פחדים אצל ילדה בת שנתיים

imaravit

New member
פחדים אצל ילדה בת שנתיים

שלום רב, בתי בת השנתיים התחילה השנה גן חדש ובו רוב הילדים מכירים משנה שעברה. (העברנו אותה מנעמ"ת לגן פרטי). היא חווה קשיי הסתגלות שלא הכרנו קודם ובפועל פשוט לא רוצה ללכת לגן. לדברי הגננת אין משהו חריג בהסתגלות שלה, פרט לתגובה קיצונית לחוגים עם מפעילים חיצוניים: הגננת מספרת שהיא בוכה, גם כשמושיבים אותה על אחת מבנות הצוות וגם כשמרחיקים אותה מלב הפעילות וממש נרתעת. בתחילת השנה בימי ההסתגלות כשהיינו איתה לא נרתעה ואף היתה הראשונה לשתף פעולה באותה פעילות. כיצד אני יכולה להקל עליה ואף לגרום לה להנאה מהפעילות הזאת (אחת הסיבות שהעברתי אותה היא כדי שיהיה לה עניין נוסף). חשוב מאוד להדגיש שמדובר בילדה חיונית, מלאת שמחת חיים עם יכולת ורבלית מעולה ועם אינטליגנציה רגשית גבוה ביותר.

פחדים אצל בת שנתיים

שלום אמא יקרה את מספרת שבתך חווה קשיי הסתגלות ויחד עם זאת "לדברי הגננת אין משהו חריג בהסתגלות שלה" אשמח לשמוע ממך קצת יותר פירוט למה את מתכוונת בקשיי הסתגלות, במה זה מתבטא ואיך אתם מגיבים. הכותרת שלך "פחדים אצל ילדה בת שנתיים" מצביעה על סוג של אמירה מבחינתך, בפירוש שלך להתנהגות שלה את מייחסת את ההתנהגות לפחדים, מה שלאו דווקא מתאר את מה שהילדה חווה... דבר נוסף שאני רוצה לשקף לך זה את הרצון שלך הלגיטימי והמובן "לגרום לה להנאה מהפעילות ולתת לה עניין נוסף" יש באמירה הזו משהו בצורך שלך ולא בטוח שהצורך שלך מתיישב כרגע עם הרצונות של הילדה. יש לך ילדה מקסימה ונבונה ולדבריך עם אנטיליגנציה רגשית מאוד מפותחת, בואי ננסה לחשוב מה היא אומרת בהתנהגות שלה. אשמח אם תפרטי קצת יותר ונוכל להתקדם

imaravit

New member
המשך..

ליאת, תודה על התגובה. אנסה להיות יותר ממוקדת: הפחד בא לידי ביטוי בפעילות העשרה בגן. בכל פעילות עם פתיחתו (הצגת קופסה חדשה או הצגתה של בובה) היא פורצת בבכי. כפי שציינתי, הגננת מסרה שהיא מגיבה בבכי כזה עד שהצוות נאלץ להוציא אותה מהפעילות. זאת בנוסף וללא קשר להסתגלות בשאר הפעילויות. לשמחתי, מאז שהעלתי את ההודעה המצב השתפר מעט והגננת, לפי בקשתי, לא מוציאה אותה מהפעילות. הגננת ואני שמחנו על התגובה והחמאנו לה על שהצליחה להתגבר... אך לפי דברייך אין מדובר בפחד? זה לא ברור לי. אפשרת לי לפרט, אז אוסיף עוד פרט קטן - היא גם נרתעת מתינוקות אחרים (קטנים ממנה לרוב) ודרך ההתקשרות שלהם היא בעיקר בידיים. היא קופאת.. אני קושרת בין שני הדברים כי בראייה שלי בשני המקרים יש בה רתיעה עקבית שמפריעה לה להיות עצמה שוב תודה, רוית

למעלה