פחדים לילד בן 5

לילי73

New member
פחדים לילד בן 5

שלום
הבן שלי הבן 5 התחיל לאחרונה לפחד מלהיות לבד. הוא כל הזמן אומר שהוא לא רוצה ליהות לבד: לא רוצה לישון לבד(ניסיון להרדם אצלינו במיטה), סבא ששמר עלי הולך כי אני הגעתי: לא רוצה לישאר לבד( אני נמצאת כן), לא רוצה שתלכו לעבודה ואני נשאר לבד( ברור שתמיד נשאר איתו משהו אם אנחנו לא יכולים או לא הלך לגן באותו יום ). מוטיב ה"לא רוצה להישאר לבד" חוזר כל הזמן. האם זה תואם גיל? אני יודעת שיש בסביבות גיל הזה פחדים על מפלצות וכו' האם זה קשור? איך להתנהג איתו ?
תודה

mls4494

New member
המבנה האישיותי של הילד הוא הקובע את השלב שהוא

נמצא בחייו ולא הגיל הכרונולוגי. רצוי לברר האם מישהו או משהוא מערער את ביטחונו האישי. קשה להבין מהשאלה את שאר התנהלותו בחיי היום יום.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר להתייעצות ראשונית (ללא תמורה).
יום נפלא

גרא.

New member
mis4494,תגובה לא מדוייקת.יש בהחלט

חשיבות לגיל הילד.כך למשל,בשנות החיים השנייה והשלישית,הפחד מניתוק מאד משמעותי,גם פחד
מכיליון.ילדים בגיל הזה חוששים למשל כשם המים נעלמים בשרותים או בכיור ,כך גם הם יעלמו בתוך
הצינור.בגילים האלה עלול להופיע פחד משינה ,שיש בה פחד מניתוק,מעשיית צרכים והרטבה.הפחד
מנחשים גדל עם העלייה בגיל.פחד מכלבים.פחדים מדומים אופיניים לגילאי 5+גיל בו האבחנה בין הדמיון
למציאות אינה עקבית.

גרא.

New member
לילי73,חשוב לעודד את הילד לספר את פחדיו,

עצם הדיבור מפחית את הפחד.כמובן להציע לו לצייר,ציור משחרר
הרה לחצים ופחדים,וגם מעביר מסר לגבי החרדות של הילד.מומלץ להקריא לילד את הספר
"חיית החושך"של אולי אורלב,המתאר התמודדות של ילד בגיל דומה עם פחדי חשכה.

טליה 70

New member
ילד בן 5 שלא רוצה להשאר לבד

אני בטוחה שאתם כל הזמן מדברים על זה איתו, מנסים להסביר לו שאין ממה לפחד ושאתה כבר ילד גדול ועוד ועוד. צריך פשוט להפסיק לדבר איתו על זה. לא לכעוס עליו וכן שמישהו יישאר איתו עכשיו. לדעתי, לאט לאט זה יעבור לו. ברגע שכל הזמן עסוקים בלדבר על העניין גם הראש שלו עסוק בזה. תנו לזה קצת זמן וסבלנות והכל יסתדר. בהצלחה!

למעלה