרון מרפה, אינני מנסה לחפש את המסתתר מאחורי המילה הכתובה אלא מקבלת אותה כפי שהיא לאותו רגע נתון משום שאם ואנסה להתעמק יקירתי - יכאב לי הראש - ואני מאוד אוהבת את ראשי החמוד... לא פחות משאוהבת אני את ראשך שלך. לכי לך אל נכדייך, בלי, שחקי, רקדי, רקדי, רקדי ותהני מכל רגע כפי שיודעת את. כל אהבתי שלוחה אליך יקירתי, חיבוק אדיר אני שולחת לך. אליה

יחפנית

New member
אליה ......./images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

כל מילה מלמילאן .......... בדיוק נגעת בנקודה ..... מילים שהן מנגינת הלב ........ בחר את הצליל ..... והוסף לו את צלילך שלך ....... אוהבת אותך מאד ?? תגידי ......על איזה תחפושת עמלת השנה ??????? מעניין אותי למה התחפשה המתנה שלך , לאן הזרים אותה חוט דימיונה ??? חיבוק ענק לשתיכן ...... אני

אספמיה

New member
לאליה תודה חמדתי.אכן.. ../images/Emo24.gif

הכל נכון, אבל אם לא אתיחס לכותבים פה ובכלל...אז גם הפורום הזה ישקע בשממונותו חלילה כמו הקודם שלנו לא? ואני בימים אלו כשעלי להתיישב על ישבני (במחילה
) ואינני יכולה להתרוצץ כהרגלי .... עלי למלא את שעותי בעיסוקים סולידיים כמו האינטרנט וכל הנילווה אליו שהופכים להיות עבור מקור לעיסוק והנאה להתמך ולתמוך ... הפורום נעשה מאד רלוונטי בתקופה שדברים רבים מוכרזים כבילתי רלוונטיים בעליל .....
ואני, כמו אני, כשמשהו לא ברור לי אני מנסה לברר ומאחר ואינני מבינה את דבריו של יאיר בדרך כלל והפעם במיוחד... רציתי להביא זאת לידיעתו כי ברור לי מעל לכל ספק שיאיר הוא אדם נהדר שאיכפת לו מאד מבני אדם בכלל ומחולי סרטן בפרט וזה חשוב לו להיות מובן... האם נכונים דברי?. אם לא אז אנא יאיר! תאיר את עיני......
ןתודה לך יקירה שאת כבר הארת...
שולחת לך את כל אהבתי
וכמובן לכולכם... אספמיה

יאיר24

New member
תודה

אשתדל הרבה יותר מאוד מאוד חשוב לי להבין מה לא מובן הרבה דברים נראים לי מאוד מובנים אם כי כאן זה אחרת לגמרי מאשר קבוצה למשל שניפגשת פנים מול פנים. יש הרבה דברים שאני קורא עתה שוב ואנסה לכתוב אותם בהתאם לרוח כאן ושוב אשמח להארות. הנסיון שרכשתי הוא לכם בשמחה ובאושר. אשתי הרבה יותר מובנת ונינוחה מקווה שתצטרף.

אספמיה

New member
ליאיר אשתך? מזל טוב!! ../images/Emo39.gif

מזל טוב לך ולרעייתך מסור לה בשמי את איחולי ותודה על תשובתך... בת אור את מוזמנת להצטרף פה לחבורה שמתהווה
אספמיה

יחפנית

New member
אספמיה .....חחחחחחחחחחחחחחחחח

את גדולה מהחיים ...... כבר הבוקר ההודעה שלך גרמה לי לצחוק רב ......חחחחחחחח תודה מגנוליתי . תודה ..... אין כמוך וכמו התבטאויותייך במהלך אדי הכימו .........חחחחחחח זה בטח מהסמים שמספקים לך בבתי החולים .........
רק שתדעי לך שהתפוצצתי מצחוק , והתחלתי לדפוק על השולחן , בנסיון למצוא אויר ..... מהמשפטים הנ´ל ....... "אני אישית יותר מחצי הדברים לא " "את המילים הבנתי, את המשפט הבנתי " כמו שאני מכירה אותך ........ חחחחחחחחחח את מופלאה . תמשיכי ככה ..... חיבוק ענק נטול מילים ...... אני

