פותחת שרשור בוקר

פותחת שרשור בוקר

הי... למעשה הרגשתי די מטופשת אתמול כשראיתי שאנשים לא ממש משתתפים ב'שרשור בוקר'. אבל אחר כך אמרתי לעצמי: א. אנשים עושים מה שטוב להם ומתאים להם. ב. אז אני מרגישה מטופשת, אז מה? כאילו, רשמתי לעצמי את רשימת ה'מחירים' שאני מוכנה לשלם בדרך להגשמת מטרתי: להיות עורכת דין לזכויות אדם וכותבת מפורסמת, כגון עבודה קשה וכו'. אז אני יכולה לחשוב על הרגשת הטפשות בלהיות 'המתנחלת הבודדת על הגבעה' ( כאשר שרשור הבוקר הוא הגבעה
) כמחיר שאני נכונה לשלם בשמחה. בדיוק כמו ששילמתי לאחרונה 5200 שקל בשביל לרכוש הליכון ביתי ( אני חולת ריצה
) . כלומר לדעת שלכל דבר ישנו מחיר זה בסדר. ג. אני מניחה שאם אדם מתמיד במשהו, במוקדם או מאוחר להתמדה שלו באותו עניין ישנה תעופה משלה ואנשים פשוט מצטרפים... גם אם לא sooner אז later .ד. זה לא סוד
שאתמול, ושלשום ולפני שלשום 'המטרתי' על עצמי מלאן דברים לעשות.. ואולי זה מרתיע אנשים מלהצטרף לשרשור? אין לי מושג... אבל ... מה שאני מנסה להגיד הוא שכל אדם הינו צירוף אינדיבידואלי של נסיבות, ועבורי אישית זה מה שמתאים כי עשייה מעוררת אותי ואי עשייה 'סוחטת' ממני כוחות...וכל אדם הוא אינדיבידואל בקטע הזה..... ... זהו.... אנחנו חיים בתרבות ( בעיקר בהשפעת התרבות האמריקאקית ) שבה מי שעושה יותר "נחשב יותר". תמיד מציגים לנו כמופת ודוגמא את ביל אמו או קלינטון אמו ש"כבר בגיל 40" ניהל את ארצות הברית או שלט בשוק המחשבים שלה. ואז כאילו העשייה שלנו מתבטלת כי העיתונות מציגה את ביל גייטס/ קלינטון כמודלים לחיקוי. אז מה שאני מנסה להגיד שה'הנחתה העצמית' שלי היא מתוך נסיון חיי ושילוב נסיבות יחודיות שלי, זאת המוטיווציה שלי והיא נובעת ממני, מנסיון חיי, ממה שהתרחש בחיי שגרם לי למוטיווציה אדירה לעשות חיל במשפטים ובכתיבה.... מה שאני מנסה לאמר הוא שאני מקווה שעצם העובדה שאני 'מנחיתה' על עצמי המון אינה מרתיעה אנשים מלהשתתף בשרשור, כי אני חושבת שיש לו חשיבות שכן כל משימה אם מפרקים אותה לגורמים נראית סבירה וברת עשייה... ומה שאני מנסה לאמר ש.. למרות שאנשים יעצו לי 'להאט קצב' נסיון חיי לימד אותי שיותר עשייה = יותר אנרגיות.... ופשוט לכל אחד ישנו נסיון חיים יחודי או צירוף נסיבות יחודי שעושה אותו כך או אחרת....ואין טוב יותר או רע יותר אלא מה שמתאים לי אישית... ומה שאני אומרת הוא שאולי המסרים המעוותים של התרבות שלנו הם כאילו של 'עשיה' כי זה המסר שמשדרים לנו באולימפיאדה או בכל התרבות התחרותית שלנו... ומה שאני מנסה לאמר הוא... שההנחתה העצמית שלי- אני מקווה שהיא לא תרתיע אנשים מלהשתתף, היא פשוט משתלבת במה שאני ובנקודה שאני עומדת בה כרגע בחיים....ואני מנסה לאמר שאני מקווה שמה שאני עושה לא מונע אנשים מלהשתתף בשרשור... כי לדעתי הוא מאד חשוב... לדעתי שרשור בוקר ו'ערב' כזה הוא המהות של הגשמת מטרות, זה בדיוק 'לתפוס את המטרה בביצים' .... כלומר..... במקום להגיד לעצמי 'אתוב ספר' – אכתוב עמוד וחצי ליום.... לדעתי מהדבר היומי הזה אפשר לבנות מגדלים גדולים ולכן ככ חשוב לי שיתקיים... זהו... רציתי לשאול מה דעתכם... על כל הנושא של שרשור יומי, ואם הוא מסייע להגשמת המטרות, ולמה אנשים בוחרים להשתתף/ לא להשתתף txt

