פזילה קלה והעדר ראיית עומק

roy001

New member
פזילה קלה והעדר ראיית עומק

שלום. אני בן 24. מהילדות סבלתי מפזילה קלה, בזווית קטנה, לרחוק ולקרוב. הפזילה הייתה במעקב, מס' שנים, עד גיל הנוער, כשלמעשה לא זכור לי שיקבלתי טיפול כלשהו לכך, ולא הומלץ על טיפול ניתוחי, בגלל הזווית הקטנה, שלא בולטת. עיין עצלה - אין. מלבד זה סובל מקוצר ראייה גבוה בשתי העיניים - בערך -6.5. נאמר לי בעבר שאין לי ראיית עומק, היות ויש דיכוי של התמונה, המתקבלת מעין ימין. (אני לא מצליח לראות בתמונות התלת מימדיות המיוחדות האלה). למעשה, לא חשתי עד היום שום מגבלה בהקשר לכך, כולל ביצוע משימות עדינות כמו הכנסת חוט למחט (שקראתי שצריך בשביל זה ראיית עומק מתקדמת), משחקי כדור וכו. לאחרונה, התחלתי להתעניין בלימודי רפואת שיניים. רציתי לשאול עם לדעתך העדר ראיית העומק כאמור פוסלת אותי מלימודי רפואת שיניים, האם זה מהווה מגבלה משמעותית ויקשה עלי בעבודה עדינה מסוג זה. כמו כן, אם אתה מכיר ספרות בנושא זה, ותוכל להפנות אותי אליה, אודה לך מאוד

תשובה

שלום רב! לדעתי חוסר בראית עומק או תלת ממדית עדינה פוסל ממקצועות המחייבים יכול הבדלה בין שכבות בעומק של עשיריות המילימטרים.לכן נראה לי שגם ברפואת שיניים יש צורך בכך ומשום כך לא הייתי מייעץ לך לעבוד בתחום הזה.

למעלה