פזיוטרפייה לתינוקות ק.פ

ybarak1

New member
פזיוטרפייה לתינוקות ק.פ

האם מומלץ פיזיוטרפייה כטיפול נלווה למתיחות שאנו ההורים מבצעים לתינוקות עם ק.פ ( גיל 10 חודשים ). תודה

היום לצערי אני כבר יודעת שכן,

לפחות אצלנו, אבל לא תמיד מאשרים פיזיוטרפיה מעין זו כיוון שרבים מהרופאים שטוענים שהטבע צריך לעשות את שלו ופעולת הדריכה תבצע את הריפוי. ספרו קצת על עצמכם, לדעתי, פעם ראשונה שאני נתקלת בשמכם. חג שמח אורית

מילה לגבי האישורים (בירוקרטיה)

אצלינו למשל ב"מכבי", רופאת המשפחה הפנתה לפיזיוטרפיה. וגם בטיפת חלב נתנו הפנייה, בלי שביקשתי, למכון של "מכבי". כך שלא היינו צריכים אישור או התערבות מיצד האורטופדים.

ברוכים הבאים ../images/Emo39.gif

לאחר קריאה רבה והתדיינות רבה מאוד כאן בפרום ועוד מכתב מפונזטי להורים שלא טופלו בשיטתו, הצלחתי לגבש דיעה שמתיחות, שחיה, בלט וכדומה מאוד יכול לעזור, בעיקר לתווח ארוך, בלי קשר לשיטה בה מטפלים. פיזיוטרפיה למה? לאושרי למשל יש גמישות יתר והיפוטוניה. כך שפלדנקריז, ו/או פיזיוטרפיה יכולים לקדם אותו בתנועה. לילד, תינוק, שאין עיקוב בהתפתחות אני לא יודעת איך פיזיוטרפיה יכולה לעזור, תשאלו במכון. פלדנקרייז יכול גם לעזור לתווח ארוך בכך ש"מלמד" את הילד לצעוד נכון וכך המשקל על הרגליים מאוזן וזה יכול למנוע כאבים בגיל בוגר. KASHKE תוכל להרחיב בוודאי. גם נטע של אורנית נהנה מטיפול פלדנקררז ע"י סבתו. ספרו קצת על עצמכם בבקשה. היכן אתם מטפלים, מה שם התינוק/ת...
אני עידית, אמא לאושרי בן השנה וחודש. עם ק"פ דו"צ. אנחנו מטפלם בשיטת פונזטי.

kashke

New member
שלום../images/Emo13.gif אז כמו שכבר רשמה אמא של

|כדור|, אני ממליצה על שיטת שלהב = ליווי התפתחותי לתינוקות על פי שיטת פלדנקרייז. אם תעשו חיפוש על שמי תוכלו לקרוא את דעתי על השיטה. אשמח לענות על שאלות ספציפיות שתתעוררנה אצלכם. בהצלחה.

ybarak1

New member
קצת על עצמנו ועל אלה...

אכן אנחנו פעם ראשונה ולא הצגנו את עצמנו אז שלום לכולם. אנו הוריה של אלה בת כמעט 10 חודשים .נולדה עם ק"פ חד צדדי רגל ימין. (שאובחן בסקירת המערכות המורחבת).מטופלת במרפאת ק"פ תל השומר אצל דר.שינדלר.אלה נולדה עם ק"פ שהוגדר כחמור ולמזלנו הטיפול בשיטת פונסטי הועיל וב-3 חודשים האחרונים הק"פ מטופל באמצעות הנעלים בשעות השינה בלבד ומתיחות שאנו מבצעים.בשלב זה אלה זוחלת ועומדת (מזה חודשיים שלושה).שמענו שמומלץ שתזחל כמה שיותר ולא כדאי לעודד אותה להליכה בשלב מוקדם ושכדאי להיעזר בפיזיוטרפיה מקצועית דרך הקופ"ח(מכבי). תודה על התגובות שנתקבלו .נשמח לקבל תגובות והמלצות נוספות מהורים שעברו שלב זה ובכלל... חג שמח.

גווניבר

New member
שלום לכם!!../images/Emo142.gif

אני בת 22 ונולדתי עם ק"פ דו-צדדי חמור. אני מחזקת את ידיכם שאתם עושים מתיחות לאלה. אמא שלי עשתה לי מתיחות כל יום עד גיל 12, ולרופאים קשה להאמין שנולדתי במצב כזה חמור. אני חושבת שפיזיוטרפיה מקצועית יכולה רק להועיל (בנוסף כמובן לעבודה שלכם). חג שמח!!!! נ.ב- מוזמנים לפנות אלי דרך המסרים בכל עיניין.

hanash

New member
אנחנו בשלב הסקר..פרטים בבקשה

שלום, אנחנו בשלב סקר הרופאים והמרפאות כדי לגבש החלטה, איפה ועם מי. תוכלו לספק לנו קצת מידע על שינדלר, עצמו, המראפה, ימי קבלה, עם איזה קופה עובד? איך מגיעים איליו דרך מכבי? מי המגבס? מי עובד עימו? מה הניסיון שלו, מה עומס התורים ותנאי המרפאה... תודה

למרות שאנו מטופלים שם, שאלת...

