פחדים לא רציונליים אצל ילדה בת 11

פחדים לא רציונליים אצל ילדה בת 11

שלום,
אחותי הקטנה בת 11 (אני בת 23)
ובכמה חודשים האחרונים היא התחילה לפחד מהמון דברים, לדוג׳:
1. להיות לבד בבית
2. להיות בבית רק עם מישהו שהלך לישון
3. להסתובב בבית אם יש חושך בסלון אפילו שכל שאר החדרים עם אור וכולם ערים
4. רעשים מבחוץ כמו אזעקה של מכונית
והרשימה עוד ארוכה

מעולם לא היו לה פחדים כאלה ולא זכור לי שקרה משהו ספציפי בתקופה שזה התחיל
הדבר משפיע מאוד על בני הבית כי במיוחד עכשיו בחופש נוצר מצב שהיא מתקשרת לכולם במהלך היום בבכי והיסטריה ולעיתים אנחנו צריכים לצאת מהעבודה כדי להיות איתה

ההורים שלנו גרושים ועסוקים במי עושה יותר כל הזמן אז החלטתי לקחת אחריות
ולגרור את כולם לטיפול משפחתי

אז אם למישהו יש תובנות או הצעות על דרך התמודדות עם הפחדים של אחותי או שיש לכם המלצות על פסיכולוג ילדים/משפחה באזור המרכז (עדיף תל אביב) זה מאוד יעזור לי

תודה מראש
מקווה שמישהו יוכל לעזור

smile li

New member
לאחות המודאגת

האם ישבת ושוחחת שיחה גלויה ונעימה עם אחותך בניסיון להבין מה עובר עליה?

אני יכולה לראות כמה סיבות להתפחות אותן חרדות. למשל: הרווח המשני שאחותך מקבלת מההתנהגות הזו. אמנם היא מפחדת, אבל היא יודעת שאם הפחד ישאר, זה ירתום את הוריה הגרושים לטפל בה. כתבת שהם גרושים ועסוקים, אולי באופן הזה היא מקבל תשומת לב משניהם בנפד ואולי אפילו יחד? (אולי הם דנים יחדיו מה עושים עם החרדות שלה, איך מטפלים בה וכו?). אחותך לא "עושה את עצמה", ייתכן וזו הפכה להתנהגות שקשה לה להשתחרר ממנה פסיכולוגית ולצידה גם יש רווח משני.
הסבר אחר הוא שכן קרה משהו שאתם פשוט לא יודעים. בגלל שהוריך גרושים ועסוקים, היא אולי מרגישה שלא תהיה לה האוזן הקשבת. אולי היא נבוכה, מנסה להתמודד לבד ורק מאותת לסביבה שהיא במצוקה.

כך או כך, אחותך זקוקה לעזרה. אני חושבת שאת צריכה לשתף את ההורים בחששותיך ולהציע להם לשוחח איתה ולפנות לאיש מקצוע שמומחה בטיפול רגשי לילדים ובני נוער.
שיהיה בהצלחה וכל הכבוד על הערנות והאכפתיות!

למעלה