א ס י ת

New member
הtטקסטואלית אני אוהבת לקרוא את מה

שאת כותבת. גם כתוב טוב וגם חכם ומחכים. אם את מרגישה שאת זקוקה לשרשורי בוקר, תכתבי חופשי. איכפת לך אם אתייחס אליהם בצהרים, כי בבוקר אני עדיין מתאוששת מהלילה. הולכת לישון ב2-3 לפנות בוקר. הרי אני לא זקוקה להיות ב-8 בעבודה. החיים שלי היום מתנהלים ממש טוב, בהתאם לשעון הביולוגי שלי. ישנונית ביום עירנית בלילה. כמו שכבר ציינתי במקום כלשהו, העשייה שלי נעשית ללא מאמץ מיוחד. כבר הייתי בבוקר בבנק ועשיתי עוד מספר מטלות בדרך, מסרתי טליתות ישנות (במצב מעולה) של משפחת בעלי לבית חב"ד, והם שמחו מאוד. בדרך לבנק עברתי אצל סוכנת הביטוח וקיבלתי ממנה לוח שנה יפה. המטלה הנוספת של סידור הארגז האחרון כנראה לא תתבצע היום, כי פשוט אין לי חשק. אני אומרת את זה ללא ריגשי אשמה. לעומת זאת, אני מתכוונת "לעבור" על הדירה עם סמרטוט ריצפה. לא נעים אחי יגיע לבקר אחרי הצהרים. לפעמים אני עושה דברים גם בגלל ה"לא נעים". זה מדרבן חברתי חזק. מה אני עושה מחר? הולכת לשחק עם הנכדים (יש לי 3) בבוקר. אוכלת צהרים אצל בני וכלתי. אחרי הצהריים אולי אתפנה לעבור על חצי מהמסמכים. החלטתי שחצי זה מספיק לי. זאת עבודה ריגשית שקשה לי, אני זקוקה למנות קטנות, או במרווחים ארוכים אחד מהשני.

