פחדים של ילדים...

libbyorganizer

New member
פחדים של ילדים...

לאחרונה הגדולה (5) מדברת המון על כלובים.
היא מפחדת שיכניסו אותה לכלוב, את אחיה הקטן, אותנו ההורים. היא אפילו אומרת לי מתי עולה לה במח התמונה של הכלוב, אבל היא לא רוצה שום דבר שיגרום לה להתגבר על הפחד. אני בטוחה שזה קשור קשר ישיר ושינויים הגדולים שהמשפחה שלנו עוברת בחודשים האחרונים ( אנחנו לא טובים בלהסתיר את האמת מהילדים, אבל זה כבר פוסט בפני עצמו). ניסיתי לחשוב איתה על דברים נעימים שיגרשו את התמונה של הכלוב מהמח שלה, ניסיתי להציע לה שתפנה לגננת או תעשה כאילו היא לוקחת מפתח דימיוני ופותחת את הכלוב - היא לא רוצה כלום.
איך אתם מתמודדים עם הפחדים של הילדים שלכם?
ליבי

פחדים היה שם שני שלי בתור ילדה,

הכל הפחיד אותי, אז אני מאוד קרובה לנושא הקשה הזה.
זה שהיא מדברת איתך על זה, זה נפלא וזה שאת הולכת עם הפחד שלה, והדימיון שלה זה מעולה. הרעיון שלך לגבי המפתח נשמע לי מצויין. אני מבינה שהיא לא מעונינת בו, אבל אולי לתת לה מפתח וגם לכם (אולי להכין איתה, כי היא יודעת בעצם מה סוגר את הכלוב, אולי זה לא מפתח, וככה לכולכם יש אפשרות לפתוח - זה בידיים שלכם.

האם ניסית לשאול אותה מאיפה הכלובים הגיעו? סרט שהיא ראתה? סיפור? חיה בכלוב? אני לא יודעת כמה זה חשוב, אבל אולי אם יודעים מאיפה זה בא, יותר קל להתחבר לדמיון שלה.

מצ"ב כתבה בנושא:
http://www.einat-raday.co.il/פסיכולוגית-ילדים/פחד-אצל-ילדים

להסתיר את האמת מהילדים לא תמיד עושה טוב, אני בטוחה שזה עושה לכם חיים יותר פשוטים ומתאים למשפחה שלכם.

המון בהצלחה

carlimi

New member
לא כלכך הבנתי

באמת איך קשורים דווקא כלובים לעניין המעבר ...
אבל כן, יש ילדים שחווים יותר פחדים מילדים אחרים (או בעצם מבטאים את זה וורבלית ...).
הבן שלי למשל אמר לפני הטיסה שהוא מפחד שהדלת של המטוס תיפתח באמצע הטיסה, וכולנו ניפול החוצה ....
אבל הוא יותר מפחד באופן כללי, וגם לא רצה ללכת לשיעורי שחייה אם אחותו כי "מה יקרה אם הוא יטבע"? לא עזר שהסברנו לו שבדיוק בגלל זה אנחנו רוצים שהוא ילמד לשחות. הוא אגב אוהב מאוד מים ...
אני חושבת שזה רגש טבעי, וסה"כ אומר שהיא מאוד מודעת לסביבה שלה, ולמציאות.
לא יודעת לגבי איזו "אמת" אתם לא מסתירים ....את רוצה לשתף?

alphadelta

New member
פחדים חרדות וחששות.

אם היא לא רוצה משהו שיעזור לה להתבגר על הפחד אז או שהיא לא מוכנה עדיין או שזה לא האתגר אלא קריאה לעזרה עקב אתגר אחר. ( אולי המעבר, אולי לא) . לפעמים אם ילדים עוזר כשהם עוזרים למישהו אחר. ולספר לה למשל שהבובה פוחדת ממשהו ( משהו שאת יודעת שבתך ב100% לא פוחדת) אבל לא רוצה שיעזרו לה יכול להוביל לפתרונות. אבל אני לא אשת מקצוע ובכל מקרה, אם זה מטריד אותה ואותך אז אולי הגננת או רופאת הילדים יכולה להמליץ על איש מקצוע לכמה פגישות.

alphadelta

New member
תיקון

להתגבר לא להתבגר
וגם עם ילדים ולא אם ילדים.

סליחה.

libbyorganizer

New member
הקשר של כלובים למעבר....לדעתי

בקיץ האחרון אמא שלי נפטרה וגרנו בארץ באופן בלתי צפוי במשך שלושה חודשים. גרנו אצלה בבית, עם כל הדברים שלה.
במהלך התקופה המשפחה התפצלה, ובעלי נסע לבוסטון. הילדה הפכה את עורה והפכה לסיוט : השתמשה באלימות מילולית ופיזית.
לאחר שאביה חזר להיות איתנו, היא חזרה לעצמה. בשיחה האחרונה על הכלובים היא אמרה שהיא מפחדת שהיא תהיה בכלוב ושיפרידו אותה ואת אחיה מאיתנו ההורים. אמרתי לה שזה לא יקרה ושכל המשפחה עוברת יחד לארץ ונגור יחד בבית החדש.
היום לא שמעתי על הכלובים ואני גם לא רוצה להעלות את זה מיוזמתי, סיפרתי לגננות והן לא רואות משהו חריג בהתנהגות שלה.
יכול להיות שזה משהו ריגעי, היום גם השארנו אותה עם בייביסיטר חדשה והיא היתה בסדר גמור.
נקווה לטוב...אמשיך לעדכן
לילה טוב

libbyorganizer

New member
לא כלובים אבל פחדים אחרים

אז מאז המקרה האחרון עם הכלובים היא לא דברה על זה שוב.
אתמול בערב, אחרי מסיבת פורים, מלאת חברים משחקים צחוקים וכיף, היתה התפרקות של רגשות בדרך הביתה:
הילדה העלתה חששות לגבי החברים שישכחו אותה ואף פעם לא יבואו לבקר בישראל
היא הביעה רצון להישאר איפה שאנחנו
אז הסברתי שיהיה לנו כיף בארץ והדגשתי את כל האמצעים הטכנולוגיים לשמירה על קשר וכשנכנסנו הביתה שלחנו מייל לגננת לוודא שהוא עובד
והכל נשכח , עבר לילה שקט

למעלה