פזילה מדומה

The Shoe

New member
פזילה מדומה

לפני מספר חודשים הייתי אצל מומחה פזילה, ולפיו יש לי פזילה מדומה כלפי פנים בעין שמאל, ופזילה סמויה כלפי חוץ באותה העין.
בגלל הבעייתיות הבנתי שניתוח ומשקפיים לא מתאימים והתחלתי לתרגול הפזילה הסמויה. אך הפזילה שרואים ומפריעה כלפי חוץ היא המדומה.
האם יש דרך "לטשטש" פזילה מדומה? המליצו לי כמובן על איפור ומשקפיים ללא עדשה. האם זה פוגע בראייה? בנוסף האם ייתכן שניתוח אף יעזור?
תודה

בשורה תחתונה מה הבעיה

האם רואים שאת פוזלת? האם את רואה כפול בזויות מבט מסוימות? האם עין אחת מדוכאת (לא רואה)?
מה הבעיה האמיתית מבחינתך?
מה אמר המומחה לפזילה?

The Shoe

New member
תשובה

רואים שאני פוזלת. אבל הפזילה האמיתית היא לכיוון השני (זאת אומרת שהעין מסתכלת מעט פנימה כשבפועל אני פוזלת מעט חוצה)
לא, אני לא רואה כפול ואין עין מדוכאת. הבעיה מבחינתי היא כמובן המראה.
למומחה פזילה לא אכפת מהמראה ונתן תרגילים לתרגול הפזילה הסמויה (כלפי חוץ) כיוון שמשקפיים לא מתאימים, וניתוח יחמיר את המראה של הפזילה המדומה

אהה

בואי נבחן את האפשרויות.
מבחינה חיצונית, האם את באמת פוזלת? מה אומרים האנשים? בררי עם אנשים אוביקטיבים ותתבונני בתמונות. ואם כן, כמה הפזילה חמורה ומה משמעותה. פזילה מסוימת עשויה להיות חיננית. איך זה נראה אצלך?
מבחינה אישית, מה את מרגישה כלפי זה? כמה זה מפריע לך? אולי את לוקחת את זה קשה מדי? זה חשוב מבחינתך? ומה עשית עד היום?

פזילה אפשר לישר בניתוח אבל את אומרת שהעינים מתפקדות טוב, ולכן קיימת אפשרות שאחרי הניתוח תהיה פגיעה בתפקוד הדו-עיני. (לא בהכרח, סביר שלא תהיה פגיעה אבל הכל יכול להיות)

פזילה קטנה אפשר לטשטש זמנית ע"י איפור ספציפי ומשקפיים .

The Shoe

New member
עוד תשובה :)

כן, אני פוזלת. לא מאוד אבל פוזלת. ניתוח לא אופציה כי ניתוח יחמיר את הפזילה הסמויה והרופא לא מוכן לעשות את זה.
לי מפריע מאוד. גיליתי את זה לא מזמן וכמובן שאנשים ידעו ופשוט לא אמרו לי.. אני לא רואה את זה עליי אבל אחרים רואים וזה מה שמציק. כרגע זה פוגם לי בביטחון וגורם לי לא להסתכל לאנשים בעיניים יותר ממספר שניות.
המשקפיים היחידות שאני יכולה לשים הם ללא עדשה כי הראייה שלי מצויינת ומשקפי פזילה לא יעזרו במקרה שלי.

אז יש 2 אפשרוית

אם זה פוגע לך בביטחון את יכולה או להקטין את הבעיה או להעלות את הבטחון..
תיוועצי עם מומחי איפור ותנסי משקפיים שונים שישנו את הפרופורציה ואת מראה הפזילה.
במקומך הייתי שם פס על העולם. מה אכפת לך שיש לך פזילה קלה. מי אמר שאת צריכה להיות מושלמת.
ואם זה מפריע מאוד תיוועצי ברופא אחר שחושב שאולי אפשר לנתח, אבל כאמור, למה לך.

נעשה סדר בדברים

אם אני מבין נכון אז פנית לרופא עיניים עקב כך שהתרשמת שהעין נכנסת פנימה והוא אמר לך שאין לך פזילה אמיתית אלא גשר אף רחב או קפלי עור וכדומה שגורמים לכך שנראה שיש לך פזילה אך למעשה אין לך. את צריכה להבין המצב שלך שנקרא פזילה מדומה איננו דורש כל טיפול עיני ובוודאי שלא ניתוח פזילה מכיוון שאין לך פזילה. אני יכול לנחם אותך שבעבר קראו למצב כזה ׳פזילת חן׳.
חוץ מזה יש לך פזילה סמויה שיכולה להופיע במצבים שונים כמו עייפות או מאמץ ולגביה הומלץ טיפול בתרגילים.
ממליץ להתייעץ גם בפורום פזילה.
בברכה

The Shoe

New member
תודה

המונח פזילת חן לא מנחם, בגלל זה שאלתי על טיפולים קוסמטיים (הופניתי מפורום פלסטיקה)

תודה

למעלה