פזילה סמויה מאמא מודאגת

lazmi1

New member
פזילה סמויה מאמא מודאגת

שלום רב !

הבן שלי בן 7 , מגיל שלוש וחצי הוא במעקב אצל רופא העניים בגלל שגילו אצלו פזילה סמויה. בזמנו אני הבנתי שאין מה לעשות בנידון וזה לא מזיק ויש צורך רק לעקוב אחרי זה ( יש לומר שלבן שלי יש ראיה 6/6 כרגע).

אני רוצה חוות דעת שנייה ולגעת האם אין מה לעשות לגבי זה אין איך לשפר א המצב שכרגע הבן שלי נמצא ? האם זה לא מסוכן לטווח הארוך ?

הילד שלי עלה לכיתה א' וכרגע אני לא רואה בעיות בריכוז כפי שאומרים שיכול להיות לו והכול תקין אצלו כרגע . יש פעמים שהילד מדווח על כאב ראש שאני לא יודעת אם זה קשור לפזילה ....

אני אמא מאוד מודאגת ואחרי שקראתי מאמרים הבנתי שכן יכולה להיות החמרה בעין ואני עם עיניים לא מתעסקת

אודה על עזרה האם יש טיפול בנושא משהו שניתן לעזור לילד ? מהרופא שלנו הבנתי שאין ויש להמשיך לעקוב כל חצי שנה אחריו

תודה רבה !

פזילה סמויה

לא פרטת איזה סוג פזילה האם לכיוון האף או האוזן והאם יש מספר כלשהו בעיניים בלי פרטים אלו לא ניתן להעריך

lazmi1

New member
פזילה

האמת אני בעצמי לא יודעת לאיזה צד מה ההבדל אם אפשר לדעת ? אם אני לא טועה זה לכיוון האוזן ומה זה מספר בעיניים ? מה הראות שלו ?אתמול היינו בביקרות ובטופס הרופא ציין חדות ראיה 6/6 ורפרקציה : מספר 0.5 + ציר 90מעלות - זה אומר משהו ?בממצאים של הרופא הוא רשם : תנועות עיניים מלאות . אורטו לקרוב ורחוק בהירשברג. בכסוי יש EXOPHORIA של 12 לרחוק , די ORTHO לקרוב , אישונים שווים ללא RAPD.

זה עוזר?

תודה

פזילה

לפי הנתונים האלו מצב העיניים תקין כלומר יש נטיה סמויה לפזילה אך אין צורך בטיפול כרגע אלא במעקב

lazmi1

New member
פזילה

תודה
ושי מצב שזה ככה ישאר ולא יפגע ? ומה קורה אם זה משתנה יש טיפול ? יש משהו כרגע לעשות על מנת לחזר את העניים ?

תודה

למעלה