הי אסית ../images/Emo24.gif

כמוני כמוך בנושא הזה... בעוד שלמשל במטלות כגון : לקרוא 20 פסקי דין, אני יכולה לעשות זאת בתיק תק, מבלי שום בעיות, מטלה כגון להתעסק עם איזו רשות בירוקרטית יוצאת אצלי נוגדנים, וגם כל מה שכרוך בסידור הבית וניקויו, בגלל שזאת עבודה סיזיפית, יש לי המון קושי עם זה. מה שאני מנסה לאמר שאם אני אחליט שאני קוראת את הספר "אהרון ברק: פרשנות במשפט" בתוך שבוע ( ספר של 1500 עמודים ) ומסכמת אותו, סביר להניח שאצליח לעשות זאת עם מאמץ ודירבון אמנם, אך ללא קושי מיוחד וללא ויברציות שליליות מיוחדות. לעומת זאת לשלוח פקס לאיזו רשות פורמלית או גורם רשמי, למרות שזה חמש דקות זה תמיד עושה לי ויברציות שליליות. כלומר אני פעלתנית נורא בנושאים מסוימים, באחרים אני ממש קשה ואיטית....
זאת האינדיבידואליות שדיברתי עליה ..
בכל מקרה, אני עשיתי החלטה שבכדי לעבוד על האתר שלי בראש נקי, אני הולכת לסגור כמה מחויבויות שונות, לסגור אותן חזק והרמטי, בכדי שאני אוכל 'לזרום' אם האתר בלי שום מטלות שתקועות לי באמצע. השבת הזאת ( כן, ידוע לי שיום שבת נועד למנוחה וכו'
) אני הולכת לעשות מרטון משפטי אדיר ( במסגרת ההחלטה שלי להצטיין שנה א' אני עושה מעבר מסוים של קריאה וקצת סיכומים על כל החומר של שנה א', בגרסה מקוצרת בכדי לבוא לשנה א' מוכנה ) : המטרה שלי ליום שישי היא
לסיים את כל התקציר השנתי בן 130 ענמ' 'משפט ציבורי' ( הכולל מנהלי, זכויות אדם וחוקתי וכן דיני שעת חירום ), והכוונה קריאה ראשונית אבל עם הרבה תשומת לב ורישום הערות חשובות במחברת, נקודות חשובות שעלי לזכור.
לסיים לקרוא בשימת לב את כל התקציר השנתי של 'מבוא לתורת המשפט' – תקציר בין איזה 60 עמודים, וגם כן, להקפיד לרשום במחברת את הנקודות העיקריות. ( אם לא אספיק אז רק חצי מזה קרי 30 עמודים, מה שיותר סביר שאעשה )
וגם, לעדכן את האתר שלי: לטעון עוד 10 יצירות לאתר,
לעשות עוד 20 דקות של עדכונים טכנים
ולהקליד עוד 2 פסקאות מיצירות שלי הכתובות במכונת כתיבה אל תוך ה WORD
לא לנקות את הבית ממש כמו ש... פשוט לשמור אותו 'מסודר פחות או יותר', קצת כלים כביסה וזה, אולי סמרטוטון קטן לרצפה,
ללכת לסופר לעשות קניות שישבת
ולהשיב מסרים לאיזה שישה אנשים, אבל בקצרה ובלי שיחות באורך הגלות...
( דרך אגב פתחתי את הבוקר הזה בלמידה נמרצת ושיטתית של דיני חוזים, וסיימתי את התקציר השנתי של הפסדים- 27 עמ', וגם פתחתי נמרצות בסיכומי משפט וחברה של פרופ' אריאל בנדור, כלומר פתיחה נמרצת למדי של הבוקר
) ( כן, אני יודעת שיום שישי שבת אמורים לנוח לבלות אבל אני מוצאת את הסופשים נוחים לסיום מטלות לימודיות שאי אפשר לעשות באמצע השבוע מפאת העבודה,הסידורים והעניינים השונים וחוץ מזה אני רוצה לבוא לשנה א' בידיעה שעל כל התקצירים עברתי..... ) והמטרות שלי ליום שבת הן:
לסיים את התקצירים של פס"ד משפט וחברה ( נותרו לי עוד 22 עמ )
לסיים לפחות מחצית 'מושגים בעונשין' ( גם כן סיפור של עשרים עמ' )
אני לא יודעת מה יתחשק לי אז או: סיום טוטאלי של מושגים בעונשין ( קרי לקרוא את הכל וקצת לסכם בקצרה עד עמ' 40 הסופי ) או קריאת תקצירי פס"ד נזיקין וסיכומם בקצרה, שמכיוון שהגעתי שם לעמ' 68 וזה קובץ של כ 93 עמ', אני מניחה שאגיע עד עמ' 80 – 85 לערך.
ומכיוון שמחר בשבת אני אצל הורי לצהרים ולהורים שלי ישנה מדפסת לייזר, אז המטרה שלי היא להדפיס לפחות כ 20 פסקי דין.
ולכתוב 2 יצירות גם בשבת
וגם להקליד עוד 2 פסקאות מיצירה ישנה שלי שכתובה במכונת כתיבה
ולא לסדר יותר מידי ת'בית כמו לשמור עליו מאורגן ולא מבולגן וזהו... מקווה לעדכן גם אם נעשה ...
Txt ושתהיה לך שבת שלום...

