עברתי בגיל חמש ניתוח לתיקון פזילה. מאז אני עובד פעם בשבוע שלושת רבעי שעה ביוזמתי על תרגילי עיניים אצל מומחית פזילה. אני לא יודע האם זה המקום לשאול, אבל אתם יודעים אם אפשר לאחר ניתוח שכזה להתקבל לקורס טיס למגמת קרב?
שלום, אם יש לך ראיה של 6/6 מושלמת בכל עין, ואם ראיית העומק שלך מושלמת ולכן גם הראיה הדו-עינית, אז מבחינת העיניים אני לא רואה סיבה לפסילה מקורס טיס. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.
אני ביצעתי בדיקה בנוסף שבה נותנים לך משקפיים מיוחדים תלת מימדיים כאלה ומראים לי סטים של ארבעה עיגולים ואני צריך לזהות איזה עיגול בכל סט הוא ה"בולט", וכמובן שדרגת הקושי עולה בכל סט. זוהי בדיקה לראיית עומק נכון?
אני באופן אישי שמעתי מרופאת עיניים בכירה בירפ"א שאם אין סימן לפזילה סמויה החל מזוית יחסית גדולה (יש להם מדד) וראית העומק לא נפגעה אז אין שום סיבה למנוע את הקורס מאותו אדם, כל זאת כל עוד הראיה עומדת בתקן. כך שאם אין לך את כל המידע אולי עדיף שלא תגיב וסתם תכניס אותו ללחץ...
כך שאין לו "היסטוריה" של ניתוחי פזילה רבים. חוץ מזה הוא גם כתב שהניתוח בוצע בגיל מאוד צעיר שזה פקטור מאוד חשוב לניתוחי תיקון פזילה, ובמקרה כזה אם עובדים אצל מומחית פזילה במשך למעלה מעשר שנים כמו שהבנתי ממה שהוא כתב, הראיה מתחזקת משמעותית ויכולה גם להגיע לרמה של קורס טיס. הכל תלוי בחומרת הפזילה מלכתחילה ובהתמדה של הבחור בתרגילי העיניים.