פזילה מקרוב, פזילה מרחוק

פזילה מקרוב, פזילה מרחוק

בני סובל מפזילה כלפי פנים בשתי העיניים, רק בראיה מקרוב, בערך מגיל שנה. הובחנה אצלו אקומדציה והוא קיבל משקפיים. לאחר כחודש וחצי של הרכבת המשקפיים, הפזילה אכן פחתה, אולם לא נעלמה כליל, והרופא המליץ על ניתוח ליישור העיניים, בשילוב עם המשך משקפיים. אני רוצה לציין שהפזילה לא קיימת כשהוא מסתכל רחוק, אלא רק מקרוב. כרגע הוא בין שנה ושבעה חודשים. שאלותי הן: האם לא כדאי לנסות עדשות מסוג אחר, כאלה שמתאימות יותר לפזילה מקרוב?לפני שמחליטים על ניתוח? האם העובדה שהוא לא פוזל מרחוק, מלמדת על כך שכן יש לו ראיה תלת מימדית חלקית? או שכל עוד ישנה פזילה, אין לו שום ראיה תלת מימדית? מהן ההשלכות בתפקוד היום-יומי של חוסר עבודה דו עינית? בהנחה שהניתוח יעשה בגיל שנה ותשעה חודשים, מהם הסיכויים להחזר עבודה דו-עינית? אודה לתשובתך

תשובה

שלום רב! לפי התאור יש מקום לשקול אולי עדשות ביפוקל.יתכן ויש לו ראיה תלת ממדית לרחוק.ההשלכות לחיים הוא מספר מועט של מקצועות שמצריכים עבודה דו עינית כמו מפענח תצלומי אויר או מנתח עיניים.אם הניתוח יעשה יש סיכוי להחזיר עבודה דו עינית.

לא הבנתי

האם אין שום השלכות של חוסר עבודה דו עינית במובן התפקוד היום-יומי? כמו למשל הערכת מרחק לקויה, או סכנה בנהיגה? ולגבי הסיכויים להחזר עבודה דו עינית, ידוע לי כי הם קיימים, אולם בגילו (שנה ותשעה חודשים) מהם הסיכויים להצלחה? אני יודעת כי אחרי גיל 3 הם כבר ממש נמוכים.

תשובה

שלום רב! אין השלכה לגבי נהיגה או הערכת מרחק לקויה.אם היה לו ראיה דו עינית ככל שהזמן עובר הוא מאבד את היכולת הזו.

למעלה