א ס י ת

New member
הtטקסטואלית את ממש יודעת לנצל את

הזמן לטובתך. טוב שאת כותבת מה שאת עושה. יש אנשים שירגישו רע עם זה, אבל זה בגלל שאם הם משווים את מה שהם עושים למה שאת עושה זה גורם להם לצאת רע. אז לדעתי את צריכה להמשיך בקצב שלך. ונכון את עושה שאת מכינה את עצמך לקראת שנה א' על מנת להצטיין. וגם לא מוותרת על האתר שלך. אשמח לקרוא בו כאשר יעלה לאויר. ההחלטה לשמור על הבית מסודר כל הזמן, היא החלטה נבונה. ככה רק זקוקים לניגוב קל ומעט ניקוי אבק והבית מסודר ונקי כל הזמן. הזמן שזה דורש הוא מינמלי, וגם ההשקעה הריגשית קטנה, ואין ריגשי אשמה. הבית מפסיק להיות מטלה. המוקש שלך הוא ההתעסקות עם הרשויות. בתור עו"ד תצטרכי לעשות את זה הרבה. יש לי מספר טיפים. במשך הזמן את יוצרת קשר אישים עם אנשים ברשויות, והדברים נעשים מהר יותר. לא כמו עכשיו שכאילו הרשויות הם מין חומה כזאת בלתי אנושית. ככה זה מרגיש כשלא מכירים אף אחד. תתפלאי, עובדים שם אנשים נחמדים כמוני וכמוך שממש שמחים לעזור.

הי אסית ../images/Emo20.gif ../images/Emo24.gif

אני רק רוצה לציין שכל כמויות העשייה הזאת אינן באות לי בקלות. לו היו באות לי באופן 'טבעי' לא הייתי צריכה איזה גורם מתמרץ, כמו פורום למשל. העניין הוא שזה לא בא לי בקלות, זה לא בא לי טבעי אבל כן בא תוך כדי מאמץ, פשוט כי אני שואפת להצטיין במשפטים, ולהתפרסם בתור כותבת. מה שאני אומרת: שזה כרוך בהמון מאמץ, אבל שווה לי....

א ס י ת

New member
הtטקסטואלית אני דוקא התרשמתי שזה

האופי שלך. אם זה כרוך במאמץ גדול, את עלולה לשרוף את האנרגיות שלך. אולי תנסי להתמקד רק על דבר אחד כגון משפטים, ותתני משקל קל יותר לעניין הכתיבה. לי יהיה קשה מאוד מעתה לדרבן אותך כשאני אחשוש מנפילה אצלך.

הי אסית

המושג 'נפילה' הוא מושג מאד מאד כללי שאנשים משתמשים בו לתיאור כל מיני דברים, החל מרגע של זעף ועד התמוטטות שמצדיקה שהות של חודש בבית הבראה. אנשים גם מכנים תופעות חיוביות מאד בשם 'נפילה' למשל בכי, שאישית אני חושבת שהוא מאד עוזר ומרפא... מהי 'נפילה'? זאת הגדרה מאד כללית שמשתמשים בה לכל כך הרבה דברים? אשמח ראשית אם תסבירי לי מה את רואה לנגד עינייך כ'נפילה'? txt

א ס י ת

New member
הtטקסטואלית נפילה בעיני, זה קצר

במערכות הגוף. סוג של שחיקה. שבו הגוף מודיע לך שזהו הוא לא זז יותר, אלא אם כן את נותנת לו מנוחה ולא מריצה אותו ב250 קמ"ש. אם את מרגישה שאת עובדת קשה, וזה מעל לכוחותיך לפעמים, אז יש מקום לריענון העומס. אבל אם את מקבלת אנרגיה מעבודה קשה. והגוף עומד בעומסים שלך. אז מצידי זה בסדר. את מצליחה לעמוד בתקן של גופך. כנראה שלא תחווי שחיקה ונפילה.