אספמיה

New member
יחפנית שמחתי להצחיק אותך... ../images/Emo6.gif

אני לשרותך..רק לפני שנמשיך את ההילולה ..הזהרה... צחוק אומרים מבריא מסרטן ..ואני מקבלת כל כך הרבה מהסם שגורם להיות "כזאת" שזה עלול להזיק... כי את בעצם נורא מתגעגעת לסרטן שלך וכך הוא רק ילך ויתרחק.. אז ראי הוזהרת! ומה שלום המגנוליות בשדרות על יד ביתך? פורחות? אני בטוחה שפארקים כבר שואלים עלי... איך שאני מתגעגעת ללונדון!! ולאמריקה! ולאפריקה! ולארופה! ולסין! ניראה לי שכדי להרגיש את עצמי במקומות האלה אני צריכה להחליף את הכימו באדים אחרים.... נו טוב אולי בהמשך... יש לי רעיון! ( שאולי יועיל לשתינו) מה דעתך קפיצה לכמה מקומות כדי לספר לי עליהם ? לא איכפת לי אפילו אם זאת תהיה מגילה ענקית מבטיחה לקרוא הכל! רק תצאי ותנשמי עבורי את האויר החריף של לונדון היפיפיה... את הרי יודעת מה אני אוהבת.. אולי יותר נוח לספור מה אני לא.. נשארתי אינפנטילית כרונית מתלהבת מכל דבר . כאן בוקר יפה...עדיין פורים.... מחר שוב כימו
אוהבת ומחבקת....
אספמיה

יחפנית

New member
מגנוליתי ....... חחחחחחח

אין בעיה בשני ההצעות ...... בצחוק ...... אין לי בעיה להיות בריאה ...... ואין לי בעיה לצחוק כשמשהו מצחיק אותי . לגבי הפארקים מלונדון ...... מוכנה לספר לך חוויות , אך לא בטוחני שאת תימצאי בתצורת ראייתי את מה שאת ספציפית חיפשת ...... נו מה לעשות ..... כל אחד מתבונן מעבר לפריזמה שלו . אז בעוד הפארקים של לונדון לא עושים לי את זה . אני מבטיחה לך לתאר לך את המקומות שכן עושים לי זאת . כרגע המקומות הללו בפנים . ואת ..... אולי ספרי לי על הכימו ? בדרכך שלך ...... חיבוק והנאה מכל רגע באשר תחליטי למלאו ..... אני

אספמיה

New member
טוב יחפנית המחשב שלך נפל כנראה

אז אולי נמשיך את השיחה באי מייל הריני להזכירו לך [email protected] חיבוק אני טסה לעיניני אמרת שצריך להקשיב לגוף? אז הנה הוא אומר לי... קומי כבר ותתחילי ... להתראות אספמיה

יחפנית

New member
אספמיה יקרה ../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

כן המחשב נפל ........... אבל בטוחני שבקרוב ניפגש ויצטלבו דרכנו ....... חיבוק והמשיכי לחייך אני

יחפנית

New member
יאיר יקר ........

