פזילה, הרחבת אישונים ומה שביניהם

mirileh

New member
פזילה, הרחבת אישונים ומה שביניהם

בבדיקת ראיה האופטיקאית בוודאות קבעה שאני סובלת מפזילה מסוימת (חשדתי. במצבים מסוימים אני סובלת מראייה כפולה. חשבתי שזה בגלל המשקפיים) והמליצה לי לבקש מהרופא הפנייה לבדיקת הענין. מלבד כל הבדיקות השגרתיות, הרופא שלי התעקש לבצע את הבדיקה של הרחבת אישונים, למרות שבדק אותי כמה חודשים קודם לכן כשהיתה לי דלקת באחת העיניים. לא שאני נגד יסודיות ובדיקות, אבל הפעם הגעתי למרפאה שלו בנהיגה באור יום ולא הייתי מוכנה שיעשה את הבדיקה (אי אפשר לנהוג אחר כך וקשה לי להאמין שהעיניים לא יפגעו מאישונים מורחבים בשמש). הוא סירב לתת לי את ההפניה לבדיקת פזילה עד שלא אחזור אליו לבדיקה של הרחבת אישונים. תגידו לי - זה רק נדמה לי או שממש אין קשר בין הדברים? כל הכבוד לו שהוא בודק, אבל זה לא כמו למדוד דופק לאדם שבא עם בעיה של פריחה בעור? הוא לא הגזים?

הרחבת אישונים

שלום רב ותודה על שאלתך. לא ניתן ליפות את המילים - את פשוט טועה. אין משפט אחד שלך מהנ''ל שיש לו כל בסיס רפואי או לצערי הגיון. בדיקה אצל רופא עיניים כוללת בדיקת חדות ראייה, בדיקת לחץ תוך עיני. בדיקה של חלקי העין החיצונים ובדיקה של קרקעית העין והרשתית. על מנת לאפשר בדיקה מלאה ויסודית, בעיקר במצבים של פזילה יש צורך בהרחבת האישונים. כמו כן, יש מצבים בהם בעיית הפזילה נגרמת על ידי בעיות רפרקטיביות. על מנת לאפשר אבחנה נכונה של אלו, יש צורך להרחיב את האישון.בדיקת פזילה ללא הרחבת האישון יכולה לגרום לתוצאות לא מדויקות באבחנה ולטיפול שיכול להזיק לחולה! רופא העניים לא "הגזים". אני מקווה שלא נעלב. בברכה ד'ר אורן מן

mirileh

New member
תודה על התשובה :) !

ולא. לא נעלבתי. אבל בבקשה תזכירו לעצמכם שוב ושוב שהבדיקות שאתם עושים אינן נעימות ומאוד מנוגדות לרפלקסים הטבעיים והבריאים (למשל לא פעם נתקלתי ברופא עיניים קצר רוח וקצר סבלנות כאשר באופן טבעי ולא מודע הרחקתי את הראש ממכשיר או יד שבאה לקראת העין שלי). קצת יותר סבלנות והסברים מאוד מקלים על הבדיקות. ושוב תודה על התשובה. ועכשיו אני אנסה להכריח את עצמי לחזור לבדיקה
.

mirileh

New member
שהרופא לא נעלב?

למה שרופא יעלב מזה שפצינט לא רוצה לעבור בדיקה שאינה נעימה לו? אתה לא קצת שוכח שזה הגוף שלי? אגב היחס שלי לרופא הוא לאדם בעל מומחיות שאני רוצה שיחלוק איתי את המידע שיש לו ויציע לי בדיקות ודרכי טיפול עם הסברים במה מדובר על מנת שיהיה לי מספיק מידע כדי להחליט. רופא בעיני הוא לא מוסך שבו אני משאירה את עצמי לטיפול.

יחס לאיש המיקצוע...

שלום, את בהחלט צודקת בכך שאת אמורה לקבל הסבר על מצבך והסבר על הבדיקות שאת אמורה לעבור ועל השלכתן. לפעמים מלחץ של מטופלים או שיגרת עבודה קורה שהרופא לא משתף אותך בהכל, כמובן שגם הגישה משתנה מרופא לרופא, כמו שיחס המטופל לרופא משתנה ממטופל למטופל... מדוע הרופא יכול להיעלב ? מפני שאחרי יותר מ 8 שנים שלמד והתמחה את פשוט מזלזלת בידע ובמקצועיות שלו, ומחליטה בעצמך אילו בדיקות נחוצות לך ואילו לא, זה יכול לפגוע ולהעליב את האדם ומקצועיותו. מקווה שהבנת ותסכימי איתי. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

mirileh

New member
אייל, גם אני אשת מקצוע (לא רופאה)

ואני בדרך כלל נהגתי להשתמש בידע שלי כדי להסביר לאנשים את מצבם ולתת להם את ההזדמנות להחליט מה לעשות. אמנם לא מעט פעמים יש לי דיעה והמלצה מה נכון לעשות, אבל מאחר ולא אני צריכה לחיות עם התוצאות אלא אחרים, לא אני אחליט במקומם. לצערי רופאים הרבה פעמים ממש שוכחים את זה. ונכון, לא מעט פעמים הם יעלבו מאדם כמוני שכביכול מפקפק במקצועיות שלהם. מקצועיות זה אומר ידע, שיקול דעת ומיומנות אבל לא ולא יכולת החלטה במקומי.

למעלה