פותחים עסק - מקבץ דיונים חמים מהפורום

פתיחת עסק חדש
היי
לפתיחת עסק חדש נדרשים לא מעט היערכויות ופעילויות שלא אוכל כמובן לסקור את כולן אבל אנסה לגעת בעיקריות
  1. גיבוש עצמך בנושא הרעיון- השלמה ומוכנות אישית מנטאלית לנושא
  2. תכנון והיערכות פיננסית
    • תוכנית עסקית הינה הבסיס וההתנעה לקראת פתיחת עסק חדש היא נוגעת במספר רבדים- 1
      • הרובד האסטרטגי- הגדרת חזון ויעדים, ניתוח שוק,מתחרים ולקוחות, מיתוג העסק ולבסוף המודל העסקי בכלליות.
      • הרובד הנישתי- מודל שיווק ומכירות, מודל תפעולי וכמובן, המודל הפיננסי (מאזן, דו"ח רווח והפסד, נק' איזון וכו)
      • במידה ונדרש (קשה להבין מהתיאור הקצר לעיל) מבוצע גם תהליך של פניה לקרנות לקבלת סיוע/הלוואה כך שניתן יהיה לפתוח את העסק עם הון ראשוני, ובנוסף חשוב לדעת מה הן מקורות ההכנסה לתקופה הקרובה (במיוחד כשיש משפחה וחובות)
      • כחלק מההיערכות חשוב מאוד לחבר את הסביבה הקרובה שלך- הגיבוי והחיזוקים מהם חשובים מאוד לאור כל הדרך ובמיוחד בהתחלה.\
      • הגדרת תוכנית פעילות (יכולה להיות חלק מהתוכנית העסקית) שבה מגדירים מתי מבצעים כל דבר בצורה מפורטת ויעדי זמן- אם לא עושים זאת הדברים נמרחים
  3. היערכות שיווקית
    • יש להגדיר מה שיטות השיווק השונות- וחשוב/הכרחי להשתמש בתמהיל של שיטות בהתאם לניתוח שנעשה בתוכנית העסקית- שיווק באינטרנט (פייסבוק/אתר וידאו וכו), פרסום מקומי/ארצי, שיתופי פעולה, קבוצות נטוורקינג (BNI וכו) ועוד.
    • יש להגדר תקציב ולו"ז מדוייק לכל דבר.
  4. היערכות תפעולית (בהתאם למה שנדרש)
  • הגדרת מקום
  • התקשרות עם ספקים.
  • רכש ציוד
  • רכב לשימוש בעסק
  • ניהול חשבון בבנק- חיבור הבנק לסוגייה זו הינו קריטי ביותר
  • טיפול בנושאי בירוקרטיה מול הרשויות (עיריה וכו בהתאם לנדרש לסוג העסק)
כפי שניתן ראות הדברים הם רבים אך ניתנים לביצוע- כחברת ייעוץ אנו נותנים שירותים בכל התחומים לעיל ואף מעבר לכך.
ניסיתי לתת על קצה המזלג נושאים שונים לטיפול, אם את/ה מרגישים שאני יכול לסייע מעבר לכך התקשר/י לפגישת ייעוץ 054-9985597
בברכה רז

gabona

New member
פתיחת עסק
קודם כל צריך להתייעץ עם רואה חשבון האם אתה צריך להיות עוסק מורש או חברה. אם אתה מעוניין להעסיק עובדים צריך לקחת בחשבון הסדרת יחסי עובד מעביד. בנוסף יש צורך ללכת למס הכנסה, מע"מ, ביטוח לאומי ולפתוח תיק. מהניסיון שלי מה שחשוב זה באמת ליווי חשבונאי ומשפטי שיכסה את כל ההיבטים האלו, אני יודע שהמשרד של עו"ד שי ורד מתמחה בנושא הזה אז אתה יכול ליצור קשר.

Nandn09

New member
שאלה לגבי ייעוץ עסקי

היי, אני רוצה לקחת יועץ עסקי אבל במחיר מסובסד, אני עסק מתחיל ולא יכולה להרשות לעצמי מחירים בשמיים,
השאלה שלי איך אני בוחרת מישהו? יש כל כך הרבה....הכמויות ממש בלתי נדלות,
האם לקחת דרך מטי האם דרך מקום אחר" מהם המקומות הכי טובים ומוכרים לקחת ייעוץ מוזל?
איך בוחרים יועץ טוב? האם רק אחרי כמה מפגשים אפשר להבין או שיש דרך לדעת ולבחון מהתחלה?
האם אפשר לעשות פגישת הכרות ללא תשלום כדי לראות? בקיצר אשמח לכל הצעה פרקטית תודה

izhak212

New member
עוסק פטור
אם המחזור השנתי הצפוי לא עולה על 79,000 ש"ח אתה יכול להיות גם עוסק פטור.
עוסק פטור = פטור ממע"מ = הרבה כסף...

t422

New member
פעילות לפני פתיחת העסק

קניית סחורה \ שיפוץ לפהי פתיחת העסק
משמע עכשיו אני קונה סחורה (הלוואת בעלים) ומכריז על זה כהוצאות שהעסק יפתח
האם זה אפשרי ?

מה זה מחיר מסובסד?

נשאלת השאלה באיזה תחומים את צריכה ייעוץ..
הדרך הכי טובה לדעת אם יועץ הוא טוב היא דרך המלצות ובעלי עסקים שעבדו איתו בעבר.
אם תוכלי לפרט בדיוק מה הצרכים שלך אולי אוכל להרחיב מעט יותר..

