פזילה

tolkowsky

New member
פזילה

עברתי בגיל חמש ניתוח לתיקון פזילה. מאז אני עובד פעם בשבוע שלושת רבעי שעה ביוזמתי על תרגילי עיניים אצל מומחית פזילה. אני לא יודע האם זה המקום לשאול, אבל אתם יודעים אם אפשר לאחר ניתוח שכזה להתקבל לקורס טיס למגמת קרב?

tolkowsky

New member
בנוסף

לא הרכבתי משקפיים לפני או אחרי הניתוח. הראייה שלי היא 6\6 וראיית העומק שלי היא הכי טובה שאפשר

עיניים וטיס...

שלום, אם יש לך ראיה של 6/6 מושלמת בכל עין, ואם ראיית העומק שלך מושלמת ולכן גם הראיה הדו-עינית, אז מבחינת העיניים אני לא רואה סיבה לפסילה מקורס טיס. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

קורס טייס

תודה על שאלתך. ייתכן ותוכל לברר פרטים לגבי קורס הטיס ישירות דרך חיל האויר - בכל אופן, זה לא המקום למסור פרטים אלו ברשת. בהצלחה ד'ר מן

tolkowsky

New member
רק הבהרה

אני ביצעתי בדיקה בנוסף שבה נותנים לך משקפיים מיוחדים תלת מימדיים כאלה ומראים לי סטים של ארבעה עיגולים ואני צריך לזהות איזה עיגול בכל סט הוא ה"בולט", וכמובן שדרגת הקושי עולה בכל סט. זוהי בדיקה לראיית עומק נכון?

tolkowsky

New member
אוקיי אז אותה עשיתי בהצלחה אבל

מה זה ראיה דו עינית?

בלי ראיה דו-עינית אין ראית עומק...

ןלכן יש לך ראיה דו-עינית, כלומר שתי העיניים רואות ומשתפות פעולה בין אחת לשניה.

feitnathan

New member
קורס טיס

פרטים לגבי קורס טיס ניתן לקבל בירפא אבל עם היסטוריה של ניתוחי פזילה סכוי קטן ביותר להתקבל לקורס

couger

New member
אני לא מסכים

אני באופן אישי שמעתי מרופאת עיניים בכירה בירפ"א שאם אין סימן לפזילה סמויה החל מזוית יחסית גדולה (יש להם מדד) וראית העומק לא נפגעה אז אין שום סיבה למנוע את הקורס מאותו אדם, כל זאת כל עוד הראיה עומדת בתקן. כך שאם אין לך את כל המידע אולי עדיף שלא תגיב וסתם תכניס אותו ללחץ...

couger

New member
וד"א הוא כתב שהוא עבר ניתוח אחד

כך שאין לו "היסטוריה" של ניתוחי פזילה רבים. חוץ מזה הוא גם כתב שהניתוח בוצע בגיל מאוד צעיר שזה פקטור מאוד חשוב לניתוחי תיקון פזילה, ובמקרה כזה אם עובדים אצל מומחית פזילה במשך למעלה מעשר שנים כמו שהבנתי ממה שהוא כתב, הראיה מתחזקת משמעותית ויכולה גם להגיע לרמה של קורס טיס. הכל תלוי בחומרת הפזילה מלכתחילה ובהתמדה של הבחור בתרגילי העיניים.

למעלה