תודה על המילים ....... נגעת בהרבה נקודות ...... אני בוחרת את שמתאים כרגע לדרכי ........... האם יש לסרטן נקודת התחלה? הסרטן יש לו התחלה , רק ברמות שונות . ברמה הגופנית . מתי שהוא זה מתחיל מתא אחד שמצליח להתפצל ..... זו הנקודה בה הרפואה המערבית אינה יודעת מדוע מערכת החיסון לא קטלה אותו . ברמה האחרת ..... וכאן ידוע לי שמגנוליתי תיתנגד ..... (וזה מותר בדו קיום ) הנפשית פנימית . זה אינו מתחיל כסרטן ...... זה מתחיל כשמתי שהוא אנו מוותרים . על מה ? כאן כל אחד כמו שהוא יוצר חייו , ככה הוא יוצר את הויתור . זה בכללי .... אך בכללי לא נוכל להקיש על הרבה . אז נלך להתנסות הפרטית שלי . ברמה הפיזית .....הסרטן החל כאופן לא מודע , כמו מרבית התיפקודים הגופניים שלנו . אולם ... משהבנתי במה מדובר , היה קל לי להבין את מה שקרה ברמה הרגשית ובמודע בשנים בטרם זה בא לידי ביטוי בתאים עצמם . איפה מחפשים? איפה שקל יותר בהתחלה . כשאנו מדברים על לחפש את המקור .... אנו למעשה נוגעים כבר בשאלות ריפוי . כאן שוב אחלק לשני שלבים . שלב א´ - להפתר מהתאים הסרטניים ..... בשלב ההוא לא חיפשתי אישית מהות , או מקור ...... למרות שכבר הבנתי הכל . כל שהייתי צריכה לאותו שלב ..... זה השלב שבו לדעתי , מרבית האנרגיה אמורה לצאת על עזרה ותמיכה גופנית למען שיפור מערכת החיסון ....... מגנולית יודעת על השלב הזה הרבה ....... תשים לב יאיר באיזה יופי רוחה עולה ומתמקדת בדברים שאכן הכי חשובים כרגע . הפריחה של הצמח בגינה ...... הפשטות של יפיי הבריאה . מגנוליתי , את יפה בעיני ...... חיבוק ענק ..... שלב ב´ - לחפש את מה שאני קוראת לו המתג בתת המודע שקיים את המצע לגידול התאים . זה השלב בו אני כרגע . אבל ככה אני מעדיפה לחשוב ...... בסימנים הפאתולוגים? כן , סימנים פאתולוגים , אתה מתכוון לגוף . ככה הגוף מדבר אלינו . אלו סימנים חשובים , שבמהלך הסרטן ( הפיזי) אכן למדתי את השפה והצלחתי לשנות מהלכים . בסימני הדרך על רגשות כעוסים? זה כבר יותר מקיש על לחפשו (את מקורות הסרטן ברגש ) אמת , אך בהעדפה שלי לטפל ברגשוות כעוסים זה לשלב השני , בשלב הראשון יש חשיבות רבה להוציא את הכעס ולא לצבור . כי הסרטן בעיני זה כעס שלכוד כמו לבה מבעבעת בהר געש . אם תישאל אותי באיזה איזור לחפש את המחשבה שהולידה בי סרטן ...... כן אני יודעת היכן לחפש ....... אך מרעיד אותי להכנס לשם ....... זה עולם שסגרתי ממזמן . מכאן אני יודעת היכן זה . אך ההגיון כאן לא יעזור ...... אני צריכה לחוות זאת מחדש . אז לאט לאט , למקום ההוא אני צריכה הרבה הרבה שמירה בטרם כניסה ..... גם כשהייתי שם , בתמימות , היתה עלי שמירה אדוקה . וזו הסיבה שטרם המשכתי את הכתיבה ...... כל המנעולים ששמתי על הפתח , כרגע אני חווה אותם , כרגע זה מנעול הספק ...... מנעול לא קל . לגבי : והדתיים? הם שאת אומרת כ סומים. והדת בבלי דעת? לא איני אומרת כעובדת יסוד . אך ככה אני בבפנים רואה את הדברים , כשאני נכנסת למסע , יותר חשוב לי להשאיר בי פתיחות לומר את שבדיוק קיים בי , ולא לדאוג בזמן כתיבה על ההשתקפות אותה עשיתי שם . בגלובלי , נכון , צודק ....... גם אני הבחנתי בזאת . וזה טוב , כי אם זה מה שקיים בפנים , אז למה לעצור ? ........ בדיוק ההפך להוציא ולבדוק ....... אם הייתי חושבת שזו נקודה חשובה , הייתי מתעקבת . לגבי ........ ואת ואנחנו למדנו על: הדעת, הבינה, החוכמה - ומאחדת שוב הדעת. של מי הדעת? הלא המדע גם מדבר על דעת. הנתונים אשר להם פירושים. והפירושים המותרים בלבד. מה אני מסכים שיהיו הפירושים לנתונים. ורק מה שאני מסכים וכל אחד שרוצה לחסות בצילי חייב לקבל את הפרושים שלי. יש לי הרבה פטנטים לשכנע שהפרושים שלי הם אלו שיתקבלו. יאיר יקר , אין לי צורך לשכנע את הפירושים שלי . כי כל אחד מאיתנו , העולם כולו נוצר למענו ....... למען דרכו . אז אפילו אם אצליח לשכנע אותך ..... זה יהה רק לכאורה , כי בכל מקרה כל אחד מאיתנו עומד לפני עצמו בלבד . ואם חיפשת פירושים שאינם שלך , או פירושים אותם לא בדקת בבירור במערכה האישית שלך , שהרי יש לך שיעור בנושא אחרי מי הנך הולך . צר לי אך בקטע הזה , כבר מילדות . אני יודעת שכיהודייה הקשר שלי עם יהווה הוא ישיר . זה אינו תחושה , כי אם ידיעה עמוקה ....... וההבדל בין רב , לכומר , זה שכומר לוקח ממך את עוונותיך . רב ..... פותח בפניך דלתות בחירה על עצם הדעת האישית אותה הוא רכש . מהות היהדות מתקיימת על בחירה חופשית . ומושגי היהדות על גן-עדן וגהנום ....... הינם שונים לחלוטין ממסורות סיפוריות אחרות שלצערי ניתן לראות את השפעתם ביהדות דה ימינו . אמרת : הלא המדע גם מדבר על דעת כן המדע מדבר על דעת . אבל .. הרבה יותר מדעת , המדע , מדבר על הוכחה . מכיוון שהרבה דברים המשפיעים על חיינו כידוע לך אינם מתחומי 5 החושים . כמו רגש , כמו אלוהים . אז המדע מוצא דברים מופלאים , אבל איך שהוא , פעמים רבות נראה לי שהם מתרגמים את המסקנות הלא נכונות , רק משום שהם מבודדים את כל מה שאינו מסתמך על החושים שניתנים למדידה . אבל מה שתמיד מדהים אותי ..... זה שכל מה שלוקח להם שנים להוכיח , אם הם ידעו את שפת הסמלים , הם כבר ימצאו שמני כתבים עתיקים כבר עוסקים ומדברים על אותו דבר . רק בגישה יותר טיבעית שהולכת עם הגוף וזרימתו . ועל כך כבר אמר שלמה , אין חדש מתחת לשמש . למעשה כיום המדע אם אני קוראת סימני הסטוריה בצורה נכונה , נמצא לפני קריסה , כמו הרבה מערכות שבוצעו על רוחו . כי המדענים כבר המון שנים מנסים להלחם במוות , למעשה כשהעולם המודרני לקח את מיקום הכנסיה והדת בעולם , בעוד הכנסייה הבטיחה גן עדן לאחר החיים , המדע מנסה להלחם כנגד המוות , עד שנראה לעיתים שמוות הוא עונש . כידוע לך ...... ידע הוא רק כלי ....... מה שמשנה זה הכוונה . ואם בכוונה יש טעות , והכלי הוא רב עוצמה , אז הנזקים יכולים להיות גדולים . בדיוק כמו ............. כישוף ......... יש לבן , ויש שחור ......... הפתח הוא זהה . בדיוק כמו האטום ....... שיכול להוות כלי חשוב ברפואה , ויכול להביא להכחדה של כל העולם ........ וזה עדיין בדיוק אותו אטום . ולגבי פורים ............חחחחחחח בדיוק היום נסעתי וחשבתי על – למה מתחפשים ..... ואז כמו שאני שואלת את השאלה לפתע עלתה בי התשובה .......חחחחח . כדי לראות כמה זה מגוחך כל התחפושות שאנו מזדהים איתם בימים שאינם פורים ....... מסכות לרוב ...... של מבוגרים המשחקים תפקידים , ומדברים בך מילים מעבר למסכת התפקיד בו זכה ובחר לעצמו ........ ובעצם ..... בפנים ...... כולנו ילדים . פורים שמח ומצחיק לכולם ........

למעלה