נקודה חשובה: לרוב יועצים טובים בלי ניסיון מוכח לא יהיו במחיר מסובסד, אם כי יכול להיות שאת בכלל לא צריכה יועץ בכיר/מנוסה מאוד.

וכן, מקובל לעשות פגישות היכרות ללא תשלום.

מקווה שעזרתי.

מאירובן

New member
משתדל לענות

כי בתחומים שונים זה משתנה לפעמים. מה עושים קודם, איך מכריזים, טפסים נדרשים ועוד ועוד. לדעתי פתיחת עסק מקטן ובטח לגדול, צריך להתיעץ עם מומחים, גם יעוץ משפטי מאוד נחוץ. יש הרבה דברים שאנחנו פחות מבינים בו או לא מכירים את כל החוקים וזה יכול גם להוביל לבזבוז כספים. גרושתי בפתיחת העסק שלה נעזרה בעו"ד שגם יש לו נסיון בליווי עסקים - עו"ד שי ורד. לדעתי זה עניין קריטי, לעשות פעם אחת נכון.

Nandn09

New member
מחיר מסובסד

זה 80 ש"ח לייעוץ, אני לא חושבת שזה יועצים לא מקצועיים, אולי אני טועה, אבל בכל זאת גם לסטאז' יש מה לתרום,
זה הסכום אין פה מה לדבר על סכומים יותר גבוהים כך שזה לא רלוונטי, אני בתחילת הדרך יחסית, התחום: עיצוב צרכים- לכוונן לעשות כיוונים ולהבין איך לשווק אחרת, למקד דברים ,
אני בונה כבר תוכנית עסקית אבל אני צריכה מישהו שיכוון אותי יותר יש לי הרבה שאלות הרבה דברים שאין לי מושג איך לפתור כרגע

תשובה

את טועה. יועץ מקצועי לא יעבוד עבורך בסכום הזה (אולי בהתנדבות כן..).

טיפ קטן - מה שזול יקר.

Nandn09

New member
אני לא טועה, זה משהו שכתבו לי פה בעבר

וגם בדקתי באינטרנט....אגב, מי הסמיך אותך לענות לי על משהו שאינך מבין בו?

מהניסיון שלי

בתור מי שמלווה עסקים על בסיס קבוע.. אלה לא המחירים של בעלי מקצוע טובים ומנוסים, בכל תחום. גם אני נעזר בבעלי מקצוע בתחומים משלימים לשלי ואני יודע כמה עולה איש מקצוע טוב.

רק הוצאות הדלק כי להגיע לפגישה איתך לא שוות את ה-80 ש"ח האלה.

אני לא צריך הסמכה מאף אחד כדי לענות לך, סה"כ כוונתי הייתה טובה, לעזור לך.

בהצלחה.

paretomc

New member
ייעוץ עסקי מסובסד - אכן קיים

ייעוץ עסקי מסובסד בעלות של 80 ש"ח לשעה ועוד מע"מ אכן קיים ולא רע בכלל.
משרד הכלכלה משלים את ההפרש ל 200 ש"ח - עדיין תעריף נמוך יחסית ליועצים מקצועיים אבל חוסכים עבודת שיווק ומכירות ומקבלים עבודה בהיקף משמעותי כך שיש יועצים טובים.

באיזה אזור את בארץ?

Nandn09

New member
היי, עכשיו קראתי

שיש הבדל בין ייעוץ עסקי לבין ייעוץ שיווקי, ואני לא צריכה ייעוץ עסקי אלא רק תוכניחת מכירה עזרה בשיווק,
אשמח אם תיתן לי טיפים והפנייה איך אני בודקת האם היועץ השיווקי מתאים לי ולאיפה לפנות,

paretomc

New member
תחילת העבודה עם מעוף כוללת אבחון

אחרי תהליך האבחון שמבצעים במעוף, ממליצים לך על כיוון ועל יועצים - את יכולה לבחור את היועץ שמתאים לך ולבקש מראש להפגש עם שניים לפחות.
הדרך הכי טוב להתרשם היא לדבר עם היועץ, לראות מה הוא שואל, מה הוא מכיר בתחום ולבקש ממליצים מתחומים קרובים (מבחינת סדרי גודל, סטאטוס העסק ותחומי עיסוק כלליים)

אני אגיד ככה

תקחי יעוץ מסובסד בכל מקום שיציעו לך!!!

עסק זה עניין רציני
מי אמר שרק יועץ אחד יפתור לך את הכל?

מכל יועץ שתקחי את תלמדי משהו , משהו חדש שלא ידע.
כרגע זה לא קריטי יועץ עסקי או שיווקי.
גם יועצים עסקיים רובם יודעים דבר מה על שיווק.
לצאת מנקודת ההנחה שהם יודעים יותר ממך על שיווק-זה טוב כי תלמדי מהם.

אני לקחתי יועץ ממטי והייתי מאוד מרוצה.
ושוב-לא להינעל על יועץ אחד וזהו
כשאת בתחילת הדרך את חייבת להקיף את עצמך עם כמה שיותר אנשים שמבינים יותר ממך.

גם יש קבוצות רבות בפייסבוק שבהם את יכולה לקבל עצה/מוטיבציה תחפשי אותן

בהצלחה

למעלה