הי ../images/Emo13.gif

אז זהו שעבודה קשה תורמת לי אנרגיות, אני מרגישה מפוצצת באנרגיות ולא יכולה לישון. וכן, אחת לכמה זמן אני מרגישה ש'נשרפים לי הפיוזים'. שנה שעברה למשל למדתי כמה ימים ברציפות מאז חזק ואז הרגשתי 'קצר', ובמקרים כאילו אני נותנת לעצמי לנוח. למינוח 'נפילה' יש קונוטציה קצת מאימת בבחינת 'אל תנסי כי תפלי'. זה לגיטימי שאחרי שעובדים קשה נחים, ואני מעדיפה לראות את מה שאת מתארת ( חוויתי את זה לפעמים וזה בסדר ) לא "נפילה" כי אם מצב אחרי עבודה קשה מאד שאת צריכה לנוח ומגיע לך לנוח. מבחינתי גם אם שבוע שלם עבדתי קשה מאד ובתום השבוע אני מגיעה ל"קצר" אז אני פשוט מפנקת את עצמי, נחה וכולי בכיף ובלי רגשי אשמה. ממש בסבבא. העניין הוא שלא צריך להמנע מעשייה עקב "נפילה"- הנה הסופ"ש הזה עשיתי סיכומים מעולים של 3 מקצועות: דיני חוזים, משפט ציבורי ושיטות משפט. גם אם בתום הסופ"ש אפול, זה עדיין לא מבטל את ההישגים שהשגתי בסופ"ש- סיכומים מעולים שערכתי ב 3 (!) מקצועות. הסיכומים ישנם, הם מונחים, ובהנחה שלא תקרא רעידת אדמה שתשמיד את הסיכומים הרי שהסיכומים קיימים – עוד בעניין זה- מכיוון ששנה א' היא 'שנת הרצח' אני לוקחת חלק מן המטלות של שנה א' ועושה אותן עכשיו, כי אני רוצה שנה א' שפויה. עם ארוחות מסודרות ולא 'אכילה בחטף על המקלדת תוך הקלדת עבודה' ושנה של ערבים חופשיים וסופ"שים עם קצת פנאי... בעצם מה שאני עושה זה 'בנק מטלות' לומדת חלק מן החומר עכשיו בכדי שתהיה לי שנה יותר קלה.. זהו, ובינתיים המרטון שהכרזתי לסופ"ש מתקדם יפה, אמנם לא הגעתי לרשימת המטלות המלאה שלי, אבל זה לא מבטל בכהוא זה את מה שעשיתי, גם ככה עשיתי הרבה, סיימתי ( כמעט ) 3 נושאים בסופ"ש הזה, תקצירים שנתיים של 3 מקצועות ואני גאה בעצמי. אני מלאת אנרגיה וסיפוק כרגע, רוצה לאמר, עבורי זה טוב, נכון שיוצא לי עשן ירוק מהאוזניים, אבל מצד שני כשאני רואה את מחברות הסיכומים שלי, שבתוכם ישנה עדות לבליסה של קובץ בן 120 עמודים של משפט ציבורי ( אותו סיכמתי לנקודות במחברת ) – וגם עדות לבליסה של 'פסקי דין בחוזים' ( סיכום שסיכמתי ) אני פשוט גאה בעצמי ולא משנה לי שיוצא לי עשן ירוק מהאוזניים, זה כל כך כיף, זה כמו ספורט, זה מתיש אותך אבל נותן לך תחושת התעלות txt

למעלה