הרבה שאלות שלא הכל אני יכולה לסייע, אבל אנסה. שינדלר אדם נחמד ומקצועי מעליו נמצא פרופ גנאל, שלדעתי הוא גם מנהל המחלקה שם בדרך כלל הם מקבלים ימי חמישי ואז התור שם מפה עד הודעה חדשה לא יודעת כיצד ניתן להגיע דרך מכבי כי אני ילדתי בתל השומר, ומשם ועד היום אנחנו בקשר איתם תנאי המרפאה דווקא נאים ונעימים לילדים יש פינה למשחקים עם הרבה צעצועים, ו.... לגבי הגבס...בעבר גיבסו 2 מוזרים כאלה היום, אני לא יודעת להגיד לך למרות שנראה לי שזו האחות האחראית על המרפאה , מקסימה פשוט!...באיזו שיטה תטפלו, פונטסי , אני מאמינה שכן.. לילה טוב אורית

hanash

New member
תודה, ועוד כמה שאלות...

האם זו מרפאת ק"פ? מי מבצע את המניפולציות? אנו מתכוונים ללדת היכן שנטפל... אך עדיין לא יודעים היכן, הבנו שבשיבא (תל השומר) מטפלים בפונזטי רק מסוף 2003 (באיזה קופ"ח אתם?) האמת שזו בעיה מאוד קשה לבחור רופא, כל אחד ממליץ בחום...על הרופא שמטפל בו. מה עושים.?

לא זאת לא מרפאת ק"פ אבל...

אני חושבת שכולם מכירים את הבעייה והונחו לטפל לפיה. כשתמיר נולד, הייתה גברת אחת שביצעה את המינפולציות אבל כרגע היא חזרה למקום עבודתה הקודם, לאורטופדיית המבוגרים וחבל, כיום, אין לי מושג מי עושה אבל אני כמעט בטוחה שהרופאים עושים זאת בעצמם. תמיר נולד בתחילת 2003 ובאמת לא טופל בפונטסי. אנחנו בקופת חולים מכבי והם בכלל לא ששים לתת טפסי 17 אבל בגלל שילדתי שם , אין להם כל כך ברירה למרות שכל פעם הם "מזכירים " לי שיש אורטופדים טובים גם בקופה. מאיזה איזור אתם בארץ? אני החלטתי להרחיק יחסית ולהגיע מחולון לשיבא,בדיעבד, לא הייתי חייבת כי גם באיכילוב יש מומחים ומבינים... אני הייתי הולכת לפי האינטואיצה שלך ולפי מה ששמעתם על בית החולים וכמובן, שמתחשבת באיזור המגורים, אה, אבל בעצם לא יכולות להיות הפתעות כי אם אינני טועה, אתם אמורים ללדת בקיסרי???? או שטניוש כתבה את זה???? חג שמח אורית

ybarak1

New member
תשובה לHANASH

בהמשך לתשובת גן עדן: אלה נולדה בסוף 2003 ולאחר בדיקות והתלבטות ילדתי בתל השומר שם גם אלה מטופלת.אנו גרים בגבעתיים והתלבטנו בין איכלוב לתה"ש לפי בדיקה שלנו שני בתי החולים באותה רמה שהיא בהחלט טובה.כל הטיפול באלה נעשה ע"י דר.שינדלר עצמו(בכל השלבים). בשתי בתי החולים מדובר במרפאות ק"פ בדנה המרפאה פועלת בימי א ובשיבא בימי ה..שינדלר הוא סגנו של דר. או פרו' גנאל.לפי מה שראינו שינדלר מטפל בעצמו בכל התינוקות.כל ביקור במרפאה עד עכשיו ארך כשעתיים מקסימום.שינדלר עובד דרך מכבי במרפאה ברמת השרון וחלק מהמעקב עשינו שם.תנאי המרפאה חדישים כפי שגן עדן ציינה.כמו כן הוא מוסר סוללרי אישי למקרה הצורך.מעבר לרופא טוב(לפי ההתרשמות שלי לפחות) הוא מאוד אנושי.גם על פרפ.וינטרופ מדנה שמענו דברים טובים.לגבי הפניות לבי"ח לא נתקלנו בבעיה (ממכבי )והאישור מתחדש כל 3 חודשים ללא בעיה. במידה ויש לך שאלות נוספות אשמח לענות. בהזדמנות זאת אני רוצה להביע את הערכתי למקימי הפורום(גן עדן?)ולאמא של כדור על האתר שלה. חג שמח.

hanash

New member
אנחנו מהמרכז

אנחנו מאיזור כפר סבא אבל נכונים ומוכנים ליסוע לאן שצריך. אנחנו לא אמורים ללדת בקיסרי (כעקרון, אלא אם יהיו שינויים) ולבי אינטואיציה בשלב זה ממש אין לנו, אנו מלקטים מידע ביום שני הקרוב נוסעים לראות איך זה בהדסה עין כרם ומתי שהוא נלך לראות באיכילוב.

למעלה